SurveyMonkey

SurveyMonkey Kullanımı Sırasında Erişilebilirlik

Web'de erişilebilirliğin önemini anlayan SurveyMonkey, 508. Bölüm ve WCAG2 ile uyumlu anketler yapmanız için sizi destekler. Bu makalede, erişilebilir anketleri nasıl oluşturabileceğinizi ve SurveyMonkey anketlerinde gezinmek için ekran okuyucuyu nasıl kullanacağınızı öğrenin.

Erişilebilir bir tema kullanırsanız ve erişilebilir anket kontrol listesini takip ederseniz, anketiniz, anketi yanıtlayan kişiler için bir ekran okuyucusu ile çalışır. Bu, 508. Bölüm ve WCAG2 standartlarıyla uyumlu erişilebilir anketler oluşturmak için SurveyMonkey'i kullanabileceğiniz anlamına gelir.

508. Bölüm, federal hükümet tarafından kullanılan tüm elektronik ve bilgi teknolojilerinin engelli insanlar tarafından erişilebilir olmasını gerektiren, federal bir ABD yasasıdır.

WCAG2, web içeriğini daha erişilebilir hale getirmeye yönelik bir dizi teknik yönergedir. Başarıyı test etmeye yönelik bir dizi kriter içerir.

Erişilebilir anket, çeşitli duyma, hareket, görme ve bilişsel yeteneklere sahip kişilerin anketi tamamlayabileceği şekilde tasarlanmıştır.

  • Erişilebilir anketler, anketi başarıyla tamamlamaları için anket yanıtlayanların ekran büyüteci kullanmalarına olanak tanır.
  • Erişilebilir anketler, anket yanıtlayanın, metin okuma (TTS) sistemine sahip ekran okuyucusu kullanarak anket içinde başarıyla gezinmesini ve anketi tamamlamasını sağlamak için gereken metin öğelerine sahiptir.
  • Ses tanıma yazılımı kullanılarak erişilebilir bir anket tamamlanabilir.
  • Erişilebilir bir anketin tamamlanması için fare veya klavye gerekmez.

Erişilebilir standart temalar, anket tasarımlarımızın renk körlüğü olanlar da dahil olmak üzere çoğu kişi tarafından erişilebilir olmasını sağlamak için doğru miktarda renk karşıtlığı ve parlaklık içerir.

Varsayılan anket temamız olan Orijin, 508. Bölüm standartlarıyla uyumlu değildir. Erişilebilir bir anket tasarlarken, aşağıdaki listeden bir tema kullanın ve renkleri ve stil ayarlarını değiştirmeyin.

Aşağıdaki standart temalar, 508. Bölüm standartlarına uygundur:

Standart TemalarKlasik Temalar
  • Orijin
  • Kuzey Kutup Bölgesi
  • Buz Dağı
  • Pastel
  • Açık Mavi
  • Simsiyah

İPUCU! Tema seçerken erişilebilir anket simgesini arayın.

Anketleri erişilebilir halde tutmak için, 508. Bölüm ile uyumlu standart temalarda değişiklik yapmamanızı öneririz. Özel bir tema oluşturursanız, renk kombinasyonlarının, kontrast oranına ilişkin WCAG standartlarını karşıladığından emin olmak için tanaguru contrast finder gibi bir araç kullanın.

Anketinizin erişilebilir olduğundan emin olmak için aşağıdakilerin tümünü kontrol edin:

Klasik anket formatını kullanma Orijin temasına sahip klasik anket formatı, anketi yanıtlamak için ekran okuyucu kullanan kişiler için idealdir. Tek Seferde Bir Soru ve Sohbet anket formatı tam olarak erişilebilir değildir.

Yalnızca erişilebilir soru türlerini ve ayarları kullanın.

Şu soru türlerinden ve ayarlardan kaçının:

  • Aşağı açılır menü matrisi soru türü
  • Tıklama Haritası soru türü
  • Ödemeleri kabul etme sayfası
  • Çok Dilli Anketler— Ekran okuyucu kullanan kişiler, aşağı açılır menüden tercih ettikleri dili seçemez.
  • Matris/değerlendirme ölçeği soru türü için Zorunlu Derecelendirme ayarı

Diğer tüm soru türlerine ve ayarlarına erişilebilir.

Görüntülere ve videolara alternatif metin ekleyin. 508. Bölüm, anketinizin ekran okuyucu kullanan kişiler tarafından erişilebilir olmasını sağlamak için görüntüler ve videolar gibi metin olmayan her öğenin bir metin eşdeğerinin sağlanmasını gerektirir. Alt. metin olarak bilinen bu alternatif metin, görüntünün alternatif niteliğinde veya üst başlık gibi görüntüyü çevreleyen bağlamda olabilir. Ekran okuyucular görüntüyü okuyamadığı için, bunun yerine alternatif metni okur.

