Uw SurveyMonkey-account en -gegevens beschermen

Uw account

Eén persoon per account

We nemen gegevensprivacy en -beveiliging serieus. Dit is de reden dat het delen van accounts tegen onze gebruiksvoorwaarden is.

Elk SurveyMonkey-account is bedoeld voor één persoon. Als u aanmeldingsgegevens deelt, stelt u uw account bloot aan mogelijke inbreuk. Als een accounthouder beschermt u niet alleen uw eigen persoonlijke informatie. U bent verantwoordelijk voor alle gegevens die u verzamelt, zoals contactinformatie van klanten, beschermde gezondheidsinformatie of werknemersgegevens.

Werken met andere accounts

Iedereen dient over een eigen account met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord te beschikken. Als u met meer mensen aan een enquêteproject moet werken, maakt u een team of nodigt u mensen uit om commentaar te geven op uw enquêtes en resultaten.

Uw wachtwoord en e-mailadres

Nooit uw wachtwoord delen

Zorg dat u de enige bent die uw wachtwoord kent. Als u vermoedt dat iemand anders toegang heeft gehad tot uw account, wijzigt u uw wachtwoord onmiddellijk.

Sterke, moeilijk te raden wachtwoorden maken

Een goed wachtwoord heeft meer dan 8 tekens en bestaat uit hoofdletters, kleine letters en speciale tekens. Hoe langer het wachtwoord, hoe beter. Vermijd het gebruik van namen, verjaardagen, algemene datums en voor de hand liggende woorden en zinnen die de website beschrijven waarvoor het wachtwoord wordt gebruikt.

Een ezelsbruggetje is een slimme manier om een complex en goed te onthouden wachtwoord te maken. Leer een zin uit uw hoofd en gebruik de eerste letter van elk woord als uw wachtwoord. Als u bijvoorbeeld graag drie keer per week in het park wandelt, maak dan het wachtwoord dXpwihpw!

Hetzelfde wachtwoord niet voor andere sites gebruiken

Gebruik niet voor alle door u gebruikte websites, apps en online diensten hetzelfde wachtwoord. Omdat het moeilijk is al uw wachtwoorden te onthouden en u deze nooit moet opschrijven, raden we aan een programma voor wachtwoordbeheer te gebruiken voor al uw wachtwoorden.

Uw e-mailaccount veilig houden

De tips in dit gedeelte zijn ook nuttig voor uw e-mailwachtwoord. Als iemand toegang krijgt tot uw e-mailaccount (zoals Gmail, Yahoo! of Outlook), kan hij of zij uw e-mailwachtwoord opnieuw instellen en toegang krijgen tot andere online accounts, zoals SurveyMonkey.

U kunt het geregistreerde e-mailadres wijzigen en zo uw SurveyMonkey-account veilig houden. U dient de enige te zijn met toegang tot uw e-mailaccount. Vermijd verder het gebruik van algemene, op een rol gebaseerde of lijstserveradressen, zoals info@, admin@ of sales@uwbedrijf.com voor uw SurveyMonkey-account.

Uw gegevens

Toegang tot gedeelde gegevens beperken

Als u een readonly pagina met gedeelde gegevens maakt om uw resultaten met anderen te delen, stelt u een wachtwoord in om de pagina alleen toegankelijk te maken voor personen die het wachtwoord kennen.

Hebt u een teamabonnement, dan kunt u enquêtes delen om anderen toegang te geven tot de enquête, het verzamelen van reacties of het analyseren van resultaten. U kunt bovendien de juiste machtigingen instellen voor elke medewerker. U kunt ook in de Bibliotheek merkmaterialen, zoals afbeeldingen en enquêtesjablonen, veilig opslaan en delen met al uw teamleden.

Uw gegevens in handen van uw bedrijf houden

Als meerdere personen binnen uw bedrijf gebruikmaken van SurveyMonkey, creëert u een team en maakt u van uw organisatie de eigenaar van de gegevens in de accounts van werknemers. Zo ontstaan er geen problemen als iemand het bedrijf verlaat.

Volg onze HIPAA-beveiligingstips

Als u een betrokken rechtspersoon bent en HIPAA hebt ingeschakeld voor uw account, bekijkt u onze HIPAA-beveiligingstips om het veilige gebruik van beschermde gezondheidsinformatie te waarborgen.

Lees tips en aanbevolen procedures die u moet volgen (in SurveyMonkey en overal online) om de veiligheid van uw account en uw gegevens te waarborgen.