SurveyMonkey

Test soruları ekleyerek herhangi bir anketi teste dönüştürün! Test sorularını yanıtlayanlara doğru yanıt verip vermediklerini söyleyebilir veya puanlarını kendinize saklayabilirsiniz. Sonuçlarınızı analiz ederken, testi yanıtlayan her kişinin genel puan istatistiğini ve bireysel puanını elde edersiniz.

Anketinize en az bir test sorusu ekleyerek, herhangi bir anketi teste dönüştürebilirsiniz.

İPUCU! Sıfırdan yeni bir anket oluşturup Test kategorisini seçtiğinizde, eklediğiniz herhangi bir yeni Çoktan Seçmeli, Onay Kutusu, Görüntü Seçeneği veya Aşağı Açılır Menü sorularının puanlama özelliği varsayılan olarak açık olur.

Test sorusu eklemek için:

  1. Çoktan Seçmeli, Onay Kutusu, Görüntü Seçeneği veya Aşağı Açılır Menü sorusu oluşturun ve gereksinim duyduğunuz soru metinlerini ve yanıt seçeneklerini ekleyin. Diğer soru türleri Testlerle uyumlu değildir.
  2. Bu soruya puan verin (test modunu etkinleştirin) seçeneğini işaretleyin. Böylelikle sorunuz puan içeren bir test sorusuna dönüşecektir.
  3. Yanıt seçeneğinin solundaki boş onay işareti simgesini tıklayarak hangi yanıtların doğru olduğunu belirleyin. Onay işareti simgesi, bu yanıtın doğru olduğunu belirtecek şekilde doldurulur. Birden fazla doğru yanıt seçebilirsiniz.
  4. Puan değerinin yanındaki aşağı ve yukarı oklarını tıklayarak istediğiniz doğru yanıt seçeneğinin puan değerini ayarlayabilirsiniz.
  5. Kaydet düğmesini tıklayın.

Anketinizde test soruları varsa, Test Sonuçlarını Görüntüle özelliği ile uyumlu olmadığından, mantığı kullanmaktan kaçının. Test puanları, anketteki toplam puanlar kullanılarak hesaplanır. Atlama mantığında, bazı kişiler, anketteki bazı soruları atlayabilir ve bu da tüm test sorularını yanıtlamadıkları için puanlarının düşmesine neden olabilir.

  • Onay Kutusu Sorularını Puanlama

Profesyonel Testler

Ücretli özellik
Bu özelliğin abonelik paketinize dahil olup olmadığını görmek için oturum açın.

Bir yanıtın doğru, yanlış veya kısmen doğru olmasına bağlı olarak, kişilere Test Sonuçları Sayfasında farklı geri bildirimler gösterebilirsiniz. Örneğin, bir kişi soruyu doğru yanıtladığında, o kişiye “Tebrikler” bildirimini gösterebilirsiniz. Yanlış yanıtladığında ise "Bir dahaki sefere" diyebilir veya doğru yanıtı verebilirsiniz.

Test sorusuna özel geri bildirim eklemek için:

  1. Düzenlemek istediğiniz test sorusunu tıklayın.
  2. Seçenekler sekmesini tıklayın.
  3. Soruya Özel Geri Bildirim Ekle öğesini tıklayın.
  4. Her sonuca yönelik geri bildirimi girin.

Bir soru için test modu etkin olduğunda, yanıt seçeneklerine puan atayabilirsiniz. Doğru yanıtın tipik puan değeri 1'dir, ancak herhangi bir yanıt seçeneğine 1'den yüksek puan atayabilirsiniz. Bir yanıt seçeneğine olumsuz puan vermek mümkün değildir.

Kişilerin her sorudan kazandığı puanlar, testi tamamladıklarında toplam puana eklenir. Puanları sayfaya veya bölüme göre görüntülemek veya gruplamak mümkün değildir.

İPUCU! Yanıtlar toplandıktan sonra bile test sorularına atanan puanları ayarlamak mümkündür. Puan değerlerinde yapılan tüm değişiklikler Analiz sayfasındaki mevcut puanlara yansıtılır.

Bir test sorusunu düzenlerken, söz konusu soru için kazanılabilecek maksimum puanı görebilirsiniz.

  • Aşağı Açılır Menü sorularında veya Çoktan Seçmeli sorularda (yalnızca bir doğru yanıta izin verilen sorularda) maksimum toplam puan, sorudaki yanıt seçeneğine atanan en yüksek puan değerine eşittir.
  • Yanıtlayanların birden fazla yanıt seçebileceği onay kutularının kullanıldığı Çoktan Seçmeli sorularda maksimum toplam puan, yanıt seçeneklerinde sınır veya aralık kullanılmasını zorunlu hale getirip getirmediğinize bakılmaksızın tüm yanıt seçeneklerinin toplam puan değerine eşittir.