Anketinizdeki görüntülere açıklayıcı alternatif metin ekleyebilirsiniz. Her görüntü türüne alternatif metin ekleme adımlarını öğrenmek için aşağıdaki bağlantıları tıklayın:

Anketinize bir video eklerseniz, videoya kapalı üst başlıklar ekleyin.

Zorunlu sorularda yıldız işaretlerini tutun. Varsayılan olarak bir soruyu zorunlu hale getirdiğinizde, sorunun yanında bir yıldız işareti görünür. Bu seçeneği kapatmayın. Anketin giriş bölümünde, yıldız işaretlerinin bir sorunun gerekli olduğu anlamına geldiğini anket yanıtlayanların bilmelerini sağlayın.

Yıldızlı değerlendirme simgelerini siyah olarak değiştirin. Erişilebilir bir tema kullanıyorsanız ve bir yıldızlı değerlendirme sorusu ekliyorsanız, iyi kontrast için simge rengini siyah olarak değiştirin. Soruyu düzenlerken bir renk aşağı açılır menüsü görürsünüz.

Net hata mesajları yazın. Anket yanıtlayanlar, yanıt doğrulama uygulanmış bir soruya geçersiz bir yanıt girdiğinde veya zorunlu bir soruyu, atladığında, sorunun üstünde bir hata mesajı görünür. Kişilerin özellikle soruyu nasıl yanıtlayacaklarını bilmeleri ve böylece devam edebilmeleri için hata metnini özelleştirin.

Varsayılan gezinme etiketlerini düzenlemeyin. Gezinme düğmeleri, varsayılan olarak ekran okuyucularla iyi çalışan “Önceki”, “İleri” ve “Bitti” olarak etiketlenir.

Titreşen ve yanıp sönen görüntüler kullanmayın. Anketinizde animasyonlu bir içerik kullanıyorsanız, bu içeriğin zaman yenileme gerekliliklerini yerine getirip getirmediğini kontrol etmeniz gerekir.

Metin alanlarını satır etiketlerine yakın yerleştirin. Bir satır etiketinin metin alanından çok uzağa yerleştirilmesi, görme bozukluğu olan yanıtlayanlar tarafından kullanılan ekran okuyucuları için soruna neden olabilir. Birden Fazla Metin Kutusu, İletişim Bilgileri veya Matris/Değerlendirme Ölçeği sorularında, etiketleri ve metin alanlarını bir arada tutmak için soru yerleşimini ayarlayın.

Başlık 2 (H2) için sayfa başlıklarını kullanın. Başlık sıralamanızda H2 kullanmak istiyorsanız, sayfa başlıklarını açın.

Anketinizi göndermek için E-posta Daveti veya Web Bağlantısı toplayıcısını kullanın. Diğer toplayıcı türlerine erişilemez.

Anketinize parola koruması uygulamayın. Parola girme sayfasına erişilemiyor.

  • JAWS
  • NVDA
  • VoiceOver
  • TalkBack

Çoğu soru türü, ekran okuyucularla uyumludur (istisnalar erişilebilir anketler kontrol listesinde belirtilir. En iyi anket yanıtlama deneyimi için, desteklenen tarayıcılarımızdan birinin en güncel sürümünü kullanmanızı öneririz.

Aşağıdaki tablo, bir SurveyMonkey anketindeki her başlık seviyesinin neyi temsil ettiğini açıklamaktadır. Çevrimiçi forumlarda ve anketlerde nasıl gezineceğinizi öğrenmek için tercih edilen ekran okuyucu kılavuzunuzu inceleyin.

Başlık SeviyesiAçıklama
Başlık 1Anket Başlığı
Başlık 2Sayfa Başlığı
Başlık 3Sayfa Açıklaması
Başlık 4Anketteki hata mesajları ile sorular arasında gezinme
  • Bir anketi yanıtlarken, başlık seviyesi 4’teki öğeler arasında gezinerek soru listesinde gezinmek için ekran okuyucunuzu kullanabilirsiniz.
  • Bir sayfayı gönderirken hata mesajları alırsanız, hata mesajı içeren sorular arasında geçiş yapmak için 4. başlık seviyesinde gezinmek üzere ekran okuyucunuzu kullanın.

SurveyMonkey anketlerinde 5. ve 6. başlık seviyeleri kullanılmaz.

SurveyMonkey, kişilerin erişebileceği anketler oluşturmasına yardımcı olmaya kararlıdır. Bu işi daha iyi yapabilmemiz için bize verebileceğiniz geri bildirimler varsa, lütfen SurveyMonkey Erişilebilirlik Geri Bildirim Formunu doldurun.

Geri bildiriminize doğrudan yanıt veremeyebiliriz, ancak düşünce ve önerilerinizin doğru ekiplere ulaşmasını sağlayacağız.