Uw SurveyMonkey-account en -gegevens beschermen

SurveyMonkey neemt uw privacy en veiligheid zeer serieus. Maar er zijn ook tips en aanbevolen procedures die u moet volgen—in SurveyMonkey, en overal op internet—om te waarborgen dat uw account en uw gegevens veilig blijven.

Uw account beschermen

Deel nooit uw wachtwoord

Zorg dat u de enige bent die uw wachtwoord kent. Als u met meerdere mensen aan een enquête werkt, stelt u een team samen zodat iedereen een eigen account heeft, met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Het delen van wachtwoorden is niet in overeenstemming met onze gebruiksvoorwaarden.

Maak sterke wachtwoorden die moeilijk te raden zijn

Een goed wachtwoord is een wachtwoord dat u gemakkelijk kunt onthouden en dat anderen moeilijk kunnen raden. Gebruik nooit woorden uit woordenboeken, namen, verjaardagen, veelgebruikte datums en andere voor de hand liggende woorden of zinnen, zoals de naam van de website waar u het wachtwoord voor wilt gebruiken. Een goed wachtwoord heeft een lengte van minstens 8 tekens en bestaat uit hoofdletters, kleine letters en speciale tekens.

Het gebruik van een mnemonische code is ook uitstekend voor het aanmaken van complexe en memorabele wachtwoorden—onthoud een zin en baseer uw wachtwoord op de eerste letter van elk woord. Als u bijvoorbeeld graag drie keer per week in het park wandelt, maak dan het wachtwoord dXpwihpw!

Gebruik niet hetzelfde wachtwoord voor andere sites

Gebruik niet voor alle door u gebruikte websites, apps en online diensten hetzelfde wachtwoord. Schrijf uw wachtwoorden niet op. Ook niet als u moeite heeft ze te onthouden! Gebruik in plaats daarvan een hulpmiddel zoals 1Password waarmee u sterke wachtwoorden kunt aanmaken voor alle hulpmiddelen die u online gebruikt.

Wijzig uw wachtwoord regelmatig

Het is een goed idee om uw wachtwoord regelmatig te wijzigen —minstens om de 90 dagen. En als u uw wachtwoord wijzigt, gebruik dan niet een wachtwoord dat u al eerder hebt gebruikt—voor SurveyMonkey of een andere service.

Waarborg de veiligheid van uw e-mailaccount

Volg de voornoemde tips ook voor het wachtwoord voor uw e-mailaccount. Als het e-mailadres dat gekoppeld is aan uw SurveyMonkey-account niet veilig is, en iemand toegang heeft tot uw e-mailaccount (zoals Gmail, Yahoo! of Facebook), kan deze persoon uw e-mailwachtwoorden opnieuw instellen en toegang tot uw online accounts verkrijgen (zoals SurveyMonkey).

Gebruik geen algemene, op functie gebaseerde, list-serv e-mailadressen als info@, admin@ of sales@yourcompany.com voor uw SurveyMonkey-account. Gebruik in plaats daarvan een e-mailadres dat alleen voor u toegankelijk is. U kunt uw e-mailadres wijzigen vanaf de pagina Mijn account.

Bescherm uw enquêtegegevens

Beperk toegang tot gedeelde gegevens

Als u een read-only pagina met gedeelde gegevens maakt om uw resultaten met anderen te delen, stelt een wachtwoord in om de pagina alleen toegankelijk te maken voor personen die het wachtwoord kennen.

Als u een teamplan hebt, kunt u enquêtes delen met de leden van uw team en hen toegang geven tot de enquête en de resultaten. Ze kunnen deze alleen weergeven als ze zijn aangemeld bij hun account. U kunt ook de functie Bibliotheek gebruiken voor het veilig opslaan en delen van merkkenmerken, zoals afbeeldingen en enquêtesjablonen, met iedereen die deel uitmaakt van uw teamplan.

Houd uw gegevens in handen van uw bedrijf

Als meerdere personen binnen uw bedrijf gebruikmaken van SurveyMonkey, maakt u een team zodat uw organisatie eigenaar blijft van de gegevens in de accounts van werknemers wanneer iemand het bedrijf verlaat. Meer informatie: Eigendom van account

Volg onze HIPAA-beveiligingstips

Als u een betrokken rechtspersoon bent en HIPAA hebt ingeschakeld voor uw account of team, bekijkt u onze HIPAA-beveiligingstips om het veilige gebruik van PHI-gegevens te waarborgen.

Lees tips en aanbevolen procedures die u moet volgen—in SurveyMonkey, en overal op internet—om de veiligheid van uw account en uw gegevens te waarborgen.