SurveyMonkey

Kütüphanede Marka Varlıklarını Yönetme

Kütüphane

Ücretli özellik
Bu özelliğin abonelik paketinize dahil olup olmadığını görmek için oturum açın.

Kütüphane, ekip üyelerinin anket oluşturmak için paylaşılan varlıkları bulabileceği ve kullanabileceği yerdir. Bu paylaşılan varlıklara görüntü, belge, şablon, tema ve sorular dahildir.

Birincil Yöneticiler ve Yöneticiler, ekip kütüphanesine öğe ekleyebilir veya öğeleri yönetebilir ve ekip arkadaşlarının oluşturduğu yeni anketlere otomatik olarak eklenecek varsayılan varlıkları ayarlayabilir.Diğer rollerin erişim seviyelerini incelemek için Ekip Görevleri veya Enterprise Ekip Görevleri bölümüne bakın.

Enterprise ekibinizin Birimleri varsa, ek anket kontrollerinin bulunduğu birim kütüphanelerine de erişebilirsiniz.

Kütüphane, görevlerine göre bazı ekip üyelerinin anket oluştururken kullanabileceği, paylaşılan kaynaklar topluluğudur.

  • Görüntüler: Anketlerde kullanmak üzere şirketinizin logosu gibi onaylanmış görsel varlıkları ekleyin.
  • Temalar: Kurumunuzu en iyi yansıtan anket temasını seçin.
  • CSS teması (Yalnızca Enterprise): Görsel varlıklarınıza, yazı tiplerinize, renklerinize ve stil tercihlerinize uyan özel bir anket teması için CSS ekleyin.
  • Şablonlar: Ekibinizin bu biçimi yeni anketlerde yeniden uygulaması için özel bir anketi standart bir şablona dönüştürün.
  • Belgeler: Ekip üyelerinize kurumunuz için anket oluşturmak için yönergeler ve kaynaklar sağlayın.
  • Sorular: Enterprise ekipler, ekip üyelerinin tutarlı bir biçimde anketlere eklemelerini sağlamak için şirket sorularını Özel Soru Bankasına ekleyebilir.
  • Sunum şablonu (yalnızca Enterprise): Anket sonuçları için ekibinizin PPT sunumu dışa aktarımlarına özel bir şablon uygulayın.

Birincil Yöneticiler ve Yöneticiler kütüphaneye yeni öğe ekleyebilir.

Kütüphaneye yeni bir öğe eklemek için:

