m

Audience gebruiken om een doelmarkt te bereiken

Ga naar...

 

Aan de slag

Wij weten dat het vinden van de juiste mensen om uw enquête in te vullen net zo belangrijk is als de enquête zelf. Wanneer u enquêtereacties koopt via SurveyMonkey Audience zijn er twee goede manieren om ervoor te zorgen dat uw enquête de respondenten bereikt die u nodig hebt:

2 Maak een keuze in de doelgroepopties die beschikbaar zijn in het Audience-doelgroepverzamelprogramma

2 Gebruik screeningvragen en diskwalificatielogica in uw enquête

 

Opties voor demografie en doelgroepen

U kunt uw enquête naar de juiste mensen sturen met onze doelgroepopties, zoals leeftijd, inkomen, regio en arbeidsstatus. Onze respondenten zijn ingedeeld in profielen op basis van tientallen kenmerken.

U kunt basis en geavanceerde demografische gegevens bekijken in uw Audience-doelgroepverzamelprogramma om te bepalen wie er aan uw enquête mogen meedoen. Of bekijk een voorbeeld van de beschikbare doelgroepopties.

 

Screeningvragen en logica voor diskwalificatie

Screeningvragen

Als u niet de juiste doelgroepcriteria vindt die u voor uw Audience-doelgroepverzamelprogramma nodig hebt, voeg dan een of meer screeningvragen toe aan uw enquête en pas logica toe om respondenten te diskwalificeren.

Het screenen en diskwalificeren van respondenten is nuttig wanneer u alleen van een bepaalde categorie mensen reacties wilt horen. Bijvoorbeeld:

 • U wilt mensen vinden die in de afgelopen 30 dagen bij een bepaalde winkel hebben gewinkeld.
 • U wilt Netflix-abonnees vinden die een of meer afleveringen van House of Cards hebben gezien.
 • U wilt mensen vinden die in de afgelopen 6 maanden een duur merk whiskey hebben gekocht.
TIP! Probeer de voorbeeldenquête uit om een beter begrip te krijgen van hoe u kwalificatievragen stelt.

Diskwalificatielogica

Het toevoegen van logica aan uw screeningvragen om respondenten te diskwalificeren zorgt ervoor dat alleen relevante respondenten de enquête invullen en de rest een diskwalificatiepagina te zien krijgt.

Diskwalificatielogica toevoegen:

 1. Voeg uw gewenste screeningvragen toe aan uw enquêteontwerp.
 2. Zorg dat het beantwoorden van de screeningvragen verplicht is.
 3. Voeg Logica voor overslaan van vragen of Logica voor overslaan van pagina's toe, afhankelijk van welke logica u nodig hebt.
 4. Kies ervoor om degenen die afvallen naar een Disqualificatiepagina te sturen.
Als u ervoor kiest om deze mensen naar Einde van enquête te laten gaan, moet u weten dat dit niet als diskwalificatielogica telt en reacties van deze respondenten als Voltooide reacties worden beschouwd.

 

Incidentiepercentage

Wanneer u reacties koopt, dient u een incidentiepercentage te kiezen als u diskwalificatielogica in uw enquête hebt gebruikt. Als uw enquête geen diskwalificatielogica heeft, hoeft u geen incidentiepercentage te kiezen. Het vervolgkeuzemenu voor het incidentiepercentage wordt grijs weergegeven en incidentie heeft geen invloed op de enquêtekosten.

Het incidentiepercentage is het percentage respondenten waarvan u denkt dat deze zich na beantwoording van de screeningvragen voor uw enquête zullen kwalificeren.

U stelt het incidentiepercentage in door in het Audience-doelgroepverzamelprogramma een bereik te selecteren in het vervolgkeuzemenu Incidentiepercentage.

Een incidentiepercentage kiezen

Het incidentiepercentage dat u kiest, is van invloed op de mensen naar wie wij uw enquête sturen. Een voorbeeld: stel u wilt 100 voltooide reacties op uw enquête ontvangen en u schat dat het incidentiepercentage 50% is, dan sturen wij de enquête naar 200 respondenten.

Als u niet weet welk incidentiepercentage u moet kiezen, is het beter een lager incidentiepercentage op te geven (in plaats van een hoger percentage) om ervoor te zorgen dat u alle voltooide reacties krijgt die u hebt aangevraagd. Als u te hoog schat, ontvangt u mogelijk minder voltooide reacties dan u nodig hebt.

