SurveyMonkey

Aangepaste afstemming in Audience

Aangepaste afstemming is een handige functie waarmee u de samenstelling van reacties in een SurveyMonkey Audience-project kunt kiezen. Als u reacties ontvangt van ons Contribute- of Global-panel, kunt u met Aangepaste afstemming de spreiding van voltooide reacties kiezen die u wilt hebben voor elke geslacht- en leeftijdsgroep waarop u zich richt. Een voorbeeld: u wilt dat 80% van de voor u voltooide reacties afkomstig is van vrouwelijke respondenten en 20% van mannelijke respondenten.

Aangepaste afstemming gebruiken:

  1. Maak een Audience-doelgroepverzamelprogramma.
  2. Klik onder Demografische basisgegevens op Leeftijd of Geslacht.
  3. Kies de optie Aangepast. Eerder geselecteerde criteria voor leeftijd of geslacht worden verwijderd, zodat u de functie Aangepaste afstemming kunt gebruiken.
  4. Gebruik voor Geslacht de schuifregelaar om het percentage reacties te kiezen dat u van mannen en vrouwen wilt ontvangen.
  5. Klik bij Leeftijd op Bewerken en geef de minimum- en maximumleeftijd op voor het bereik van elke groep die u wilt enquêteren. U kunt zich op 2 tot 8 verschillende leeftijdsgroepen richten. Voer dan het percentage voltooide reacties in dat u van elke groep wilt ontvangen (de percentages moeten in totaal 100 zijn). Elk leeftijdbereik moet 5 jaar of meer bedragen (18 tot 23 is goed, 18 tot 21 niet) en de leeftijdgroepen mogen elkaar niet overlappen (u kunt niet zowel 18 tot 30 als 25 tot 35 als leeftijdsgroepen hebben). Klik op Opslaan als u klaar bent.
  6. Bekijk het resultaat bij Projectdetails rechts op de pagina en controleer de selecties die u voor Aangepaste afstemming hebt gemaakt samen met de extra kosten per reactie.

Tip: de functie Aangepast evenwicht beperkt het aantal beschikbare mensen dat aan uw enquête kan deelnemen. Misschien moet u dus meer voltooide reacties kopen dan u nodig hebt. Het precieze aantal varieert en is afhankelijk van het aantal leeftijdsgroepen, de grootte van elke leeftijdsgroep, het percentage reacties van elke leeftijdsgroep en aangepaste afstemming van het geslacht.

Vanwege de aard van het systeem, de veranderlijkheid van het reactiepercentage en de natuurlijke foutmarge, kunnen wij niet garanderen dat u precies het aantal voltooide reacties krijgt dat u per geslacht en leeftijd hebt opgegeven. Er is sprake van een fouttolerantie van ±5 reacties per geslacht- en leeftijdsgroep. Meer informatie over voltooide reacties.

U kunt Aangepaste afstemming voor leeftijd en geslacht tegelijk gebruiken. Wij combineren dan het percentage van zowel geslacht- als leeftijdsaanpassing om de spreiding te bepalen van de reacties die afkomstig zijn van elke geslacht- en leeftijdgroep.

Stel u koopt 500 voltooide reacties en kiest de volgende instellingen voor aangepaste afstemming van geslacht en leeftijd:

  • Geslacht: vrouwelijk 75%, mannelijk 25%
  • Leeftijd: 18–29: 30%. Als u deze keuze maakt, combineren wij het percentage van zowel aangepaste afstemming van geslacht als leeftijd om het aantal voltooide reacties te bepalen voor uw project: 70%

Met deze opties voor aangepaste afstemming van geslacht en leeftijd berekent het systeem als volgt hoeveel reacties elke geslacht- en leeftijdsgroep ontvangt:

  • Voltooide reacties (500) * Reacties van vrouwen (75%) * Leeftijdsgroep 18 tot 29 (30%) = 113 reacties
  • Voltooide reacties (500) * Reacties van vrouwen (75%) * Leeftijdsgroep 30 tot 39 (70%) = 263 reacties
  • Voltooide reacties (500) * Reacties van mannen (25%) * Leeftijdsgroep 18 tot 29 (30%) = 38 reacties
  • Voltooide reacties (500) * Reacties van mannen (25%) * Leeftijdsgroep 30 tot 39 (70%) = 88 reacties