  1. Ana gezinme alanından Ekibim öğesini ve Kütüphane öğesini seçin.
  2. + Yeni Öğe (Öğe ekle) öğesini seçin.
  3. Eklemek istediğiniz öğeyi seçin:
    • Görüntü ve belge: Bilgisayarınızda görüntüye veya belgeye göz atın veya URL ile içe aktarın.
    • Tema: Listeden mevcut bir özel tema seçin. Herhangi bir özel temanız yoksa yenisini oluşturun.
    • CSS teması (Yalnızca Enterprise): Kodu kopyalamayı seçip tercih ettiğiniz CSS düzenleme aracına yapıştırın. Kodda özelleştirmeler yapın ve kodu Temayı özelleştirin altındaki kutuya ekleyerek ve Önizleme oluştur öğesini seçerek önizlemesine bakın. Temadan memnun kaldığınızda, Kaydet öğesini seçin.
    • Şablon: Listeden mevcut bir anket seçin. Herhangi bir anketiniz yoksa, yenisini oluşturun. Tüm sorular, tema, mantık, seçenekler ve görüntüler de dahil olmak üzere anket tasarımının tüm öğeleri şablona dahil edilir. Seçtiğiniz anketin henüz kütüphanenizde olmayan özel bir temaya sahip olması durumunda, söz konusu tema aynı zamanda kütüphaneye de eklenir.
    • Soru (Yalnızca Enterprise) :Anket tasarımı bölümünde yeni bir soru ekleyin. Soru kaydedildiğinde sorunun üzerine gelin ve kütüphaneye kaydetmek için Kütüphane öğesini tıklayın.
    • Sunum şablonu (yalnızca Enterprise): Sunum dışa aktarımlarına uygulanmasını istediğiniz şablonu içeren bir PPTX dosyası yükleyin. PPT dışa aktarımlarınız için özel bir şablon oluşturmak için, bu örnek PPTX dosyasını indirip üzerinde değişiklik yapın. Dosyayı açın, Görünüm öğesine gidin ve Asıl Slayt öğesini tıklayın. Asıl Slaytın ilk slaytını (ana slayt), istediğiniz yazı tipi boyutunu, yazı tipi rengini, altbilgiyi, üstbilgiyi, arkaplan rengini veya görüntüsünü ve diğer seçenekleri yansıtacak şekilde değiştirin. Diğer slaytlarda yapılan değişiklikler PPT dışa aktarımlarına yansıtılmaz. Özel şablon oluşturma konusunda daha fazla yardım için, PowerPoint şablonu oluşturma ile ilgili Microsoft kaynağınıinceleyebilirsiniz.
  4. Ekip üyelerinin öğeyi kendi anketlerinde nasıl ve ne zaman kullanacaklarını anlamalarına yardımcı olacak bir Başlık (Ad) ve Açıklama ekleyin.
  5. Bazı öğeler için, öğeyi bir ekip varsayılanı haline getirmek isteyip istemediğinizi seçin.Varsayılan varlıkları ayarlama hakkında daha fazla bilgi alın.
TürBoyutBiçim
Görüntüen fazla 2 MBJPG, PNG veya GIF
Belge16 MB veya daha azDOC, DOCX veya PDF
Sunum şablonu2 MBPPTX

Birincil Yöneticiler ve Yöneticiler, Kütüphanede öğenin sağındaki üç noktayı tıklayarak ve menüden eylemi seçerek mevcut öğeleri yönetebilirler. Kullanabileceğiniz işlemler öğe türüne bağlıdır.

İşlemAçıklama
Ayrıntıları düzenleKütüphaneyi ziyaret eden ekip üyelerine daha fazla bağlam kazandırmak için, öğenin başlığını (Adını) ve açıklamasını değiştirin.
KaldırÖğeyi kütüphanenizden kaldırın. Bu işlem, öğeyi kullanmakta olan anketleri etkilemez. Bir tema veya şablonu kaldırırsanız, özel tema veya bu temanın bağlı olduğu anket hesabınızda kalacaktır.
İndirGörüntüleri ve belgeleri bilgisayarınıza indirin.
ÖnizlemeKütüphanedeki görüntülerin ve belgelerin önizlemesini yapın.
Bir belgenin önizlemesini yapmak için bilgisayarınıza indirin.
Bir şablonun önizlemesini yapmak için, Ayrıntıları düzenle öğesini seçin ve anket ayrıntıları bölümündeki Anketi Önizle seçeneğini tıklayın.
Varsayılan olarak ayarlama Ekibinizin oluşturduğu anketler için varsayılan bir logo veya tema ya da sunum şablonu ayarlayın.

Birincil Yöneticiler ve Yöneticiler, ekibin oluşturduğu tüm yeni anketlerde kullanmak üzere varsayılan değerler belirleyebilir:

  • Logo; kütüphanedeki herhangi bir görüntüdür
  • Tema
  • CSS teması (Yalnızca Enterprise)
  • Şablonlar ve giriş metni (Yalnızca Enterprise)
  • Sunum şablonu (Yalnızca Enterprise)

Yeni bir görüntü, tema, CSS teması veya sunum şablonu eklerken, ekibinizdeki tüm yeni anketlere uygulanması için varsayılan seçeneği seçin.

Mevcut bir varlığı varsayılan olarak ayarlamak için öğenin sağındaki üç noktayı tıklayın ve varsayılan seçeneğini seçin.

Ekip için bir varsayılan ayarlandığında ve yeni bir anket oluşturulduğunda, varsayılan öğe otomatik olarak uygulanır. Mevcut anketler değişmez.