Wij kunnen u niet helpen bij het kiezen van het juiste incidentiepercentage voor uw enquête. U bent ervoor verantwoordelijk dat u de werking van incidentiepercentages begrijpt en weet welke invloed het incidentiepercentage op uw project heeft.

U kunt geen reacties kopen als uw geschatte incidentiepercentage lager is dan 10%.
De invloed van het incidentiepercentage op uw project

Om het aantal voltooide reacties te krijgen dat u hebt besteld, passen wij het aantal respondenten waaraan wij uw enquête sturen aan op basis van uw incidentiepercentage.

 • Een hoog incidentiepercentage geeft aan dat het type respondenten dat u zoekt gemakkelijk is te vinden; een hoog percentage respondenten komt in aanmerking voor uw enquête. Hogere incidentiepercentages kosten minder per reactie omdat wij uw enquête naar minder mensen sturen.
 • Een laag incidentiepercentage geeft aan dat het type respondenten dat u zoekt moeilijk is te vinden; een laag percentage respondenten komt in aanmerking voor uw enquête. Lagere incidentiepercentages kosten meer per reactie omdat wij uw enquête naar meer mensen sturen om voldoende mensen te vinden die in aanmerking komen.

Als u incidentiepercentage bijvoorbeeld 10% is, betekent dit dat voor elke 100 voltooide reacties, wij uw enquête naar 1000 respondenten sturen om voldoende mensen te vinden die in aanmerking komen.

Maak gebruik van uw voorbeeldpagina! Om te begrijpen hoe incidentiepercentage de kosten van uw project beïnvloeden, kunt u op de Audience-voorbeeldpagina een en ander uitproberen. Kies enkele doelgroepopties en incidentiepercentages om een idee te krijgen van de gevolgen voor de prijs.
Geschat versus werkelijk incidentiepercentage

Wanneer u een incidentiepercentage voor uw project kiest, is dat een geschat incidentiepercentage. Uw werkelijke incidentiepercentage wordt voor u berekend wanneer de resultaten binnenkomen.

Als u al een actief project hebt, kunt u het werkelijke incidentiepercentage daarvan in het verzamelprogramma vinden. Ga naar de sectie Reacties verzamelen van uw enquête en klik op het Audience-doelgroepverzamelprogramma. Het werkelijke incidentiepercentage is het aantal respondenten dat in aanmerking komt voor de enquête in vergelijking tot het totale aantal respondenten dat de screeningvragen heeft beantwoord.

Als het werkelijke incidentiepercentage hoger is dan uw schatting, zou uw project op tijd moeten worden voltooid met het aantal voltooide enquêtes dat u had verwacht.

Als het werkelijke incidentiepercentage lager is dan uw schatting, krijgt u mogelijk niet alle voltooide enquêtes waarop u had gerekend, omdat er meer respondenten gediskwalificeerd werden voor uw enquête. Als u meer reacties wilt verzamelen, moet u een nieuw project kopen met het werkelijke incidentiepercentage voor de enquête.

Om uw kansen op een soepel lopend project te vergroten en het juiste aantal voltooide reacties te krijgen, is het beter om het incidentiepercentage iets lager te schatten dan u verwacht, zelfs als het u iets meer kost. Als uw schatting te hoog is, ontvangt u namelijk mogelijk minder voltooide enquêtes dan u hebt besteld. Als u uw incidentiepercentage fout hebt ingeschat, kunnen wij geen restitutie verlenen.

 

Tips voor het schatten van het incidentiepercentage

Hoewel wij u niet kunnen helpen met het kiezen van het juiste incidentiepercentage voor uw enquête, hebben wij wel enkele tips voor u. Het vinden van de juiste mensen voor een enquête is altijd al een uitdaging geweest voor marktonderzoekers, dus als u niet weet waar u moet beginnen, verkeert u in goed gezelschap. Er zijn wel enkele technieken die in de loop van de tijd zijn ontwikkeld om incidentiepercentages nauwkeuriger in te schatten.

Raadpleeg de marktonderzoeksgegevens van uw bedrijf

Veel bedrijven weten al in grote lijnen wat ze kunnen verwachten. Een aanbieder van skiproducten heeft bijvoorbeeld als een globaal idee van het inkomen en de leeftijdsgroep van zijn klanten, en weet ook in grote lijnen welk percentage van deze mensen ski's koopt. Vraag uw collega's eens of zij weten wie dergelijke gegevens zou weten.

