De enquêtetaal wijzigen

Als u uw enquêtetaal wijzigt, wordt bepaalde standaardenquêtetekst, zoals navigatieknoppen en de eindpagina voor de enquête, in een andere taal weergegeven. Voor de rest van uw enquête, zoals de titel en vragen, moet u eigen vertalingen gebruiken.

De enquêtetaal wijzigen:

1. Klik op het tabblad Enquête ontwerpen.
  2. Klik op de linkerzijbalk op Opties.
  3. Klik op Taal.
  4. Selecteer een taal in de keuzelijst.
Meertalige enquêtes! Voeg meerdere talen toe aan uw enquête, zodat mensen de enquête kunnen invullen in de taal van hun voorkeur. Meer info: Meertalige enquêtes

Wat wordt vertaald

We bieden vertalingen voor de volgende standaardtekst in meer dan 50 enquêtetalen:

Het bijwerken van foutberichten voor vragen met validatie

Wanneer u het beantwoorden van een vraag verplicht maakt of validatie toevoegt aan een vraag, wordt er automatisch een foutbericht in de huidige enquêtetaal toegevoegd. Foutberichten stellen respondenten in staat om te bepalen of ze een vraag invullen in de verkeerde notatie of dat ze beantwoording van een vereiste vraag kunnen overslaan.

Wanneer u de enquêtetaal wijzigt, worden foutberichten voor bestaande vragen niet automatisch bijgewerkt naar de nieuwe taal. U moet daarom teruggaan en deze bijwerken.

Bestaande foutberichten bijwerken, zodat deze overeenkomen met de nieuwe enquêtetaal:

1. Klik in de sectie Enquête ontwerpen op een vraag om deze te bewerken.
  2. Klik op het tabblad Opties.
  3. Schakel de optie Een antwoord op deze vraag vereisen of Antwoord valideren voor een specifieke indeling uit.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Bewerk de vraag opnieuw en klik op het tabblad Opties.
  6. Schakel de optie Een antwoord op deze vraag vereisen of Antwoord valideren voor een specifieke indeling uit.
  7. Klik op Opslaan.

Het foutbericht wordt nu weergegeven in de huidige enquêtetaal.

Talen van rechts naar links

U kunt de enquêtetaal wijzigen in talen van rechts naar links, zoals Arabisch en Hebreeuws en enquêtevraagtekst van rechts naar links schrijven. Het is momenteel echter niet mogelijk om de enquêtelay-out aan te passen, zodat vraagnummers, labels en de navigatie van rechts naar links worden weergegeven.

Als u uw enquêtetaal wijzigt, wordt bepaalde standaardenquêtetekst, zoals navigatieknoppen en de eindpagina voor de enquête, in een andere taal weergegeven. Voor de rest van uw enquête, zoals de titel en vragen, moet u eigen vertalingen gebruiken.