m

Audience gebruiken om een doelmarkt te bereiken

Ga naar...

 

Aan de slag

Wij weten dat het vinden van de juiste mensen om uw enquête in te vullen net zo belangrijk is als de enquête zelf. Als u enquêtereacties koopt via SurveyMonkey Audience, zijn er twee goede manieren om ervoor te zorgen dat uw enquête de respondenten bereikt die u nodig hebt:

2 Kies in het Audience-doelgroepverzamelprogramma de beschikbare doelgroepopties

2 Gebruik screeningvragen en diskwalificatielogica in uw enquête

 

Opties voor demografie en doelgroepen

Met onze doelgroepopties kunt u uw enquête naar de mensen sturen met de leeftijd, het inkomen, de regio en de arbeidsstatus waarnaar u op zoek bent. Onze respondenten zijn ingedeeld in profielen op basis van tientallen kenmerken.

U kunt basis- en geavanceerde demografische gegevens bekijken in uw Audience-doelgroepverzamelprogramma en dan bepalen wie er aan uw enquête mogen meedoen. Of bekijk een voorbeeld van de beschikbare doelgroepopties.

 

Screeningvragen en logica voor diskwalificatie

Screeningvragen

Als u niet de juiste doelgroepcriteria vindt die u voor uw Audience-doelgroepverzamelprogramma nodig hebt, voeg dan een of meer screeningvragen toe aan uw enquête en pas logica toe om respondenten te diskwalificeren.

Het screenen en diskwalificeren van respondenten is handig als u alleen van een bepaalde categorie mensen reacties wilt ontvangen. Bijvoorbeeld:

 • U wilt mensen vinden die in de afgelopen 30 dagen bij een bepaalde winkel hebben gewinkeld.
 • U wilt Netflix-abonnees vinden die een of meer afleveringen van House of Cards hebben gezien.
 • U wilt mensen vinden die in de afgelopen 6 maanden een duur merk whiskey hebben gekocht.
TIP! Probeer met de voorbeeldenquête uit te vinden hoe u zo goed mogelijk kwalificatievragen kunt stellen.

Diskwalificatielogica

Door logica toe te voegen aan uw screeningvragen om respondenten te diskwalificeren, weet u zeker dat alleen relevante respondenten de enquête invullen. De rest krijgt een diskwalificatiepagina te zien.

Diskwalificatielogica toevoegen:

 1. Voeg uw gewenste screeningvragen toe aan uw enquêteontwerp.
 2. Maak de screeningvragen verplicht.
 3. Voeg Logica voor overslaan van vragen of Logica voor overslaan van pagina's toe, afhankelijk van welke logica u nodig hebt.
 4. Stuur afvallers door naar een Diskwalificatiepagina.
Als u deze mensen naar het einde van de enquête laat gaan, is het belangrijk om te weten dat dit niet als diskwalificatielogica telt: reacties van deze respondenten worden als voltooide reacties beschouwd.

 

Incidentiepercentage

 
 

Koopt u reacties, dan dient u een incidentiepercentage te kiezen als u diskwalificatielogica in uw enquête hebt gebruikt. Als uw enquête geen diskwalificatielogica heeft, hoeft u geen incidentiepercentage te kiezen. Het vervolgkeuzemenu voor het incidentiepercentage wordt grijs weergegeven en incidentie heeft geen invloed op de enquêtekosten.

Het incidentiepercentage is het percentage respondenten waarvan u denkt dat ze na de screeningvragen voor uw enquête in aanmerking komen.

U stelt het incidentiepercentage in door in het vervolgkeuzemenu Incidentiepercentage van het Audience-doelgroepverzamelprogramma een bereik te selecteren.

Een incidentiepercentage kiezen

Het incidentiepercentage dat u kiest, is van invloed op de mensen naar wie wij uw enquête sturen. Stel u wilt 100 voltooide reacties op uw enquête ontvangen en u schat dat het incidentiepercentage 50% is. Dan sturen wij de enquête naar 200 respondenten.

Als u niet weet welk incidentiepercentage u moet kiezen, kunt u beter een lager incidentiepercentage opgeven (in plaats van een hoger percentage). Zo krijgt u alle voltooide reacties die u hebt aangevraagd. Als u te hoog schat, ontvangt u mogelijk minder voltooide reacties dan u nodig hebt.

