SurveyMonkey

Soru ve Sayfa Atlama Mantığı

Ücretli özellik
Bu özelliğin abonelik paketinize dahil olup olmadığını görmek için oturum açın.

Soru Atlama Mantığı, yanıtlayanları önceki kapalı uçlu soruya verdikleri yanıta göre anketin sonraki sayfalarına veya sonraki sayfalardaki bir soruya atlatmanıza olanak sağlar.

Şu kapalı uçlu soru türlerine Soru Atlama Mantığı uygulayabilirsiniz:

Soru Atlama Mantığı eklemek için:

  1. Anketi Tasarla sekmesini tıklayın.
  2. Atlama mantığı eklemek istediğiniz soruyu tıklayın.
  3. Mantık sekmesini tıklayın.
  4. Her yanıt seçeneği için, Şuraya atla... sütunundan yanıtlayanları göndermek istediğiniz sayfayı seçin. Tüm yanıt seçeneklerine mantık uygulamanız gerekmez. (Sayfa seçenekleri aşağıda açıklanmıştır.)
  5. Yanıtlayanları sayfanın başına veya sayfadaki belirli bir soruya göndermeyi seçin. Yanıtlayanları belirli bir soruya gönderiyorsanız, bu sayfadaki önceki sorular yanıtlayanlardan gizlenir.
  6. Kaydet düğmesini tıklayın.

Mantığınızı test edin! Göndermeden önce, olası tüm mantık yollarını test etmek için anketin önizlemesine bakın. Önizleme sırasında yanıtlar kaydedilmez.

AtlaAçıklama
Bir sayfa numarasıYanıtlayanları belirlenen sayfaya atlatır. Yanıtlayanları ankette geriye doğru değil, ileri doğru taşımalısınız.
Anketin SonuYanıtlayanları doğrudan anketin sonuna gönderir. Böylelikle toplayıcı seçeneklerinde belirttiğiniz Anket Bitiş Sayfasının etkinleştirilmesini sağlar. Sonuçları Analiz Et bölümünde bireysel yanıtlarını görüntülediğinizde, yanıtlar TAMAMLANAN olarak kabul edilir.
Yanıtlayanı EngelleYanıtlayanları engelleme sayfasına gönderir. Engelleme sayfasını Toplayıcı Seçeneklerinden özelleştirebilirsiniz. Sonuçları Analiz Et bölümünde bireysel yanıtlarını görüntülediğinizde, yanıtlar ENGELLENEN olarak kabul edilir.
  • Anket sayfasındaki İleri düğmesi tıklandığında anket mantığı tetiklenir. Tetikleme sorusu ile atlanarak ulaşılan sorunun arasında sayfa sonu olmalıdır.
  • Aynı sayfaya uygulanmışlarsa Soru Atlama Mantığı, Sayfa Atlama Mantığını geçersiz kılar. Bunun yerine Gelişmiş Bölümlere Ayırma özelliğine sahipseniz, bu kuralların birlikte nasıl işlediğini görmek için bkz. Soru Atlama Mantığı ile Gelişmiş Bölümlere Ayırma Özelliğini Kullanma.
  • Yanıtlayanların ankette yalnızca ileriye doğru gönderilmesi önemlidir; yanıtlayanları geriye doğru gönderirseniz sonsuz bir döngü oluşabilir ve yanıtlayanların anketi tamamlamasını engelleyebilir.
  • Atlama Mantığı uygulandığında, numaralandırma özelliğiniz açıksa soru ve sayfa numaraları otomatik olarak yenilenir.
  • Anket yanıtlayanları iki yere atlatamayacağı için bir sayfada yalnızca tek bir soruya mantık uygulamalısınız; yanıtlayanlar sayfadaki ilk sorunun mantık yoluna göre atlatılır.
  • Atlama Mantığı uygulanan soruları sayfa sonuna yerleştirmenizi öneririz. Böylece hangi sorulara mantık uygulandığını hatırlayabilirsiniz ve deneyim yanıtlayanla ilgili olur.
  • Sonuçları analiz ederken Atlama Mantığı yollarınızı görmek için Soru ve Yanıta Göre Filtre oluşturun.