Doe wat onderzoek online

Als u zich richt op een bekende of goed onderzochte populatie, is er mogelijk al een en ander online gedocumenteerd over de sector waarin u onderzoek wilt doen. Als u bijvoorbeeld onderzoek doet naar wasdrogers, zal een kort onderzoek online aangeven dat circa 85% van alle Amerikanen een wasdroger heeft. Daarom is 85% waarschijnlijk een mooi percentage voor uw incidentie.

Voer een klein project uit voordat u aan een groot project begint

U kunt een beter idee krijgen (met een foutmarge van +/- 10%) van het incidentiepercentage van uw screeningvragen door slechts 100 mensen te enquêteren. Deze strategie werkt het beste als u van plan bent een grotere steekproef te kopen en het niet erg vindt om ongeveer $100 uit te geven om een beter idee te krijgen van wat uw incidentiepercentage wordt. Dit doet u als volgt:

1. Maak een testenquête

Stel een korte testenquête op met daarin precies dezelfde screeningvragen die u in uw latere enquête wilt gebruiken.

Zorg ervoor dat u het beantwoorden van de vragen verplicht stelt, maar gebruik geen diskwalificatielogica voor deze test.

Hoe korter de enquête, hoe goedkoper het project, dus het is geen probleem om nu alleen de screeningvragen in de testenquête op te nemen.

Stel u bent maaltijdbezorger van een restaurant en bent van plan een nieuwe tacomaaltijd te introduceren. U wilt feedback hebben van uw huidige klanten die ook wel eens taco's eten. Als u het benodigde incidentiepercentage niet kent voor deze demografische groep, kunt u deze screeningvragen aan uw testenquête toevoegen.

 

2. Voer het testproject uit

Maak een Audience-doelgroepverzamelprogramma voor de testenquête en koop 100 enquêtereacties.

Kies uw doelgroepopties zeer zorgvuldig. U moet namelijk dezelfde doelgroepopties gebruiken voor uw uiteindelijke project, anders is het incidentiepercentage niet nauwkeurig.

3. Bereken uw incidentiepercentage

 

Wanneer uw project is voltooid, kunt u eenvoudig uw incidentiepercentage berekenen:

 1. Ga naar de sectie Resultaten analyseren van uw enquête.
 2. Pas Filteren op vraag en antwoord toe. Selecteer de antwoordkeuze die u wilt dat uw doelgroep selecteert.
 3. Boven aan de pagina ziet u het aantal reacties dat is opgenomen in uw filter, vergeleken met het totale aantal enquêtereacties dat u hebt ontvangen.
 4. Voeg die informatie in boven de vergelijking om uw werkelijke incidentiepercentage te berekenen.

Als wij het voorbeeld van de maaltijdbezorgdienst uit stap 1 er nog een keer bijnemen, kunnen wij ervan uitgaan dat u een testenquête onder 100 respondenten hebt gehouden. Bereken uw incidentiepercentage door filters toe te passen op uw 2 testscreeningvragen.

 

Als de filters zijn toegepast, ziet u dat er 28 respondenten van de 100 geënquêteerden hebben geantwoord dat zij taco's eten en deelnemen aan een maaltijdbezorgservice, dus uw incidentiepercentage is 28%.

4. Voer uw uiteindelijke project uit

Gebruik precies dezelfde screeningvragen die u in uw testenquête hebt gebruikt ook in uw uiteindelijke project. Zelfs kleine aanpassingen in de bewoording kunnen al gevolgen hebben voor het incidentiepercentage.

Zorg ervoor dat u het beantwoorden van de screeningvragen verplicht stelt en er diskwalificatielogica op toepast, zoals bovenaan in dit artikel is beschreven.

Maak een Audience-doelgroepverzamelprogramma voor de enquête met het incidentiepercentage dat uit de testenquête naar voren is gekomen. Aangezien de steekproef voor de testenquête klein was, kan het werkelijke incidentiepercentage 10% hoger of lager uitvallen als gevolg van de foutmarge, dus wij raden u aan 10% lager te schatten dan het werkelijke incidentiepercentage voor het testproject, om aan de veilige kant te zitten.

 

Als u op zoek bent naar een specifieke groep mensen voor uw enquête wanneer u SurveyMonkey Audience gebruikt, kunt u een of meer screeningvragen aan uw enquête toevoegen en logica toepassen om respondenten te diskwalificeren. Wanneer u reacties koopt, dient u een incidentiepercentage te kiezen als u diskwalificatielogica in uw enquête hebt gebruikt.

Ontvang antwoorden