Wij kunnen u niet helpen het juiste incidentiepercentage voor uw enquête te kiezen. U bent ervoor verantwoordelijk dat u de werking van incidentiepercentages begrijpt en weet welke invloed het incidentiepercentage op uw project heeft.

U kunt geen reacties kopen als uw geschatte incidentiepercentage lager is dan 10%.
De invloed van het incidentiepercentage op uw project

Om het aantal voltooide reacties te krijgen dat u hebt besteld, passen wij het aantal respondenten waaraan wij uw enquête sturen aan op basis van uw incidentiepercentage.

 • Bij een hoog incidentiepercentage is het type respondent dat u zoekt gemakkelijk te vinden; een hoog percentage respondenten komt in aanmerking voor uw enquête. Hogere incidentiepercentages kosten minder per reactie omdat wij uw enquête naar minder mensen sturen.
 • Een laag incidentiepercentage geeft aan dat het type respondenten dat u zoekt moeilijk is te vinden; een laag percentage respondenten komt in aanmerking voor uw enquête. Lagere incidentiepercentages kosten meer per reactie omdat wij uw enquête naar meer mensen sturen om voldoende mensen te vinden die in aanmerking komen.

Als u incidentiepercentage bijvoorbeeld 10% is, betekent dit dat voor elke 100 voltooide reacties wij uw enquête naar 1000 respondenten sturen om genoeg mensen te vinden.

Maak gebruik van uw voorbeeldpagina! Voor meer informatie over de invloed van het incidentiepercentage op de kosten van uw project, kunt u op de Audience-voorbeeldpagina een en ander uitproberen. Kies een paar verschillende doelgroepopties en incidentiepercentages om een idee te krijgen van de gevolgen voor de prijs.
Geschat versus werkelijk incidentiepercentage

Als u een incidentiepercentage voor uw project kiest, is dat een schatting. Uw werkelijke incidentiepercentage wordt voor u berekend wanneer de resultaten binnenkomen.

Als u al een actief project hebt, is u het werkelijke incidentiepercentage daarvan te vinden in het verzamelprogramma. Ga naar de sectie Reacties verzamelen van uw enquête en klik op het Audience-doelgroepverzamelprogramma. Het werkelijke incidentiepercentage is het aantal respondenten dat in aanmerking komt voor de enquête in vergelijking tot het totale aantal respondenten dat de screeningvragen heeft beantwoord.

Als het werkelijke incidentiepercentage hoger is dan uw schatting, zou uw project op tijd klaar moeten zijn met het aantal voltooide enquêtes dat u had verwacht.

Is het werkelijke incidentiepercentage lager dan uw schatting, dan krijgt u mogelijk niet alle voltooide enquêtes waarop u had gerekend. Er werden namelijk meer respondenten gediskwalificeerd voor uw enquête. Als u meer reacties wilt verzamelen, moet u een nieuw project kopen met het werkelijke incidentiepercentage voor de enquête.

Het is slim om het incidentiepercentage iets lager te schatten dan u verwacht, zelfs als het u iets meer kost. Zo vergroot u de kans op een soepel verlopend project en het gewenste aantal voltooide reacties. Als u te hoog schat, ontvangt u mogelijk minder voltooide reacties dan u nodig hebt. Als u uw incidentiepercentage fout hebt ingeschat, kunnen wij geen restitutie verlenen.

 

Tips voor het schatten van het incidentiepercentage

Hoewel wij u niet kunnen helpen met het kiezen van het juiste incidentiepercentage voor uw enquête, hebben wij wel een paar tips. Het vinden van de juiste mensen voor een enquête is altijd al een uitdaging geweest voor marktonderzoekers. Dus als u niet weet waar u moet beginnen, bent u niet de enige. Er zijn wel een paar technieken in de loop van de tijd ontwikkeld om incidentiepercentages nauwkeuriger in te schatten.

Raadpleeg de marktonderzoeksgegevens van uw bedrijf

Veel bedrijven weten al in grote lijnen wat ze kunnen verwachten. Een aanbieder van skiproducten heeft bijvoorbeeld al een globaal idee van het inkomen en de leeftijdsgroep van zijn klanten, en weet ook in grote lijnen welk percentage van deze mensen ski's koopt. Vraag uw collega's eens of zij weten wie toegang heeft tot zulke gegevens.