Yanıtlayanın bir sorudan maksimum toplam puan kazanması durumunda, soru özetinde ve sonuçlardaki bireysel yanıtlarında soru doğru olarak değerlendirilir.

Testinizi, kişilerin belirli yanıtları seçmesi durumunda kısmen puan alabilmelerini sağlayacak şekilde oluşturabilirsiniz. Örneğin en iyi yanıta 2 puan, kısmen puan vermek istediğiniz yanıt seçeneğine ise 1 puan verebilirsiniz. Yanıtlayan kısmen puan aldığında (soruya verilen maksimum toplam puanı alamadığında), bireysel yanıtında soruyu "kısmen doğru" yanıtladığı görünecektir.

Kişilere, testi tamamladıklarında toplam test puanlarını ve ayrı ayrı her test sorusunu nasıl yanıtladıklarını gösterip göstermeyeceğinizi seçebilirsiniz. Test sonuçları sayfası, yalnızca test sorularını içerir ve puanlaması olmayan soruları içermez.

Test sonuçları sayfası, Anlık Sonuçların aksine, yalnızca yanıtlayanların kendi puanlarını gösterir. Kimse diğer kişilerin puanlarını göremez.

Testin sonunda yanıtlayanlara test sonuçlarını göstermek için:

  1. Sol kenar çubuğundaki Seçenekler düğmesini tıklayın.
  2. Test modunun etkinleştirildiğinden emin olun.
  3. Test Sonuçlarını Görüntüle öğesini seçin.
  4. (İsteğe Bağlı) Yanıtlayanların yanlış yanıt verdikleri soruların doğru yanıtlarını görmesini istemiyorsanız, Yanlış yanıtların doğru yanıtlarını göster öğesinin seçimini kaldırın.

Profesyonel Testler

Ücretli özellik
Bu özelliğin abonelik paketinize dahil olup olmadığını görmek için oturum açın.

Test Sonuçlarını Görüntüle ayarı açık olduğunda, testin sonunda özel geri bildirim gösterebilirsiniz (görüntü, metin veya her ikisi). Test sonuçları sayfasının üstünde, puanın hemen üzerinde görüntülenir.

Puanı fark etmeksizin herkesin görebileceği genel bir mesaj ekleyebilir veya farklı puan aralıkları için farklı geri bildirimler gösterebilirsiniz. Örneğin %95-%99 arası puan alan kişilere şu bildirimi gösterebilirsiniz: "Neredeyse mükemmel!" Kendinizle gurur duymalısınız." Özel geri bildirim, en fazla 1000 karakter içerebilir.

  • Herkes için Genel Bir Mesaj Gösterme
  • Puana Göre Farklı Mesajlar Gösterme

Profesyonel Testler

Ücretli özellik
Bu özelliğin abonelik paketinize dahil olup olmadığını görmek için oturum açın.

Testinizi e-posta daveti ile gönderirseniz, test sonuçlarını kişilere e-posta ile göndermek için Test Sonuçlarını E-posta ile Gönder toplayıcı seçeneğini açabilirsiniz. Testi tamamlandıklarında, kişilere sonuçlarını görüntüleyebilecekleri test sonuçları sayfasının bağlantısını göndeririz. Bağlantı, e-posta gönderildikten sonra 90 gün boyunca etkin kalır.

Test Özeti

Sonuçları Analiz Et sayfasının üstündeki Test Özeti, katılanların test genelinde nasıl performans gösterdiğini gösterir.

Verilerinizin belirli bir alt kümesine odaklanmak için filtre veya karşılaştırma kuralları uygulayabilirsiniz. Uygulanan herhangi bir filtre veya karşılaştırma kuralı, Test Özetine yansıtılır. Gösterme kuralları, Test Özetine yansıtılmaz.

Test Özetinizin farklı bölümleri hakkında daha fazla bilgiyi aşağıdan edinebilirsiniz.

  • Ortalama Test Toplam Puanı
  • Toplam Puan Dağılımı
  • Test İstatistikleri
  • Soru Derecelendirmeleri

Her test sorusunun özeti, kişilerin belirli bir soruda genel olarak nasıl performans sergilediğini size gösterir.

  • Test İstatistikleri
  •  Yanıt Seçenekleri
  • Toplam Puan
  • Yanıtlar

Bireysel Yanıtlar, her yanıtlayanın anketinizdeki her soruyu nasıl yanıtladığını ve aşağıdaki verileri içeren Test Özetini gösterir.

  • Test Özeti
  • Test Sonuçları

Aşağıdaki dışa aktarımlar, genel test özetini ve soru bazında test istatistiklerini içerir:

Paylaşılan veri sayfaları test özetini, her soru için test sonuçlarını ve her bireysel yanıta ait test özetini de içerir.