m

Belastingen op SurveyMonkey-aankopen

Afhankelijk van het land van facturering, wordt er mogelijk btw opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere aankopen waar dat van toepassing is. We hebben de landen van facturering weergegeven waarin btw is opgenomen in de aanschafprijzen. U kunt mogelijk ook aankopen zonder btw verrichten.

Als uw land van facturering hier niet staat vermeld, voegt SurveyMonkey geen belasting toe aan de aanschafprijs. Het is uw verantwoordelijkheid als consument of bedrijf om waar nodig toepasselijke belastingen te betalen aan uw overheid.

Ga naar...

 

Europese Unie

Als u zich buiten de Verenigde Staten bevindt, wordt SurveyMonkey mogelijk aan u geleverd via ons Europese filiaal in Ierland, SurveyMonkey Europe UC.

Om te voldoen aan de wetgeving van de Europese Unie (EU), wordt btw in de prijs opgenomen van abonnementen, verlengingen en andere aankopen waar dat van toepassing is.

 • Welk btw-tarief van toepassing is, is afhankelijk van het land van facturering.
 • Als u een bedrijf met btw-nummer in de EU (behalve in Ierland) vertegenwoordigt, kunt u een btw-nummer toevoegen om een prijs zonder btw te betalen.
 • We zijn verplicht om btw te heffen op alle transacties met onze klanten die zich in Ierland bevinden.
Een btw-nummer toevoegen
Als u een aankoop zonder btw wilt verrichten, moet u uw btw-nummer toevoegen voordat u betaalt. Het is niet mogelijk om met terugwerkende kracht een btw-nummer toe te voegen aan een betaalde factuur.

Als u een bedrijf met btw-nummer in de EU (behalve in Ierland) vertegenwoordigt, kunt u een btw-nummer toevoegen om een prijs zonder btw te betalen voor uw aankoop.

 • Schuif naar de sectie Factureringsgegevens op de check-outpagina. Klik op Btw-nummer toepassen. Dit wordt toegepast op de desbetreffende betaling en toekomstige betalingen via uw account.
 • Ga in uw account naar uw Factureringsgegevens. Schuif naar de sectie Contactinformatie (de sectie voor uw contactpersoon facturering) en klik op Bewerken. Klik in het venster op Btw-nummer toevoegen. Als u hier een btw-nummer toevoegt of bewerkt, wordt dit nummer toegepast op toekomstige betalingen.

Als uw btw-nummer ongeldig is, raadpleeg dan de juiste btw-nummernotaties per EU-lidstaat op de website van de Europese Commissie en probeer het opnieuw.

Btw-facturen

Uw facturen worden weergegeven bij Factureringsgegevens. Deze omvatten het toepasselijke btw-tarief voor uw factureringsland, de prijs van het plan inclusief btw en het totale bedrag dat u hebt betaald. Facturen worden tevens per e-mail verzonden naar de contactpersoon voor facturering die voor het account is opgegeven.

Als u merkt dat uw factuur nog in behandeling is, wacht dan 48 uur en controleer vervolgens uw transactiegeschiedenis opnieuw.

SurveyMonkey Audience-aankopen

Als u al een btw-nummer aan uw SurveyMonkey-account hebt toegevoegd, wordt dit automatisch op uw SurveyMonkey Audience-aankoop toegepast. Als u geen btw-nummer aan uw SurveyMonkey-account hebt toegevoegd, kunt u dit toevoegen op de check-outpagina.

U kunt als volgt het btw-nummer toevoegen op de check-outpagina:

 1. Schuif naar de sectie Factureringsgegevens op de check-outpagina.
 2. Klik op Btw-nummer toepassen.
 3. Voer het btw-nummer in. Zie de juiste notatie per EU-lidstaat »
 4. Klik op Toepassen.

U kunt als volgt het btw-nummer bewerken dat wordt weergegeven op de check-outpagina:

 1. Open een nieuw tabblad in uw browser en zorg er daarbij voor dat het tabblad met de betalingspagina geopend blijft.
 2. Ga naar uw Factureringsgegevens.
 3. Schuif naar de sectie Contactinformatie.
 4. Klik op Btw-nummer toepassen.
 5. Voer het btw-nummer in. Zie de juiste notatie per EU-lidstaat »
 6. Klik op Toepassen.
 7. Vernieuw de weergave van de check-outpagina om te controleren of het nummer is bijgewerkt.