Doe wat onderzoek online

Als u zich richt op een bekende of goed onderzochte populatie, is er mogelijk al een en ander online gedocumenteerd over de sector waarin u onderzoek wilt doen. Als u bijvoorbeeld onderzoek doet naar wasdrogers, zal uit kort onderzoek online naar voren komen dat ongeveer 85% van alle Amerikanen een wasdroger heeft. Daarom is 85% waarschijnlijk een mooi percentage voor uw incidentie.

Voer een klein project uit voordat u aan een groot project begint

U kunt een beter idee krijgen (met een foutmarge van +/- 10%) van het incidentiepercentage van uw screeningvragen door slechts 100 mensen te enquêteren. Deze strategie werkt het beste als u van plan bent een grotere steekproef te kopen en het niet erg vindt om ongeveer $ 100 uit te geven om zo een beter idee te krijgen van uw incidentiepercentage. Zo gaat u te werk:

1. Maak een testenquête

Stel een korte testenquête op met daarin precies dezelfde screeningvragen die u in uw latere enquête wilt gebruiken.

Maak de vragen verplicht, maar gebruik geen diskwalificatielogica voor deze test.

Hoe korter de enquête, hoe goedkoper het project. Het is dus geen probleem om alleen screeningvragen in de testenquête op te nemen.

Stel u bent maaltijdbezorger van een restaurant en u wilt een nieuwe tacomaaltijd introduceren. U bent benieuwd naar de feedback van uw huidige klanten die ook wel eens taco's eten. Als u het benodigde incidentiepercentage niet kent voor deze demografische groep, kunt u deze screeningvragen aan uw testenquête toevoegen.

 

2. Voer het testproject uit

Maak een Audience-doelgroepverzamelprogramma voor de testenquête en koop 100 enquêtereacties.

Denk goed na over uw doelgroepopties. U moet namelijk dezelfde doelgroepopties gebruiken voor uw uiteindelijke project, want anders is het incidentiepercentage niet nauwkeurig.

3. Bereken uw incidentiepercentage

 

Wanneer uw project is voltooid, kunt u eenvoudig uw incidentiepercentage berekenen:

 1. Ga naar het gedeelte Resultaten analyseren van uw enquête.
 2. Pas Filteren op vraag en antwoord toe. Selecteer de antwoordkeuzen die u wilt dat uw doelgroep selecteert.
 3. Boven aan de pagina ziet u het aantal reacties voor uw filter in verhouding tot het totale aantal enquêtereacties dat u hebt ontvangen.
 4. Voeg die informatie in boven de vergelijking om uw werkelijke incidentiepercentage te berekenen.

Laten we het voorbeeld van de maaltijdbezorgdienst uit stap 1 er nog een keer bijnemen en ervan uitgaan dat u een testenquête onder 100 respondenten hebt gehouden. Bereken uw incidentiepercentage door filters toe te passen op uw 2 testscreeningvragen.

 

Als de filters zijn toegepast, ziet u dat er 28 respondenten van de 100 geënquêteerden hebben geantwoord dat zij taco's eten en deelnemen aan een maaltijdbezorgservice. Uw incidentiepercentage is dus 28%.

4. Voer uw uiteindelijke project uit

Gebruik precies dezelfde screeningvragen van uw testenquête ook in uw uiteindelijke project. Zelfs kleine aanpassingen in de bewoording kunnen al gevolgen hebben voor het incidentiepercentage.

Maak de screeningvragen verplicht en pas de diskwalificatielogica toe, zoals bovenaan in dit artikel is beschreven.

Maak een Audience-doelgroepverzamelprogramma voor de enquête met het incidentiepercentage dat uit de testenquête naar voren is gekomen. Aangezien de steekproef voor de testenquête klein was, kan het werkelijke incidentiepercentage 10% hoger of lager uitvallen als gevolg van de foutmarge. Ons advies is dus om 10% lager te schatten dan het werkelijke incidentiepercentage voor het testproject. Zo bouwt u een kleine buffer op.

 

Als u op zoek bent naar een specifieke groep mensen voor uw enquête wanneer u SurveyMonkey Audience gebruikt, kunt u een of meer screeningvragen aan uw enquête toevoegen en logica toepassen om respondenten te diskwalificeren. Koopt u reacties, dan dient u een incidentiepercentage te kiezen als u diskwalificatielogica in uw enquête hebt gebruikt.

Ontvang antwoorden