m

Een doelgroep bereiken

Oplossingen voor marktonderzoek: U kunt Audience-projecten als onderdeel van onze Oplossingen voor marktonderzoek kopen.

Als u enquêtereacties koopt via SurveyMonkey Audience, zijn er twee goede manieren om de juiste mensen uw enquête te laten invullen:

2 Afstemmingsopties kiezen in een verzamelprogramma's voor Audience-doelgroepen

2 Screeningsvragen met diskwalificatielogica toevoegen aan uw enquête en uw kwalificatiepercentage schatten

Ga naar...

 

Afstemmingsopties

Gebruik de afstemmingsopties die beschikbaar zijn in het verzamelprogramma voor Audience-doelgroepen om uw enquête naar een specifieke doelgroep te verzenden. Onze panelleden zijn gesorteerd op basis van honderden afstemmingsopties. U kunt uw doelgroep dus afstemmen op basis van het land, demografische gegevens, werkstatus, hobby's, religie en meer.

Geef onze Audience-voorbeeldpagina weer om de beschikbare afstemmingsopties te bekijken.

 

Screeningsvragen en logica voor diskwalificatie

Als u specifieke vragen wilt stellen om de juiste mensen te vinden voor het invullen van uw enquête, kunt u screeningsvragen met diskwalificatielogica aan uw enquête toevoegen.

Misschien zoekt u mensen die in de afgelopen 30 dagen bij een bepaalde winkel iets hebben gekocht of die in de afgelopen zes maanden van een fles goede whisky hebben genoten.

Screeningsvragen

Screeningsvragen zijn gesloten vragen die u toevoegt aan uw enquêteontwerp om mensen op basis van hun antwoorden te kwalificeren of diskwalificeren voor uw doelgroep.

Tip! Bekijk onze handleiding voor het gebruik van screeningsvragen voor voorbeelden en tips.

Diskwalificatielogica

U moet diskwalificatielogica toevoegen aan eventuele screeningsvragen in uw enquête. U gebruikt logica voor het overslaan van vragen die is ingesteld om deelnemers naar een diskwalificatiepagina door te sturen. Als u diskwalificatielogica aan uw screeningsvragen toevoegt, kunnen relevante enquêtedeelnemers uw enquête voltooien, terwijl mensen die zich niet kwalificeren voor uw doelgroep worden doorgestuurd naar een diskwalificatiepagina.

Stuur gediskwalificeerde mensen niet door naar het Einde van uw enquête. Deze reacties worden niet gediskwalificeerd en tellen mee voor het totale aantal voltooide reacties dat u hebt besteld.

Een screeningsvraag toevoegen

Een screeningsvraag met diskwalificatielogica toevoegen:

 1. Voeg in de sectie Enquête ontwerpen uw screeningsvraag toe aan het begin van uw enquête.
 2. Selecteer op het tabblad Opties de optie Antwoord op vraag verplicht.
 3. Voeg op het tabblad Logica logica voor overslaan van vragen toe.
 4. Stuur mensen die zich niet kwalificeren voor uw doelgroep door naar een diskwalificatiepagina.

 

Kwalificatiepercentage

 
 

Als uw enquête screeningsvragen met diskwalificatielogica bevat, moet u een kwalificatiepercentage selecteren voordat u uw bestelling kunt voltooien. Het kwalificatiepercentage is het geschatte percentage mensen dat zich naar verwachting kwalificeert voor uw enquête op basis van uw screeningsvragen.

Het kwalificatiepercentage dat u kiest, is van invloed op de mensen naar wie wij uw enquête sturen. Stel u wilt 100 volledige reacties ontvangen en u schat dat het kwalificatiepercentage 50% is. Wij sturen dan de enquête naar 200 panelleden.

Het is beter om een lager kwalificatiepercentage te schatten, zodat u het aangevraagde aantal voltooide reacties krijgt.

U moet zelf nagaan hoe het kwalificatiepercentage van invloed is op uw bestelling. Wij kunnen u niet helpen het juiste kwalificatiepercentage te kiezen voor uw enquête. Lees wel de onderstaande tips voor wat meer informatie.

