m

Belastingen op SurveyMonkey-aankopen

Afhankelijk van het land van facturering, wordt er mogelijk btw opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere aankopen waar dat van toepassing is. We hebben de landen van facturering weergegeven waarvoor btw is opgenomen in de aanschafprijzen. Mogelijk hoeft u geen btw te betalen.

Staat uw land hier niet vermeld, dan voegt SurveyMonkey geen belasting toe aan de aanschafprijs. Het is uw verantwoordelijkheid als consument of bedrijf om waar nodig toepasselijke belastingen te betalen aan uw overheid.

Ga naar...

 

Europese Unie

Als u zich buiten de Verenigde Staten bevindt, wordt SurveyMonkey mogelijk aan u geleverd via ons Europese filiaal in Ierland: SurveyMonkey Europe UC.

Om te voldoen aan de wetgeving van de Europese Unie (EU), wordt btw in de prijs opgenomen van abonnementen, verlengingen en andere aankopen waar dat van toepassing is.

 • Het btw-tarief is afhankelijk van het land van facturering.
 • Vertegenwoordigt u een bedrijf met een btw-nummer in de EU (behalve in Ierland), dan kunt u een btw-nummer toevoegen om een prijs zonder btw te betalen.
 • We zijn verplicht om btw te heffen op alle transacties met onze klanten die in Ierland gevestigd zijn.
Een btw-nummer toevoegen
Als u een aankoop zonder btw wilt verrichten, moet u uw btw-nummer toevoegen voordat u betaalt. Het is niet mogelijk om met terugwerkende kracht een btw-nummer toe te voegen aan een betaalde factuur.

Vertegenwoordigt u een bedrijf met btw-nummer in de EU (behalve in Ierland), dan kunt u een btw-nummer toevoegen om een prijs zonder btw te betalen voor uw aankoop.

 • Blader naar de sectie Factureringsgegevens op de check-outpagina. Klik op Btw-nummer toepassen. Dit wordt toegepast op de desbetreffende betaling en toekomstige betalingen via uw account.
 • Ga in uw account naar uw Factureringsgegevens. Blader naar de sectie Contactinformatie (de sectie voor uw contactpersoon facturering) en klik op Bewerken. Klik in het venster op Btw-nummer toevoegen. Btw-nummers die u hier toevoegt of bewerkt, worden toegepast op toekomstige betalingen.

Is uw btw-nummer ongeldig, raadpleeg dan de juiste btw-nummernotaties per EU-lidstaat op de website van de Europese Commissie en probeer het opnieuw.

Btw-facturen

Uw facturen worden weergegeven bij Factureringsgegevens. Het toepasselijke btw-tarief van uw factureringsland is toegevoegd samen met de prijs van het abonnement inclusief btw en het totale bedrag dat u hebt betaald. Facturen worden ook per e-mail verzonden naar de contactpersoon voor facturering die voor het account is opgegeven.

Is uw factuur nog in behandeling, wacht dan 48 uur en controleer uw transactiegeschiedenis opnieuw.

SurveyMonkey Audience-aankopen

Als u al een btw-nummer aan uw SurveyMonkey-account hebt toegevoegd, wordt dit automatisch op uw SurveyMonkey Audience-aankoop toegepast. Hebt u nog geen btw-nummer aan uw SurveyMonkey-account toegevoegd, dan kunt u dit doen op de check-outpagina.

Een btw-nummer toevoegen op de check-outpagina:

 1. Blader naar de sectie Factureringsgegevens op de check-outpagina.
 2. Klik op Btw-nummer toepassen.
 3. Voer het btw-nummer in. Zie de juiste notatie per EU-lidstaat »
 4. Klik op Toepassen.

Het btw-nummer bewerken dat wordt weergegeven op de check-outpagina:

 1. Open een nieuw tabblad in uw browser en zorg ervoor dat het tabblad met de betalingspagina geopend blijft.
 2. Ga naar uw Factureringsgegevens.
 3. Blader naar de sectie Contactinformatie.
 4. Klik op Btw-nummer toepassen.
 5. Voer het btw-nummer in. Zie de juiste notatie per EU-lidstaat »
 6. Klik op Toepassen.
 7. Vernieuw de weergave van de check-outpagina en kijk of het nummer is bijgewerkt.

SurveyMonkey Audience wordt aangeboden in alle landen, behalve Brazilië.

