SurveyMonkey

Anket Sonuçlarını Karşılaştırma

Karşılaştırma kuralları, tek bir sorudan iki veya daha fazla yanıt seçeneğini belirlemenizi ve yan yana görüntülemenizi sağlar. Örneğin; anketinize kişilere kaç yaşında olduklarını soran bir soru eklerseniz, her yaş aralığına ait anket sonuçlarını görüntülemek için bir karşılaştırma kuralı oluşturabilirsiniz. Böylece, farklı yaş gruplarının anketinizdeki sorulara nasıl yanıt verdiğini anlayabilirsiniz.

İPUCU! Birden çok sorudan yanıt seçeneklerini kullanarak daha karmaşık karşılaştırmalar yapmak için bir Çapraz Tablo raporu oluşturun.

Şu kapalı uçlu soru türlerini kullanarak bir karşılaştırma kuralı oluşturabilirsiniz: Çoktan Seçmeli, Onay Kutuları, Yıldızlı Değerlendirme, Aşağı Açılır Menü, Matris/Değerlendirme Ölçeği, Görüntü Seçeneği veya Derecelendirme.

Matris/Değerlendirme Ölçeği sorusu kullanarak karşılaştırma kuralı oluşturursanız , yanıt seçeneklerini birleştiremez veya gizleyemezsiniz.

Karşılaştırma kuralı oluşturmak için:

  1. Anketinizin Sonuçları Analiz Et bölümüne gidin.
  2. Sol kenar çubuğunun Kurallar bölümünde + Karşılaştır öğesini tıklayın.
  3. Bir karşılaştırma kuralı türü seçin.
  4. Odaklanmak istediğiniz kriterleri seçin.
  5. Uygula öğesini tıklayın. Sayfanın üstünde, kuralınıza dahil edilen yanıt sayısı ile aldığınız toplam anket yanıtı sayısının karşılaştırması görünür.

Sonuçlarınız istatistiksel açıdan tesadüfi şansa bağlı olması muhtemel olmayan farklılıklar gösterdiğinde otomatik olarak hesap yapmak için istatistiksel anlamlılık özelliğini açın.

Kural Türü
Açıklama
Sorular ve YanıtlarBir soruya belirli bir yanıt seçeneği ile yanıt veren kişilere odaklanın.
A/B TestiAnketinizde bir A/B testi kullandıysanız, her değişkeni gören kişilerin yanıtlarını karşılaştırın.
ToplayıcıBirden çok toplayıcı kullandıysanız, farklı toplayıcılardan kişilerin anketinizi nasıl yanıtladığını yan yana karşılaştırma şeklinde görün.
Zaman AralığıTarih aralıkları arasındaki yanıtları karşılaştırın.

Sol kenar çubuğunun Kurallar bölümünde bir filtre kuralı uygulamasını kaldırmak, düzenlemek, yeniden adlandırmak, kopyalamak veya silmek için filtre kuralının yanındaki Diğer simgesini (...) tıklayın.

Bir kuralın yanındaki yeşil onay işareti ✅ kuralın etkin olduğunu gösterir. Kuralı açmak veya kapatmak için kural adını tıklayın.

Sonuçlarınızı kural uygulanmış olarak dışa aktarabilir veya anket sonuçlarınızı başkalarıyla paylaşabilirsiniz.

Verilerinizin farklı bölümlerine kolayca erişmek için birden çok kuralı görünüm olarak kaydedin.