Als u reacties wilt kopen, moet het kwalificatiepercentage 10% of hoger zijn.
De invloed van het kwalificatiepercentage op uw project

Wij passen het aantal mensen aan wie wij uw enquête sturen aan op basis van uw kwalificatiepercentage. Zo zorgen we ervoor dat u het aantal voltooide reacties krijgt dat u hebt besteld.

 • Bij een hoog kwalificatiepercentage is het type enquêtedeelnemer dat u zoekt gemakkelijk te vinden, aangezien een hoog percentage panelleden zich kan kwalificeren voor uw enquête.
 • Bij een laag kwalificatiepercentage is het type enquêtedeelnemer dat u zoekt moeilijker te vinden, omdat een laag percentage panelleden zich kan kwalificeren voor uw enquête. Lagere kwalificatiepercentages kosten meer per reactie. Wij moeten uw enquête namelijk naar meer mensen verzenden.
Tip! Gebruik onze Audience-voorbeeldpagina om afstemmingsopties en kwalificatiepercentages te kiezen en beter in te schatten wat uw totale kosten worden.
Geschat versus werkelijk kwalificatiepercentage

Als u een kwalificatiepercentage voor uw project kiest, is dat een schatting. Het werkelijke kwalificatiepercentage wordt berekend op basis van het aantal mensen dat zich heeft gekwalificeerd voor uw enquête in vergelijking tot het totale aantal personen dat de screeningsvragen heeft beantwoord.

Als u uw enquête al hebt verzonden, kunt u het werkelijke kwalificatiepercentage bekijken in het verzamelprogramma voor doelgroepen.

 • Is het werkelijke kwalificatiepercentage hoger dan uw schatting, dan zou uw project op tijd klaar moeten zijn met het aantal volledige reacties dat u hebt besteld.
 • Is het werkelijke kwalificatiepercentage lager dan uw schatting, dan krijgt u mogelijk niet alle voltooide enquêtes die u hebt besteld omdat er meer mensen worden gediskwalificeerd voor uw enquête. Als u meer reacties wilt verzamelen, moet u een nieuwe bestelling doen met het werkelijke kwalificatiepercentage voor de enquête.
Het is beter een lager kwalificatiepercentage in te schatten om de kans te vergroten dat u het benodigde aantal voltooide reacties krijgt. We kunnen u echter geen restitutie bieden als u het kwalificatiepercentage verkeerd hebt ingeschat.
Tips voor het inschatten van het kwalificatiepercentage

Het kan lastig zijn de juiste mensen voor een onderzoek te vinden. Als u niet weet hoe u dit moet aanpakken, hoeft u zich geen zorgen te maken. We hebben enkele technieken op een rijtje gezet waarmee u beter het kwalificatiepercentage in kunt schatten:

 • Raadpleeg de marktonderzoeksgegevens van uw bedrijf. Veel bedrijven weten al in grote lijnen wat ze kunnen verwachten. Vraag uw collega's eens of zij weten wie toegang heeft tot zulke gegevens.
 • Doe wat onderzoek online. Als u zich richt op een goed onderzochte populatie, is er mogelijk al bewijs gedocumenteerd voor de sector waarin u onderzoek wilt doen.
 • Voer een klein testproject uit. U kunt een beter idee krijgen (met een foutmarge van +/- 10%) van het kwalificatiepercentage door slechts 100 mensen te enquêteren. Deze strategie werkt het beste als u van plan bent een grotere steekproef te kopen en u het niet erg vindt om $ 100 uit te geven om een beter idee te krijgen van uw mogelijke kwalificatiepercentage.

 

Als u reacties koopt, kunt u kiezen uit honderden afstemmingsopties. Ook kunt u screeningsvragen toevoegen om uw doelgroep te bereiken. Als u diskwalificatielogica gebruikt, moet u een kwalificatiepercentage schatten, zodat we weten naar hoeveel mensen we u enquête moeten verzenden.

Ontvang antwoorden