SurveyMonkey Audience wordt aangeboden in alle landen, behalve Brazilië.

Een teamplan aanschaffen
Rol
Hoe btw wordt toegepast
Waar u een btw-nummer kunt toevoegen
Primaire beheerderAls de primaire beheerder van een team een btw-nummer toevoegt aan het account, wordt het toegepast op de teamfacturering. Op facturen voor teamovergebruik en de verlenging van teamplannen na het toevoegen van een btw-nummer is de btw niet inbegrepen. Eenmalige aankopen die door de primaire beheerder worden uitgevoerd nadat het btw-nummer aan het account werd toegevoegd, zijn ook zonder btw.Het tabblad Factureringsgegevens in de sectie Contactpersoon facturering - Team of tijdens de betaling.
GebruikersAls individuele gebruikers in een team eenmalige aankopen uitvoeren, moet de gebruiker een btw-nummer toevoegen om de aankoop zonder btw uit te voeren. Het nummer wordt niet automatisch toegepast op basis van het btw-nummer van de primaire beheerder.Het tabblad Factureringsgegevens in de sectie Contactpersoon facturering - Individueel of tijdens de betaling.
Ierse klanten

Als u een voor btw geregistreerd bedrijf in Ierland vertegenwoordigt, kunt u een btw-nummer aan uw SurveyMonkey-account toevoegen, maar dit leidt er niet toe dat de btw-kosten van uw prijs worden verwijderd. Wij zijn verplicht om btw te innen op alle transacties met klanten die zich in Ierland bevinden.

U kunt eventueel teruggave van btw aanvragen door daartoe het formulier voor btw-teruggave in te dienen bij uw overheid.

Adres en btw-nummer van SurveyMonkey Europe

SurveyMonkey Europe UC
2 Shelbourne Buildings, 2nd Floor
Shelbourne Road, Ballsbridge
Dublin 4, Ierland

Btw-nummer: IE 3223102GH

 

Brazilië

Met ingang van 8 juli 2015 betalen alle nieuwe klanten van wie het factureringsland Brazilië is in BRL, en wordt SurveyMonkey aan u aangeboden door onze Braziliaanse dochtermaatschappij in São Paulo, SurveyMonkey Brasil Internet Ltda.

U moet uw CNPJ of CPF-nummer toevoegen op de check-outpagina wanneer u een SurveyMonkey-plan aanschaft. Het toevoegen van dit nummer leidt er niet toe dat u de aankoop zonder belasting kunt verrichten.

 • CNPJ: Identificeert een activiteit of bedrijf in Brazilië. Nadat u een CNPJ hebt toegevoegd, worden er aanvullende bedrijfsgebonden velden weergegeven, zoals dat voor de bedrijfsnaam en het aankoopordernummer. Zie Contactinformatie voor betalingen voor CNPJ van SurveyMonkey.
 • CPF: Identificeert een afzonderlijke consument in Brazilië.

U kunt uw belastingnummer op elk gewenst moment bewerken door uw betalingsmethode-informatie in uw Factureringsgegevens te bewerken. Uw bewerkingen worden toegepast bij de volgende verlenging. Bewerkingen worden niet toegepast op bestaande facturen of NFSe-exemplaren.

Nota Fiscal (NFSe)

Een Nota Fiscal is een factuur met een financieel document dat alle belastinggebonden informatie bevat die is vereist voor aangiften voor goederen en services bij de autoriteiten in Brazilië. Met ingang van 8 juli 2015 verstrekken we een NFSe (Nota Fiscal Eletrônica voor services) vanuit de gemeente São Paulo voor klanten die worden gefactureerd in de valuta BRL.

Uw NFSe-exemplaren worden samen met uw facturen en betalingsbewijzen opgeslagen in Transactiegeschiedenis.