Een teamabonnement aanschaffen
Rol
Hoe btw wordt toegepast
Waar u een btw-nummer kunt toevoegen
Primaire beheerderAls de primaire beheerder van een team een btw-nummer toevoegt aan het account, wordt het toegepast op de teamfacturering. Bij facturen voor teamovergebruik en voor verlenging van teamabonnementen na toevoeging van een btw-nummer is de btw niet inbegrepen. Eenmalige aankopen die door de primaire beheerder worden uitgevoerd nadat het btw-nummer aan het account werd toegevoegd, zijn ook zonder btw.Het tabblad Factureringsgegevens in de sectie Contactpersoon facturering - Team of tijdens de betaling.
GebruikersAls individuele gebruikers in een team eenmalige aankopen uitvoeren, moet de gebruiker een btw-nummer toevoegen om de aankoop zonder btw uit te voeren. Het nummer wordt niet automatisch toegepast op basis van het btw-nummer van de primaire beheerder.Het tabblad Factureringsgegevens in de sectie Contactpersoon facturering - Individueel of tijdens de betaling.
Ierse klanten

Vertegenwoordigt u een voor btw geregistreerd bedrijf in Ierland, dan kunt u een btw-nummer aan uw SurveyMonkey-account toevoegen. De btw-kosten worden echter niet verwijderd. Wij zijn verplicht om btw te innen op alle transacties met klanten die zich in Ierland bevinden.

U kunt eventueel teruggave van btw aanvragen door het formulier voor btw-teruggave in te dienen bij uw overheid.

Adres en btw-nummer van SurveyMonkey Europe

SurveyMonkey Europe UC
2 Shelbourne Buildings, 2nd Floor
Shelbourne Road, Ballsbridge
Dublin 4, Ierland

Btw-nummer: IE 3223102GH

 

Australië

Een Goods and Services Tax of GST van 10% is onderdeel van de prijs van abonnementen, verlengingen en andere SurveyMonkey-aankopen voor consumenten die in Australië gevestigd zijn. Deze consumentenbelasting is op 1 juli 2017 door de overheid van Australië geïntroduceerd voor alle buitenlandse leveringen van digitale services aan binnenlandse Australische consumenten.

Deze GST wordt, samen met het ARN-nummer van SurveyMonkey, weergegeven op uw SurveyMonkey-facturen die op of na 27 juli 2017 zijn verstrekt. Uw facturen zijn te vinden in uw transactiegeschiedenis.

Australische bedrijven met een GST-registratie en een geldig Australisch bedrijfsnummer (ABN) kunnen hun ABN-nummer toevoegen, zodat de aankoopprijs zonder ABN wordt weergegeven:

 • Blader naar de sectie Factureringsgegevens op de check-outpagina. Klik op Uw Australische bedrijfsnummer toepassen. Dit wordt toegepast op de desbetreffende betaling en toekomstige betalingen via uw account.
 • Ga in uw account naar uw Factureringsgegevens. Blader naar de sectie Contactinformatie (de sectie voor uw contactpersoon facturering) en klik op Bewerken. Klik in het venster op Uw Australische bedrijfsnummer toevoegen. Registratienummers die u hier toevoegt of bewerkt, worden toegepast op toekomstige betalingen.
Als Iers bedrijf beschikken we niet over een ABN van de Australische belastingdienst. In plaats daarvan hebben we een referentienummer van de Australische belastingdienst (een zogeheten ARN-nummer): 3000 0905 3687.
Ga voor aanvullende informatie naar de website van de Australische belastingdienst.

 

Brazilië

Met ingang van 8 juli 2015 betalen alle nieuwe klanten met Brazilië als factureringsland in BRL. Verder wordt SurveyMonkey aan u aangeboden door onze Braziliaanse dochtermaatschappij in São Paulo, SurveyMonkey Brasil Internet Ltda.

U moet uw CNPJ of CPF-nummer toevoegen op de check-outpagina als u voor een SurveyMonkey-abonnement betaalt. Dit leidt er niet toe dat u de aankoop zonder belasting kunt verrichten.

 • CNPJ: Identificeert een activiteit of bedrijf in Brazilië. Nadat u een CNPJ hebt toegevoegd, worden er aanvullende bedrijfsgebonden velden weergegeven, zoals dat voor de bedrijfsnaam en het aankoopordernummer. Zie Contactinformatie voor betalingen voor CNPJ van SurveyMonkey.
 • CPF: Identificeert een afzonderlijke consument in Brazilië.