Enterprise ekibinizin Birimlere erişimi varsa, Yöneticileriniz varsayılan öğelerin kaldırılması veya düzenlenmesi için erişimi kısıtlamış olabilir.

Kütüphanedeki öğeleri anketlerde kullanmak için ana gezinme alanından Ekibim öğesini ve kütüphane öğelerine göz atmak, bu öğeleri önizlemek veya indirmek için Kütüphane öğesini seçin.

Kütüphanede her bir öğe türünün nasıl kullanılacağına ilişkin talimatlar için, aşağıdaki ilgili bölümü inceleyin.

  • Temalar ve CSS temaları
  • Görüntüler
  • Şablonlar
  • Belgeler
  • Sorular
  • Sunum

ENTERPRISE ÖZELLİĞİ: Yalnızca bazı Enterprise abonelik paketlerinde bulunur. İlgileniyorsanız, satış bölümüne ulaşın. Halihazırda bir Enterprise hesabınız varsa, Müşteri Başarı Yöneticinizle iletişime geçin.

Ekibinizde Birimler (ekibinizde birbirinden bağımsız olarak yönetilebilecek alt gruplar) olduğunda her birim, kendi varlık grubunu içeren kendi birim kütüphanesine sahip olabilir. Birim kütüphanesi, her birimin ekip kütüphanesindeki ve diğer birimlerdeki varlıklardan farklı benzersiz varlıklara sahip olmasına olanak tanır.

Birim üyeleri, ekip kütüphanesindeki veya kendi birim kütüphanelerindeki varlıkları kullanabilir, bu da tüm anketlerin ekibin veya birimin benzersiz marka ihtiyaçlarını karşılamasını sağlar.

Ekip üyelerinin görebileceği, yönetebileceği ve kullanabileceği varlıklar, görevlerine, bir birime ait olup olmadıklarına ve bu varlıkların ek varsayılan ayarlara veya kısıtlamalara sahip olup olmadığına bağlıdır. Yalnızca Birincil Yönetici ve Yönetici, ekip kütüphanesini ve tüm birim kütüphanelerini görüntülemek, eklemek ve yönetmek için tam erişime sahiptir.

Birincil Yöneticiler ve Yöneticiler aşağıdakileri gerçekleştirebilir:Birim Yöneticileri aşağıdakileri gerçekleştirebilir:Kullanıcılar aşağıdakileri gerçekleştirebilir:
Ekip kütüphanesinde (bu makalenin başlarında açıklandığı şekilde) veya herhangi bir birim kütüphanesinde varlıkları görüntüleyin, ekleyin veya yönetin

Söz konusu birim kütüphanesindeki varlıkları görüntülemek ve söz konusu birim için varsayılanları ayarlamak için bir birim adını tıklayın

Ekip ve birim varsayılanlarını ayarlayın
Birim Yöneticilerinin kendi birimlerinin varlık ayarlarını geçersiz hale getirmesine izin verin

Herhangi bir kısıtlama olmadan anket oluşturun
Ekip kütüphanesinden varlıkları görüntüleyin

Yönettikleri birim kütüphanelerinin varlıklarını görüntüleyin, ekleyin veya yönetin

Belirli birim kütüphanesindeki varlıkları görüntülemek için birim adını tıklayın

Birincil Yönetici tarafından izin verilmişse, yönettikleri birimler için varsayılanları ayarlayın

Yönettikleri ekip kütüphanesinden veya birim kütüphanelerinden kullanma iznine sahip oldukları varlıkları kullanarak anketler oluşturun
Bir birime atanmışlarsa ekip kütüphanesindeki ve birim kütüphanesindeki varlıkları görüntüleyin

Ekip kütüphanesinden veya birim kütüphanesinden kullanma iznine sahip oldukları varlıkları kullanarak anketler oluşturun
  • Birim Kütüphaneleri ve Ekip Kütüphanesi
  • Kütüphanede Gezinme
  • Varsayılan Varlıkları Ayarlama
  • Anket Oluşturma