m

Enquêtes vooraf bekijken en testen

Gebruik de sectie Voorbeeld en score om ervoor te zorgen dat alles eruitziet en functioneert zoals verwacht. Het bewerken van een live enquête heeft zijn grenzen. Bewerk uw enquêteontwerp dus voordat u reacties gaat verzamelen. Als u de verzamelprogrammaopties wilt testen, kunt u een verzamelprogramma voor testen maken.

Ga naar...

 

Een voorbeeld van uw enquête weergeven

Met de sectie Voorbeeld en score kunt u uw enquêteontwerp weergeven en testen. Hier ziet u alles wat u hebt ingesteld in de sectie Enquête ontwerpen.

De reacties op uw enquêtevoorbeeld worden niet geregistreerd.

Een voorbeeld weergeven van uw enquêteontwerp

Een voorbeeld weergeven van uw enquêteontwerp:

 1. Ga nadat u de enquête hebt gemaakt naar de sectie Voorbeeld en score en neem deel aan de enquête.
 2. Probeer de opties voor enquête-indeling rechtsonder om te zien welke weergave u het beste bevalt.
 3. Gebruik alle apparaatweergaven linksonder en bekijk de indeling voor desktop, tablet en telefoon. We raden u aan om een voorbeeld van de enquête in iedere modus te bekijken.

Een voorbeeld weergeven van uw enquêtelogica

Als u logicafuncties hebt toegevoegd aan uw enquête, klikt u op Logica weergeven in de zijbalk rechts om de logicaregels te bekijken. Zo kunt u controleren of alle logische paden werken volgens verwachting.

Als u de voorbeeldenquête maakt, worden in de zijbalk uw antwoordkeus gemarkeerd met een groen schild. Zo ziet u welke vraag u aan het beantwoorden bent in uw enquêteontwerp en het logische pad. U kunt de aanwijzer op paginanummers en vraagnummers plaatsen om de gekoppelde tekst weer te geven.

Tip! Logica weergeven toont geen randomisatie van blokken, A/B-tests of logica die is gebaseerd op aangepaste gegevens of aangepaste variabelen. Maar er zijn andere manieren om geavanceerd overnemen van vragen en antwoorden of geavanceerd vertakken met aangepaste variabelen en gegevens te testen.

 

Feedback krijgen over uw enquêteontwerp

U kunt anderen uitnodigen om feedback te geven op uw enquêteontwerp door de koppeling naar de voorbeeldenquête te delen of door een uitnodiging om te reageren te verzenden.

Als u wilt dat anderen uw enquêteontwerp bewerken en samen met u aan enquêtes werken, bekijk dan onze andere samenwerkingsfuncties.

 

Een verzamelprogramma voor testen maken

Als u het verzamelen van reacties wilt testen, maakt u hiervoor een verzamelprogramma. U ziet dan de verzamelprogrammaopties en kunt nagaan hoe uw enquêtemakers uw enquête zullen ervaren.

Als u de enquête maakt via uw testverzamelprogramma, registreert het reacties die u kunt bekijken in de sectie Resultaten analyseren. Zo krijgt u een indruk van uw gegevens voordat u de enquête verzendt.

Een verzamelprogramma voor testen maken:

 1. Ga naar het onderdeel Reacties verzamelen van uw enquête.
 2. Maak een verzamelprogramma voor de enquête, bijvoorbeeld via een webkoppeling.
 3. Klik op en hernoem uw verzamelprogramma naar "Test verzamelprogramma", zodat u deze niet verwart met uw echte verzamelprogramma's.
 4. Schakel in de verzamelprogrammaopties Meerdere reacties in. Hiermee kunt u de enquête meerdere keren testen.
 5. Kies uw resterende verzamelprogrammaopties.
 6. Kopieer de URL die u hebt gemaakt en plak deze in de adresbalk van uw browser.
 7. Vul de enquête in.
 8. Ga naar de sectie Resultaten analyseren van de enquête om een indruk van uw gegevens te krijgen.
 9. Breng eventuele wijzigingen aan in het enquêteontwerp of in de verzamelprogrammaopties.
 10. Wis de reacties uit het verzamelprogramma na het testen, zodat deze uw enquêteresultaten niet beïnvloeden..
Tip! Als u verzamelprogramma's voor uitnodiging per e-mail of sms-bericht gebruikt, kunt u een teste-mail of test-sms-bericht verzenden om te zien hoe uw bericht eruit ziet in uw e-mailprogramma of mobiele tekstapp.

 

Gebruik de sectie Voorbeeld en score om ervoor te zorgen dat alles eruitziet en functioneert zoals verwacht. Het bewerken van een live enquête heeft zijn grenzen. Bewerk uw enquêteontwerp dus voordat u reacties gaat verzamelen. Als u de verzamelprogrammaopties wilt testen, kunt u een verzamelprogramma voor testen maken.

Ontvang antwoorden