SurveyMonkey

Uw SurveyMonkey-account en -gegevens beschermen

We nemen gegevensprivacy en -beveiliging serieus. Dit is de reden dat het delen van accounts tegen onze gebruiksvoorwaarden is.

Elk SurveyMonkey-account is bedoeld voor één persoon. Als u aanmeldingsgegevens deelt, stelt u uw account bloot aan mogelijke inbreuk. Als accounthouder beschermt u niet alleen uw eigen persoonlijke informatie. U bent verantwoordelijk voor alle gegevens die u verzamelt, zoals contactinformatie van klanten, persoonlijk onderzoek, beschermde gezondheidsinformatie of werknemersgegevens.

Iedereen dient over een eigen account met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord te beschikken. We bieden uitstekende manieren waarop u met andere mensen aan enquêtes kunt werken, ongeacht welk type SurveyMonkey-account u hebt.

Zorg dat u de enige bent die uw wachtwoord kent. Als u vermoedt dat iemand anders toegang heeft gehad tot uw account, wijzigt u uw wachtwoord onmiddellijk.

Een goed wachtwoord bevat meer dan acht tekens en bestaat uit cijfers, hoofdletters, kleine letters en speciale tekens. Hoe langer het wachtwoord, hoe beter. Vermijd het gebruik van namen, verjaardagen, algemene datums en voor de hand liggende woorden en zinnen die de website beschrijven waarvoor het wachtwoord wordt gebruikt.

Een ezelsbruggetje is een slimme manier om een complex en goed te onthouden wachtwoord te maken. Leer een zin uit uw hoofd en gebruik de eerste letter van elk woord als uw wachtwoord. Als u bijvoorbeeld graag drie keer per week in het park wandelt, maak dan het wachtwoord 3Xpwihpw!

Gebruik niet voor alle door u gebruikte websites, apps en online services hetzelfde wachtwoord. Omdat het moeilijk is al uw wachtwoorden te onthouden en u deze nooit moet opschrijven, raden we aan een programma voor wachtwoordbeheer te gebruiken voor al uw wachtwoorden.

De tips in dit gedeelte zijn ook nuttig voor uw e-mailwachtwoord. Als anderen toegang krijgen tot uw e-mailaccount (zoals Gmail, Yahoo! of Outlook), kunnen ze uw e-mailwachtwoord opnieuw instellen en toegang krijgen tot andere online accounts, zoals SurveyMonkey.

U kunt het geregistreerde e-mailadres wijzigen en zo uw SurveyMonkey-account veilig houden. U dient de enige te zijn met toegang tot uw e-mailaccount. Vermijd verder het gebruik van algemene, op een rol gebaseerde of lijstserveradressen, zoals info@, admin@ of sales@uwbedrijf.com voor uw SurveyMonkey-account.

Als u een readonly pagina met gedeelde gegevens maakt om uw resultaten met anderen te delen, stelt u een wachtwoord in om de pagina alleen toegankelijk te maken voor personen die het wachtwoord kennen.

Hebt u een teamabonnement, dan kunt u enquêtes delen om anderen toegang te geven tot het enquêteontwerp, het verzamelen van reacties of het analyseren van resultaten. U kunt bovendien de passende machtigingen instellen voor elke persoon. U kunt ook in de bibliotheek merkelementen, zoals afbeeldingen en enquêtesjablonen, veilig opslaan en delen met al uw teamleden.

Als meerdere personen binnen uw bedrijf gebruikmaken van SurveyMonkey, creëert u een team en maakt u van uw organisatie de eigenaar van de gegevens in de accounts van werknemers. Zo ontstaan er geen problemen als iemand het bedrijf verlaat.

Als u een betrokken rechtspersoon bent en HIPAA hebt ingeschakeld voor uw account, bekijkt u onze HIPAA-beveiligingstips om het veilige gebruik van beschermde gezondheidsinformatie te waarborgen.