U kunt uw belastingnummer altijd bewerken door informatie over uw betalingsmethode in uw factureringsgegevens aan te passen. Uw bewerkingen gaan in bij de volgende verlenging. Ze worden niet toegepast op bestaande facturen of NFSe-exemplaren.

Nota Fiscal (NFSe)

Een Nota Fiscal is een factuur met een financieel document dat alle belastinggebonden informatie bevat die is vereist voor aangiften voor goederen en services bij de autoriteiten in Brazilië. Met ingang van 8 juli 2015 verstrekken we een NFSe (Nota Fiscal Eletrônica voor services) vanuit de gemeente São Paulo voor klanten die worden gefactureerd in de valuta BRL.

Uw NFSe-exemplaren worden samen met uw facturen en betalingsbewijzen opgeslagen in uw transactiegeschiedenis.

 • Als u zich hebt geregistreerd met een creditcard, is uw NFSe mogelijk meteen te zien op de pagina met de betalingsbevestiging. Wordt uw NFSe niet op de bevestigingspagina weergegeven, wacht dan 48 uur en controleer uw transactiegeschiedenis opnieuw.
 • Als u zich hebt geregistreerd met een bankoverschrijving, is uw NFSe binnen 48 uur nadat uw betaling is verwerkt beschikbaar in uw transactiegeschiedenis.
 • Bij verlenging van uw abonnement is uw nieuwe NFSe binnen 48 uur nadat uw betaling is verwerkt beschikbaar in uw transactiegeschiedenis.
Braziliaanse betalingsmethoden

We accepteren Braziliaanse reals (BRL of R$) voor Braziliaanse klanten die de volgende betalingsmethoden gebruiken:

Betalingsmethode
Beschrijving
CreditcardVisa, MasterCard, American Express en Elo
BankoverschrijvingBeschikbaar bij betaling op factuurbasis
Niet-beschikbare betalingsmethoden: Boleto is momenteel geen beschikbare betalingsmethode. Ook kunt u niet met een Braziliaanse betaalkaart betalen. Onze excuses voor het ongemak.

 

India

Op 1 december 2016 heeft de Indiase overheid een belasting op online informatie- en databasetoegang of ophaalservices (OIDAR Service Tax) geïntroduceerd voor buitenlandse leveranciers van grensoverschrijdende digitale services aan Indiaanse consumenten. De Indiase overheid heeft met ingang van 1 juli 2017 de OIDAR Service Tax gewijzigd in het nieuwe GST-stelsel. Het tarief is hierdoor gestegen van 15% naar 18%. Deze belasting is opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere SurveyMonkey-aankopen voor klanten die in India gevestigd zijn.

Deze belasting wordt vermeld als GST (Good and Services Tax) op uw SurveyMonkey-facturen op of na 28 februari 2017. Uw facturen zijn te vinden in uw transactiegeschiedenis.

Indiase bedrijven met een geldig Goods and Service Identification Number kunnen hun registratienummer toevoegen, zodat de aankoopprijs zonder GST wordt weergegeven:

 • Blader naar de sectie Factureringsgegevens op de check-outpagina. Klik op GST-identificatienummer (GSTIN) toepassen. Dit wordt toegepast op de desbetreffende betaling en toekomstige betalingen via uw account.
 • Ga in uw account naar uw Factureringsgegevens. Blader naar de sectie Contactinformatie (de sectie voor uw contactpersoon facturering) en klik op GST-identificatienummer (GSTIN) toepassen. Registratienummers die u hier toevoegt of bewerkt, worden toegepast op toekomstige betalingen.

 

Japan

Er wordt een Japanse verbruiksbelasting (Japanese Consumption Tax of JCT) van 8% opgenomen in de prijs van onze abonnementen, verlengingen en andere SurveyMonkey-aankopen bij klanten met Japan als factureringsland. Dit is een consumentenbelasting die buitenlandse serviceproviders in Japan in rekening moeten brengen van de nationale belastingdienst van Japan (国税庁). SurveyMonkey int deze belasting sinds 1 oktober 2015.

Het is niet mogelijk als bedrijf om uw aankoop zonder deze belasting te verrichten. U kunt echter zelf teruggave voor uw bedrijf aanvragen en krijgen. Ons registratienummer bij de nationale belastingdienst van Japan (国税庁) is 00042.

U vindt uw facturen in uw transactiegeschiedenis. Op deze facturen is de toepasselijke JCT opgenomen als een apart regelitem.

