m

Creditcardbetalingen

Ga naar...

Kaarttypen

Wij accepteren de volgende gangbare creditcards en valuta:

KaarttypeBeschikbaarheid
MasterCardAlle ondersteunde valuta's
VisaAlle ondersteunde valuta's
American ExpressUSD, EUR, AUD, CAD, GPB, MXN, BRL en meer (niet geaccepteerd in India - INR)
JCBAUD, JPY, TWD
Discover, Diners ClubUSD
Visa DeltaGBP
Carte BleueEUR
CartaSiEUR
EloBRL

Betaling met een creditcard uitvoeren

Niet-geslaagde betaling

Als uw creditcardbetaling niet kan worden verwerkt, ontvangt u een foutbericht waarin wordt vermeld dat de betaling niet is uitgevoerd of is mislukt. Controleer uw creditcardgegevens en probeer het opnieuw.

Voer uw creditcardgegevens en factureringsadres opnieuw in

In veel gevallen gaat het om iets kleins, zoals een typfout of een oude vervaldatum waardoor de betaling mislukt. Er mogen geen dubbele spaties of streepjes worden gebruikt in uw kaartnummer. U moet er daarnaast voor zorgen dat het ingevoerde factureringsadres en de postcode overeenkomen met het factureringsadres en de postcode voor uw creditcard.

Geef uw kaartbeveiligingscode (CVV2 of CID) op

Dit is doorgaans een code van drie cijfers naast de handtekeningregel op de achterkant van de kaart. Bij American Express is het een code van vier cijfers op de voorkant van de kaart boven het kaartnummer rechts op de kaart.

Wis uw cookies of probeer een andere browser

Als uw browser uw naam en adres opslaat, wordt er mogelijk automatisch verouderde informatie ingevoerd.

Neem contact op met de uitgever van uw kaart

Als uw factureringsinformatie juist is en de betaling nog steeds niet lukt, blokkeert de uitgever van uw kaart mogelijk de betaling. Banken die kaarten uitgeven, hebben tal van veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd voor online aankopen en abonnementen, vooral wanneer een kaart voor het eerst wordt gebruikt.

Als u uw factureringsinformatie niet kunt bewerken omdat in het venster een lege pagina wordt weergegeven, controleer dan de beveiligingsinstellingen van uw browser. Als u strikte beveiligingsinstellingen hebt, wordt het venster mogelijk niet correct geopend. Probeer tijdelijk uw beveiligingsinstellingen te verlagen of gebruik een andere browser.

Preautorisatiekosten

Preautorisatiekosten of een preautorisatietarief zijn tijdelijk betalingen die op een creditcard- of bankafschrift worden weergegeven als gereserveerde kosten. Het gaat om een testtransactie die veel wordt toegepast door webwinkels om te controleren of de kaart geldig is voordat de volledige kosten in rekening worden gebracht. Als de preautorisatiekosten door de bank of creditcardmaatschappij worden geweigerd, worden de volledige kosten geannuleerd en wordt de aankoop niet verwerkt.

Wanneer u creditcardgegevens of contactinformatie voor facturering bijwerkt in uw SurveyMonkey-account, worden dergelijke preautorisatiekosten soms gehanteerd om te controleren of de nieuwe gegevens geldig zijn. Deze tijdelijke preautorisatie zijn geen definitieve kosten. Deze kosten wordt doorgaans in de dagen erna van uw kaart verwijderd (Normaliter binnen 7 werkdagen. Dit is afhankelijk van de bank) en het geld wordt teruggestort op uw rekening. De annulering wordt mogelijk weergegeven als een restitutie of het preautorisatietarief wordt eenvoudigweg uit uw accountgeschiedenis verwijderd omdat het geen echte kosten waren.

Internationale transactiekosten

De uitgever van uw creditcard of uw bank voegt mogelijk een tarief voor valuta-omrekening of voor transacties met het buitenland toe aan uw betaling. Als de kosten hoger zijn dan verwacht, neemt u contact op met uw aanbieder voor informatie over de tarieven die mogelijk gelden, aangezien SurveyMonkey hier geen controle over heeft en hier ook niet van op de hoogte is.

Kosten in rekening gebracht bij verlopen of verouderde kaarten

Als uw kaart is bijgewerkt maar de kaartinformatie in uw SurveyMonkey-account is verouderd, ziet u mogelijk het verschuldigde bedrag op uw nieuwe kaart.

Wanneer een betaling wordt verzonden naar de uitgever van de kaart, gebruikt onze betalingsverwerker de kaartgegevens die zijn opgeslagen in het SurveyMonkey-account. Als deze informatie is verouderd, beschikt de uitgever van de kaart over twee mogelijkheden: deze kan ervoor kiezen om de informatie te gebruiken voor het accepteren van de kosten en deze te verwerken via de bijgewerkte kaart of deze kan ervoor kiezen om de kosten te weigeren. Als deze ervoor kiest om de informatie te gebruiken voor het accepteren van de kosten en deze te verwerken via de bijgewerkte kaart, worden bij ons nog steeds de verouderde gegevens weergegeven.

Deze situatie komt relatief vaak voor wanneer klanten een bijgewerkte kaart ontvangen. De uitgever van de kaart blijft vaak de kosten accepteren die via de verouderde kaart in rekening worden gebracht omdat klanten anders hun toegang tot betaalde abonnementen, zoals SurveyMonkey, verliezen.

Lees dit artikel als u problemen ondervindt bij uw creditcardbetaling.

Ontvang antwoorden