m

Vraagtype Contactinformatie (demografisch)

Door gebruik te maken van het vraagtype Contactinformatie kunt u demografische informatie over respondenten verzamelen via één enkele vraag.

Een vraag van het type Contactinformatie maken

U kunt dit vraagtype als volgt maken:

 1. Sleep Contactinformatie naar uw enquête vanuit het gedeelte OPBOUWFUNCTIE op de pagina Enquête ontwerpen.
 2. Voer de tekst van de vraag in.
 3. Voer de geprefereerde labels voor elk veld in.
 4. Klik op Opslaan.

Standaard zijn de volgende velden beschikbaar, maar u kunt de veldlabels aanpassen om verschillende informatie-elementen te verzamelen die u wellicht nodig hebt:

 • Naam
 • Bedrijf
 • Adres
 • Adres 2
 • Plaats
 • Land/provincie
 • Postcode
 • Land
 • E-mail
 • Telefoon

U kunt er ook voor kiezen om sommige van de beschikbare velden te verbergen door het selectievakje Zichtbaar rechts van elk veld op het tabblad Bewerken uit te schakelen.

Staat weergeven als keuzelijst met Amerikaanse staten

Standaard wordt het veld Staat/Provincie weergegeven als een open tekstveld. Als u echter weet dat al uw respondenten in de Verenigde Staten wonen, kunt u ervoor kiezen om het veld Staat weer te geven als keuzelijst met Amerikaanse Staten. Dit maakt het gemakkelijker voor respondenten om het passende antwoord te selecteren en typfouten te vermijden.

Landen weergeven als keuzelijst

Er is geen manier om het veld Landen weer te geven als een keuzemenu, maar u kunt wel het vraagtype Keuzelijst toevoegen na de vraag van het type Contactinformatie. U kunt onze lijst met landen hier naartoe kopiëren en de antwoordopties in een vraag van het type Keuzelijst plakken: Landenlijst

Extra opties

Op het tabblad Opties kunt u de vraag op de volgende manieren verder aanpassen:

Voor meer informatie: Vragen bewerken

Enquêtegedrag

Voordat u uw enquête uitstuurt, bekijkt u een voorbeeld en test u uw enquêteontwerp om te zien hoe uw enquête eruit komt te zien voor respondenten.

U kunt het vraagtype Contactinformatie niet valideren om van respondenten te eisen dat zij antwoorden in een specifieke notatie, lengte of bereik. Respondenten krijgen geen berichten over validatiefouten te zien, maar zij ontvangen mogelijk wel een foutbericht als zij niet alle verplichte velden invullen die u definieert op het tabblad Opties.

Resultaten analyseren

Als u uw resultaten bekijkt in het gedeelte Resultaten analyseren, kunt u Tekstanalyse gebruiken om reacties voor elk tekstvak te categoriseren.

Er worden niet automatisch diagrammen gegenereerd voor dit open vraagtype.

Gebruik het vraagtype Contactinformatie of Demografische vraag om demografische informatie over respondenten, zoals naam, adres, e-mail en telefoonnummer, te verzamelen via een enkele vraag.

Ontvang antwoorden