 

Nieuw-Zeeland

Een goederen- en servicebelasting (Goods and Services Tax of GST) van 15% is opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere SurveyMonkey-aankopen voor klanten die in Nieuw-Zeeland gevestigd zijn. Deze consumentenbelasting is op 1 oktober 2016 door de overheid van Nieuw-Zeeland geïntroduceerd voor alle buitenlandse leveringen van digitale services aan binnenlandse Nieuw-Zeelandse consumenten.

Deze GST wordt weergegeven op uw SurveyMonkey-facturen die op of na 28 februari 2017 zijn verstrekt. Uw facturen zijn te vinden in uw transactiegeschiedenis.

Nieuw-Zeelandse bedrijven met een geldig Nieuw-Zeelands bedrijfsnummer kunnen het IRD-nummer toevoegen. De aankoopprijs wordt dan zonder GST weergegeven:

 • Blader naar de sectie Factureringsgegevens op de check-outpagina. Klik op Uw Nieuw-Zeelands bedrijfsnummer toepassen. Dit wordt toegepast op de desbetreffende betaling en toekomstige betalingen via uw account.
 • Ga in uw account naar uw Factureringsgegevens. Blader naar de sectie Contactinformatie (de sectie voor uw contactpersoon facturering) en klik op Bewerken. Klik in het venster op Uw Nieuw-Zeelands bedrijfsnummer toevoegen. Registratienummers die u hier toevoegt of bewerkt, worden toegepast op toekomstige betalingen.

 

Noorwegen

De btw van 25% is opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere SurveyMonkey-aankopen voor klanten die in Noorwegen gevestigd zijn. Omdat we de omzetdrempel hebben bereikt in Noorwegen als een overzeese serviceprovider, moeten we ons registreren voor btw op elektronische services en btw in rekening brengen op uw aankoop.

Deze btw is onderdeel van uw SurveyMonkey-facturen die op of na 22 maart 2018 zijn verstrekt. Uw facturen zijn te vinden in uw transactiegeschiedenis.

Deze btw op elektronische services is van toepassing op alle Noorse verkopen aan particulieren en vrijwilligers-/non-profitorganisaties. Noorse bedrijven met een geldig btw- of bedrijfsregistratienummer kunnen dat nummer toevoegen. De aankoopprijs wordt dan zonder btw weergegeven:

 • Blader naar de sectie Factureringsgegevens op de check-outpagina. Klik op Btw- of bedrijfsregistratienummer toepassen. Dit wordt toegepast op de desbetreffende betaling en toekomstige betalingen via uw account.
 • Ga in uw account naar uw Factureringsgegevens. Blader naar de sectie Contactinformatie (de sectie voor uw contactpersoon facturering) en klik op Bewerken. Klik in het venster op Btw- of bedrijfsregistratienummer toepassen. Registratienummers die u hier toevoegt of bewerkt, worden toegepast op toekomstige betalingen.

 

Zuid-Afrika

De btw van 15% is opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere SurveyMonkey-aankopen voor klanten die in Zuid-Afrika gevestigd zijn. Deze belasting wordt in rekening gebracht in overeenstemming met de Zuid-Afrikaanse belastingwetgeving op het gebied van buitenlandse leveranciers van elektronische services aan binnenlandse Zuid-Afrikaanse klanten.

Deze btw wordt weergegeven op uw SurveyMonkey-facturen die op of na 6 juni 2018 zijn verstrekt. Uw facturen zijn te vinden in uw transactiegeschiedenis. Het is niet mogelijk als bedrijf om uw aankoop zonder deze belasting te verrichten.

 

Zuid-Korea

De btw van 10% is opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere SurveyMonkey-aankopen voor klanten die in Zuid-Korea gevestigd zijn. Deze belasting wordt in rekening gebracht in overeenstemming met de Zuid-Koreaanse belastingwetgeving op het gebied van buitenlandse leveranciers van elektronische services aan binnenlandse Zuid-Koreaanse klanten.

Deze btw wordt weergegeven op uw SurveyMonkey-factuur. Uw facturen zijn te vinden in uw transactiegeschiedenis.

