m

Inleidingen voor enquêtes

U kunt als volgt een inleiding toevoegen aan uw enquête: 

  1. Ga naar het gedeelte Enquête ontwerpen van uw enquête.
  2. Voeg een Introductiepagina toe vanuit de opbouwfunctie voor enquêtes in de linkerzijbalk.
  3. Klik op de tekst in het ontwerp om de paginatitel en paginabeschrijving te bewerken.

Kom meer te weten over het toevoegen en beheren van pagina's in uw enquête.

Een inleiding schrijven

Het is een goed idee om uw enquête te beginnen met een inleiding. Schrijf een inleiding, waarbij u ervan uitgaat dat de respondenten weinig of niets over het onderwerp van uw enquête weten.

Gebruik eenvoudige, duidelijke taal om kort het onderwerp en doel van de enquête uit te leggen. Uw inleiding hoeft slechts drie of vier zinnen lang te zijn of hooguit enkele korte alinea's.

Neem de volgende nuttige informatie op in uw inleiding:

Waarschijnlijk zullen sommige enquêtevragen niet van toepassing zijn op alle respondenten die deelnemen aan uw enquête. U kunt logica voor overslaan gebruiken om respondenten rechtstreeks naar relevante vragen te leiden en hen vragen die niet van toepassing zijn te laten overslaan, waardoor respondenten een betere enquête-ervaring krijgen en het succes van uw enquêteproject wordt vergroot.

TIP! Lees over beste praktijken en richtlijnen op het gebied van enquêtes om u te helpen de benodigde inzichten te verkrijgen om slimmere beslissingen te nemen in Surveys 101 (Uitsluitend in het Engels).

Voorbeelden van een inleiding

Voorbeeld 1

Als u feedback wilt krijgen van uw klanten, maakt u duidelijk wat u met de resultaten wilt gaan doen. Hierdoor weten zij dat u erkenning en waardering hebt voor de tijd die zij besteden aan het geven van feedback.

'Wij doen onderzoek naar de verschillende vraagtypen die SurveyMonkey te bieden heeft. Wij zouden graag van u willen weten welke vraagtypen u het meeste gebruikt en welke vraagtypen u graag nieuw zou willen zien. Dit helpt ons verbeteringen aan te brengen in het bestaande tool en prioriteiten te stellen voor nieuwe functies. Het kost u slechts 5 minuten om deze enquête in te vullen en uw reacties zijn volledig anoniem.

U kunt slechts eenmaal deelnemen aan de enquête, maar u kunt uw reacties bewerken totdat de enquête wordt afgesloten op 28 mei 2014. Vragen die zijn gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.

Als u vragen hebt over de enquête, stuurt u een e-mail naar: uwe-mail@e-mail.nl 

Wij stellen uw input zeer op prijs!

Voorbeeld 2

Als u zich bij gebruik van SurveyMonkey Audience richt op respondenten die niet exact bij uw specifieke behoeften passen, kunt u enkele zinnen aan de inleiding toevoegen om respondenten aan te moedigen uw enquête als een hypothetisch scenario te benaderen.

Als u zich bijvoorbeeld niet specifiek kunt richten op aanstaande bruiden, kunt u getrouwde vrouwen vragen terug te denken aan de tijd toen zij hun huwelijk planden.

Wij zijn een beginnend bedrijf dat graag meer wil weten over hoe vrouwen trouwjurken kopen. Denk terug aan de tijd dat u op zoek was naar een trouwjurk en probeer dat bij deze enquête in het achterhoofd te houden.

Hoe u een effectieve inleiding voor een enquête kunt maken. Bevat tevens een voorbeeld van een inleiding.

Ontvang antwoorden