 • Als u zich hebt geregistreerd met een creditcard, wordt uw NFSe mogelijk onmiddellijk weergegeven op de pagina met de betalingsbevestiging. Als uw NFSe niet op de bevestigingspagina wordt weergegeven, wacht dan 48 uur en controleer uw transactiegeschiedenis vervolgens opnieuw.
 • Als u zich hebt geregistreerd met een bankoverschrijving, is uw NFSe binnen 48 uur nadat uw betaling is verwerkt beschikbaar in uw transactiegeschiedenis.
 • Wanneer uw plan wordt verlengd, is uw nieuwe NFSe binnen 48 uur nadat uw betaling is verwerkt beschikbaar in uw transactiegeschiedenis.
Braziliaanse betalingsmethoden

We ondersteunen Braziliaanse Reals (BRL of R$) voor Braziliaanse klanten die de volgende bestalingsmethoden gebruiken:

Betalingsmethode
Beschrijving
CreditcardVisa, MasterCard, American Express en Elo
BankoverschrijvingBeschikbaar bij betaling op factuurbasis
Niet beschikbare betalingsmethoden: Boleto is momenteel geen beschikbare betalingsmethode en het is niet mogelijk om met een Braziliaanse betaalkaart te betalen. Onze excuses voor het ongemak.

 

Japan

Er wordt een Japanse verbruiksbelasting (Japanese Consumption Tax of JCT) van 8% opgenomen in de prijs van onze abonnementen, verlengingen en andere SurveyMonkey-aankopen bij klanten met het factureringsland Japan. Dit is een consumentenbelasting die buitenlandse serviceproviders die in Japan verkopen in rekening moeten brengen van de nationale belastingdienst van Japan (国税庁). SurveyMonkey int deze belasting sinds 1 oktober 2015.

Het is niet mogelijk als bedrijf om uw aankoop zonder deze belasting te verrichten. U kunt echter zelf teruggave voor uw bedrijf aanvragen en krijgen. Ons registratienummer bij de nationale belastingdienst van Japan (国税庁) is 00042.

U vindt uw facturen in uw transactiegeschiedenis. Op deze facturen is de toepasselijke JCT opgenomen als een apart regelitem.

 

India

Op 1 december 2016 heeft de Indiaanse overheid een belasting op online informatie- en databasetoegangs of ophaalservices (OIDAR Service Tax) geïntroduceerd voor buitenlandse leveranciers van grensoverschrijdende digitale services aan Indiaanse consumenten. De Indiase regering heeft met ingang van 1 juli 2017 de OIDAR Service Tax gewijzigd in het nieuwe GST-regime. Het tarief is hierdoor gestegen van 15% naar 18%. Deze belasting is opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere SurveyMonkey-aankopen voor consumenten die in India woonachtig zijn.

Deze belasting wordt vermeld als GST (Good and Services Tax) op uw SurveyMonkey-facturen op of na 28 februari 2017. Uw facturen worden weergegeven bij Transactiegeschiedenis.

Nieuw-Zeelandse bedrijven met een geldig Goods and Service Identification Number kunnen hun registratienummer toevoegen, zodat de aankoopprijs zonder GST wordt weergegeven:

 • Schuif naar de sectie Factureringsgegevens op de check-outpagina. Klik op GST-identificatienummer (GSTIN) toepassen. Dit wordt toegepast op de desbetreffende betaling en toekomstige betalingen via uw account.
 • Ga in uw account naar uw Factureringsgegevens. Schuif naar de sectie Contactinformatie (de sectie voor uw contactpersoon facturering) en klik op GST-identificatienummer (GSTIN) toepassen. Wanneer u hier een nieuw of bestaand btw-nummer toevoegt of bewerkt, wordt dit nummer toegepast op toekomstige betalingen.

 

Nieuw-Zeeland

Een goederen en servicesbelasting (Goods and Services Tax of GST) ter hoogte van 15% is opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere SurveyMonkey-aankopen voor consumenten die in Nieuw-Zeeland woonachtig zijn. Deze consumentenbelasting is op 1 oktober 2016 door de overheid van Nieuw-Zeeland geïntroduceerd voor alle buitenlandse leveringen van digitale services aan binnenlandse Nieuw-Zeelandse consumenten.

