m

Vraagtype Contactinformatie (Demografische gegevens)

Door gebruik te maken van het vraagtype Contactinformatie kunt u demografische informatie over respondenten verzamelen via één enkele vraag.

Video-overzicht

 

Een vraag van het type Contactinformatie maken

Dit vraagtype toevoegen:

 1. Sleep Contactinformatie vanuit de sectie Opbouwen naar uw enquête.
 2. Voer de tekst van de vraag in.
 3. Voer de voorkeurslabels voor elk veld in.
 4. Klik op Opslaan.

Standaard zijn de volgende velden beschikbaar, maar u kunt de veldlabels aanpassen om verschillende informatie-elementen te verzamelen die u misschien nodig hebt:

 • Naam
 • Bedrijf
 • Adres
 • Adres 2
 • Plaats
 • Land/provincie
 • Postcode
 • Land
 • E-mailadres
 • Telefoon

U kunt ook sommige beschikbare velden verbergen door het selectievakje Zichtbaar rechts van elk veld op het tabblad Bewerken uit te schakelen.

Staat weergeven als Vervolgkeuzemenu met Amerikaanse staten

Standaard wordt het veld Staat/Provincie weergegeven als een tekstveld met open einde. Als u weet dat alle respondenten in de Verenigde Staten wonen, kunt u het veld Staat/Provincie weergeven als een vervolgkeuzemenu van de Verenigde Staten. Respondent kunnen zo gemakkelijk het juiste antwoord kiezen en de kans op typefouten wordt kleiner.

Landen weergeven als Vervolgkeuzemenu

Het veld Landen kan niet als een vervolgkeuzemenu worden weergegeven, maar u kunt wel het vraagtype Vervolgkeuzemenu toevoegen na de vraag van het type Contactinformatie. U kunt onze lijst met landen hier naartoe kopiëren en de antwoordopties in een vraag van het type Vervolgkeuzemenu plakken: Landenlijst

Extra opties

Op het tabblad Opties kunt u de vraag op de volgende manieren verder aanpassen:

Meer info: Vragen bewerken

 

Enquêtegedrag

Bekijk voordat u uw enquête verzendt een voorbeeld van uw enquêteontwerp. Zo weet u hoe uw enquête bij respondenten wordt weergegeven.

U kunt het vraagtype Contactinformatie niet valideren om respondenten te verplichten te antwoorden in een specifieke notatie, lengte of bereik. Respondenten krijgen geen berichten over validatiefouten te zien, maar ze zien mogelijk wel een foutbericht als ze niet alle verplichte velden invullen die u op het tabblad Opties instelt.

Resultaten analyseren

Als u uw resultaten bekijkt in het gedeelte Resultaten analyseren, kunt u Tekstanalyse gebruiken om reacties voor elk tekstvak te categoriseren.

Er worden niet automatisch diagrammen gegenereerd voor dit open vraagtype.

Gebruik het vraagtype Contactinformatie of Demografische gegevens om demografische informatie over respondenten, zoals naam, adres, e-mail en telefoonnummer, te verzamelen via één vraag.

Ontvang antwoorden