Bedrijven met een GST-registratie en een geldig Zuid-Koreaans btw-nummer kunnen het btw-nummer toevoegen, zodat de aankoopprijs zonder btw wordt weergegeven:

 • Blader naar de sectie Factureringsgegevens op de check-outpagina. Klik op Uw Zuid-Koreaanse btw-nummer toepassen. Dit wordt toegepast op de desbetreffende betaling en toekomstige betalingen via uw account.
 • Ga in uw account naar uw Factureringsgegevens. Blader naar de sectie Contactinformatie (de sectie voor uw contactpersoon facturering) en klik op Bewerken. Klik in het venster op Uw Zuid-Koreaanse btw-nummer toepassen. Registratienummers die u hier toevoegt of bewerkt, worden toegepast op toekomstige betalingen.

 

Zwitserland

De btw van 7,7% is opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere SurveyMonkey-aankopen voor klanten die in Zwitserland gevestigd zijn. Omdat we de omzetdrempel hebben bereikt in Zwitserland als een overzeese serviceprovider, moeten we btw in rekening brengen op uw aankoop.

Deze btw wordt weergegeven op uw SurveyMonkey-facturen die op of na 22 maart 2018 zijn verstrekt. Uw facturen zijn te vinden in uw transactiegeschiedenis. Het is niet mogelijk als bedrijf om uw aankoop zonder deze belasting te verrichten.

 

Taiwan

De btw van 5% is opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere SurveyMonkey-aankopen voor klanten die in Taiwan gevestigd zijn. Deze consumentenbelasting is op maandag 1 mei 2017 door de overheid van Taiwan geïntroduceerd voor alle buitenlandse leveringen van digitale services aan binnenlandse Taiwanese consumenten.

Deze btw wordt weergegeven op uw SurveyMonkey-factuur. Uw facturen zijn te vinden in uw transactiegeschiedenis.

Taiwanese bedrijven met een GST-registratie en een geldig btw-nummer kunnen het btw-nummer toevoegen, zodat de aankoopprijs zonder btw wordt weergegeven:

 • Blader naar de sectie Factureringsgegevens op de check-outpagina. Klik op Uw Taiwanese btw-nummer toepassen. Dit wordt toegepast op de desbetreffende betaling en toekomstige betalingen via uw account.
 • Ga in uw account naar uw Factureringsgegevens. Blader naar de sectie Contactinformatie (de sectie voor uw contactpersoon facturering) en klik op Bewerken. Klik in het venster op Uw Taiwanese btw-nummer toepassen. Registratienummers die u hier toevoegt of bewerkt, worden toegepast op toekomstige betalingen.

 

Turkije

De btw van 18% is opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere SurveyMonkey-aankopen voor klanten die in Taiwan gevestigd zijn. Deze consumentenbelasting is op 1 januari 2018 door de overheid van Turkije geïntroduceerd voor alle buitenlandse leveringen van digitale services aan binnenlandse Turkse consumenten.

Deze btw wordt weergegeven op uw SurveyMonkey-factuur. Uw facturen zijn te vinden in uw transactiegeschiedenis.

Bedrijven met een geldig Turks btw-nummer kunnen het btw-nummer toevoegen, zodat de aankoopprijs zonder btw wordt weergegeven:

 • Blader naar de sectie Factureringsgegevens op de check-outpagina. Klik op Uw Turkse belastingidentificatienummer toepassen. Dit wordt toegepast op de desbetreffende betaling en toekomstige betalingen via uw account.
 • Ga in uw account naar uw Factureringsgegevens. Blader naar de sectie Contactinformatie (de sectie voor uw contactpersoon facturering) en klik op Bewerken. Klik in het venster op Uw Turkse belastingidentificatienummer toepassen. Registratienummers die u hier toevoegt of bewerkt, worden toegepast op toekomstige betalingen.

 

Verenigde Arabische Emiraten

De btw van 5% is opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere SurveyMonkey-aankopen voor klanten die in de Verenigde Arabische Emiraten gevestigd zijn. Deze consumentenbelasting is op 1 januari 2018 door de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten geïntroduceerd voor alle buitenlandse leveringen van digitale services aan binnenlandse consumenten van de Verenigde Arabische Emiraten.

Deze btw wordt weergegeven op uw SurveyMonkey-facturen die op of na 22 maart 2018 zijn verstrekt. Uw facturen zijn te vinden in uw transactiegeschiedenis. Het is niet mogelijk als bedrijf om uw aankoop zonder deze belasting te verrichten.

Belastingen worden opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere aankopen waar dat van toepassing is, afhankelijk van uw land van facturering. Facturen worden meteen na betaling verstrekt. U vindt ze in uw Factureringsgegevens.

Ontvang antwoorden