Deze GST wordt weergegeven op uw SurveyMonkey-facturen die op of na 28 februari 2017 zijn verstrekt. Uw facturen worden weergegeven bij Transactiegeschiedenis.

Nieuw-Zeelandse bedrijven met een geldig Nieuw-Zeelands bedrijfsnummer kunnen het IRD-nummer toevoegen, zodat de aankoopprijs zonder GST wordt weergegeven:

 • Schuif naar de sectie Factureringsgegevens op de check-outpagina. Klik op Uw Nieuw-Zeelands bedrijfsnummer toepassen. Dit wordt toegepast op de desbetreffende betaling en toekomstige betalingen via uw account.
 • Ga in uw account naar uw Factureringsgegevens. Schuif naar de sectie Contactinformatie (de sectie voor uw contactpersoon facturering) en klik op Bewerken. Klik in het venster op Uw Nieuw-Zeelands bedrijfsnummer toevoegen. Wanneer u hier een nieuw of bestaand btw-nummer toevoegt of bewerkt, wordt dit nummer toegepast op toekomstige betalingen.

 

Taiwan

De btw ter hoogte van 5% is opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere SurveyMonkey-aankopen voor consumenten die in Taiwan woonachtig zijn. Deze consumentenbelasting is op maandag 1 mei 2017 door de overheid van Taiwan geïntroduceerd voor alle buitenlandse leveringen van digitale services aan binnenlandse Taiwanese consumenten.

Deze btw wordt weergegeven op uw SurveyMonkey-factuur. Uw facturen worden weergegeven bij Transactiegeschiedenis.

Taiwanese bedrijven met een GST-registratie en een geldig btw-nummer kunnen het btw-nummer toevoegen, zodat de aankoopprijs zonder btw wordt weergegeven:

 • Schuif naar de sectie Factureringsgegevens op de check-outpagina. Klik op Uw Taiwanese btw-nummer toepassen. Dit wordt toegepast op de desbetreffende betaling en toekomstige betalingen via uw account.
 • Ga in uw account naar uw Factureringsgegevens. Schuif naar de sectie Contactinformatie (de sectie voor uw contactpersoon facturering) en klik op Bewerken. Klik in het venster op Uw Taiwanese btw-nummer toepassen. Wanneer u hier een nieuw of bestaand btw-nummer toevoegt of bewerkt, wordt dit nummer toegepast op toekomstige betalingen.

 

Australië

Een Goods and Services Tax of GST ter hoogte van 10% is opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere SurveyMonkey-aankopen voor consumenten die in Nieuw-Zeeland woonachtig zijn. Deze consumentenbelasting is op zaterdag 1 juli 2017 door de overheid van Taiwan geïntroduceerd voor alle buitenlandse leveringen van digitale services aan binnenlandse Taiwanese consumenten.

Deze GST wordt weergegeven op uw SurveyMonkey-facturen die op of na donderdag 27 juli 2017 zijn verstrekt. Uw facturen worden weergegeven bij Transactiegeschiedenis.

Australische bedrijven met een GST-registratie en een geldig Australisch bedrijfsnummer (ABN) kunnen het ABN-nummer toevoegen, zodat de aankoopprijs zonder ABN wordt weergegeven:

 • Schuif naar de sectie Factureringsgegevens op de check-outpagina. Klik op Uw Australische bedrijfsnummer toepassen. Dit wordt toegepast op de desbetreffende betaling en toekomstige betalingen via uw account.
 • Ga in uw account naar uw Factureringsgegevens. Schuif naar de sectie Contactinformatie (de sectie voor uw contactpersoon facturering) en klik op Bewerken. Klik in het venster op Uw Australische bedrijfsnummer toevoegen. Wanneer u hier een nieuw of bestaand btw-nummer toevoegt of bewerkt, wordt dit nummer toegepast op toekomstige betalingen.

 

Belastingen worden opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere aankopen waar dat van toepassing is, afhankelijk van uw land van facturering. Facturen worden onmiddellijk verstrekt na het betalen. U vindt deze in uw Factureringsgegevens.

Ontvang antwoorden