SurveyMonkey

ENTERPRISE EKLENTİSİ: HIPAA uyumlu hesaplar, yalnızca Enterprise müşterilerine sunulmaktadır. İlgileniyorsanız, satış bölümüne ulaşın. Halihazırda bir Enterprise hesabınız varsa, Müşteri Başarı Yöneticinizle iletişime geçin.

HIPAA benim için geçerli mi? "Kapsam dahilindeki bir tüzel kişi" iseniz (HIPAA tarafından tanımlanmıştır) ve korunan sağlık bilgilerini (genelde belirli bir bireyle ilişkilendirilebilecek sağlık durumu, sağlık hizmeti sağlanması veya sağlık ödemesi ile ilgili her türlü bilgi; örneğin, bireyin aldığı sağlık hizmetiyle ilgili bilgilerle birlikte bireyin adı ve/veya iletişim bilgileri) toplamak veya depolamak için SurveyMonkey’i kullanıyorsanız, HIPAA büyük olasılıkla SurveyMonkey kullanımınız için geçerlidir.

1996 Sağlık Sigortası Taşınabilirlik ve Sorumluluk Yasası (HIPAA), "korunan sağlık bilgilerinin" (PHI) toplanmasını ve kullanılmasını düzenleyen ABD'ye ait bir yasadır. “Kapsam dahilindeki tüzel kişiler” olarak adlandırılan kuruluşlar ve bu kuruluşların iş ortaklarının HIPAA'ya uyması gerekir.

SurveyMonkey için "HIPAA uyumlu" ifadesi, kapsam dahilindeki tüzel kişilerin HIPAA ile uyumlu bir şekilde anketler vasıtasıyla korunan sağlık bilgilerini toplamasını ve yönetmesini sağlayan bir hizmet sunduğumuz anlamına gelir. Bu hizmeti sunarken, SurveyMonkey bu yasalar ve kapsam dahilindeki tüzel kişi kullanıcısının iş ortağı olarak SurveyMonkey'nin rolü ile tutarlı ve uyumlu şekilde faaliyet gösterdiğini taahhüt eder.

SurveyMonkey, Kullanım Koşullarımıza uygun olarak, korunan sağlık bilgilerinin yalnızca düzenlemeye tabi tüzel kişiler tarafından toplanmasına, iş ortağı sözleşmesi (BAA) yürürlükteyken "HIPAA etkinleştirilmiş hesap" üzerinde yapılması şartıyla izin verir. Ancak SurveyMonkey, anketlerinizde topladığınız PHI açısından HIPAA ile düzenlenmiyor olmanız durumunda BAA sahibi olmanızı gerektirmez.

  • SurveyMonkey'nin Uyguladığı HIPAA Güvenlik Önlemleri
  • Özellik Listesi

SurveyMonkey, HIPAA gereksinimlerini karşılayan standart bir Ticari Ortaklık Sözleşmesi biçimi sunar. Hesabınızda HIPAA özelliklerini etkinleştirmek istiyorsanız, lütfen bize ulaşın.

Bizimle önceden bir Ticari Ortaklık Sözleşmesi yaptıysanız, Sözleşmenizin bir kopyasını almak için bize ulaşabilirsiniz.

Bir hesap HIPAA etkin hale getirildikten sonra, HIPAA etkin olmayan bir hesaba dönüştürülemez. Ticari ortaklık sözleşmesi feshedilirse, hesabınızın da kapatılması gerekir. Daha fazla için aşağıdaki Paket Düşürme bölümünü inceleyin.

HIPAA etkin hesaplarda paket düşürmenin nasıl gerçekleştiğini anlamak için, aşağıdaki genel soruları inceleyin.

  • HIPAA etkin hesabımı veya ekibimi daha düşük bir abonelik paketi türüne dönüştürebilir miyim?
  • HIPAA etkin hesabımı veya ekibimi yenilemezsem ne olur?
  • HIPAA etkinleştirilmiş hesabımı kapatırsam veya BAA'mı feshedersem ne olur?

Hesabınızda veya ekibinizde HIPAA uyumlu özellikleri etkileştirdiğinizde, verilerinizi sorumlu ve güvenli bir şekilde kullandığınızdan emin olmak için belirli eylemler gerçekleştirirken, bu en iyi uygulamaları takip edin.

İşlem
HIPAA Güvenlik İpuçları
Anket sonuçlarını dışa aktarmaAnket sonuçlarını kendi bilgisayarınıza indiriyorsanız, indirilen bu dosyalar korunan sağlık bilgileri içerdiğinden, dosyaların doğru kullanıldığından emin olun. Bu dosyaları şifreleyerek ve sadece şifreli bir bağlantı üzerinden aktararak güvenlik altına almanızı öneririz.
Anketleri başkalarıyla paylaşmaBir anketi paylaştığınızda, paylaşmayı seçtiğiniz kişiler anketi görüntüleyebilir ve muhtemelen düzenleyebilir veya toplanan herhangi bir anket yanıtına erişebilir. Anketleri yalnızca HIPAA yükümlülüklerinize uygun olacak şekilde paylaşmayı unutmayın. Anketi sadece ilgili ankette çalışma yetkisi olan kişilerle paylaşın.
Bir anketi başka bir hesaba aktarmaBir anketi başka bir SurveyMonkey hesabına aktarmanız gerekiyorsa, alıcı olan hesabın göndermek istediğiniz hesap olduğundan kesinlikle emin olun. Bir anketi aktarmak için, söz konusu hesabın kullanıcı adını tam olarak girmeniz gerekir. Aktarma işlemi, alıcı hesap sahibinin müdahalesi olmadan geri alınamaz.

Anketiniz korunan sağlık bilgilerini (PHI) içeriyorsa, bu bilgilerin sadece uygun alıcılara açıklandığından emin olma sorumluluğu size ait olacaktır. Yani PHI’ı başka bir hesaba aktarmanız durumunda, bu hesabın HIPAA etkinleştirilmiş bir hesap olması çok önemlidir.
Yanıt toplamaAnketinizde korunan sağlık bilgileri (PHI) topluyorsanız, Web Bağlantısı Toplayıcısı kullanmanızı öneririz.

E-posta Daveti Toplayıcısının kullanılmasını önermiyoruz. E-posta Daveti Toplayıcıları, anket davetlerini kişilerin e-posta adreslerine bağlı benzersiz bir anket bağlantısı ile kişilere e-posta yoluyla gönderir. Yanıtlayanlar, yanıtlarını düzenleyebiliyorsa, bir e-posta davetine ilişkin kişi, anketin bir kısmını veya tamamını yanıtlayabilir ve benzersiz anket bağlantısını başka birine gönderebilir. Bu da, ikinci kişinin, ilk kişiye ait olan ve korunan sağlık bilgilerini içerme olasılığı olan yanıtları görmesini mümkün kılar.
Anket sonuçlarını paylaşmaAnket sonuçlarınız korunan sağlık bilgilerini içerebilir. Bu nedenle, anket sonuçlarını paylaşırken HIPAA yükümlülüklerinize uygun olması gerektiğini unutmayın. Sonuçları sadece yetkili alıcılara açıklayın.