m

PayPal-betalingen

U kunt PayPal gebruiken om te betalen voor een EXTRA- of GOUD-abonnement in betaalde landen buiten de Verenigde Staten.

  • Bij het kiezen van uw land op de SurveyMonkey-kassapagina wordt PayPal weergegeven als betalingsmethode als deze beschikbaar is voor u.
  • Het factureringsland dat u op de SurveyMonkey-kassapagina selecteert, moet overeenkomen met het verzendadres voor uw PayPal-account.

Nadat u het totaal en uw factureringsvaluta onder aan de SurveyMonkey-kassapagina hebt gecontroleerd, wordt u omgeleid naar PayPal om uw betaling te voltooien.

Voor uw gemak worden geavanceerde abonnementen waarvoor via PayPal wordt betaald, standaard ingesteld op automatische verlenging. U kunt op elk gewenst moment uw SurveyMonkey-abonnement annuleren op de pagina Mijn account.

Het is niet mogelijk om via PayPal een proforma factuur te betalen.

Uw factureringsinformatie bijwerken

Het adres dat wordt weergegeven op uw SurveyMonkey-kwitantie, is het verzendadres in uw PayPal-account. U kunt dit adres niet bewerken en het is niet mogelijk om andere factureringsgegevens aan uw kwitantie toe te voegen nadat uw betaling is verwerkt.

Als u uw adres of andere PayPal-informatie wilt wijzigen voordat uw betaling wordt verwerkt, moet u de rekeninginformatie in uw PayPal-profiel bijwerken.

U moet de informatie in uw PayPal-profiel bewerken voordat u afrekent in SurveyMonkey of voordat uw verlengingsdatum wordt bereikt als u wilt dat deze informatie door SurveyMonkey wordt toegepast.

Een btw-nummer toevoegen

Als u een voor btw geregistreerd bedrijf in de EU vertegenwoordig, kunt u een btw-nummer toepassen op de kassapagina. Uw btw-nummer en PayPal-verzendadres moeten overeenkomen met het land dat u selecteert op de kassapagina van SurveyMonkey.

Mislukte betalingen

Als uw PayPal-betaling mislukt, is dit waarschijnlijk te wijten aan een van de volgende redenen:

  • Het factureringsland dat u op de SurveyMonkey-kassapagina selecteert, moet overeenkomen met het verzendadres voor uw PayPal-account.
  • U beschikt niet over voldoende saldo in uw PayPal-account
  • Uw PayPal-account is vergrendeld of inactief
  • Uw PayPal-account is beperkt
  • Het e-mailadres dat u hebt verstrekt tijdens het uitchecken bij PayPal komt niet overeen met het e-mailadres dat is geverifieerd voor uw PayPal-account.

Neem contact op met de ondersteuningsafdeling van PayPal voor aanvullende hulp.

In bepaalde landen (niet de VS) kunt u een upgrade van uw SurveyMonkey-account uitvoeren met behulp van PayPal. Het factureringsland dat u op de SurveyMonkey-kassapagina selecteert, moet overeenkomen met het verzendadres voor uw PayPal-account.

Ontvang antwoorden