SurveyMonkey

Logica voor overslaan van pagina’s

Logica voor het overslaan van vragen en pagina's

Betaalde functie
Meld u aan om te zien of deze functie onderdeel is van uw abonnement.

U kunt logica voor het overslaan van pagina's toepassen en iedereen die de pagina bereikt, naar een specifieke bestemming verderop in de enquête laten springen, zoals naar een latere pagina of naar het einde van de enquête. In tegenstelling tot logica voor overslaan van vragen is logica voor het overslaan van pagina's niet afhankelijk van het antwoord van respondenten op specifieke vragen. De logica wordt namelijk geactiveerd wanneer een respondent de betreffende pagina bereikt en op Volgende klikt. Als u in plaats daarvan de functie Geavanceerd vertakken gebruikt, vervangt deze de logica voor overslaan van pagina's. In dat geval moet u geavanceerd vertakken gebruiken om hetzelfde resultaat te bereiken.

Paginalogica toevoegen:

  1. Ga naar de sectie Enquête ontwerpen van uw enquête.
  2. Klik op de knop Paginalogica bovenaan de enquêtepagina.
  3. Selecteer Logica voor overslaan van pagina's in het menu.
    • Als deze optie niet wordt weergegeven, werkt u mogelijk met Geavanceerd vertakken. Dit vervangt Logica voor overslaan van pagina's.
  4. Kies een van de paginaopties (hieronder beschreven).

U kunt logica voor het overslaan van pagina's verwijderen door de bovenstaande stappen te volgen om het tabblad Logica voor overslaan van pagina's te openen. Klik vervolgens op Wissen rechts op de blauwe balk.

Test uw logica!Geef een voorbeeld van de enquête weer om alle mogelijke logische paden te testen voordat u de enquête verzendt. Er worden geen reacties vastgelegd terwijl u de enquête bekijkt.

U kunt een van de volgende pagina's kiezen om respondenten naartoe te sturen:

  • Willekeurig paginanummer: hiermee worden respondenten naar de aangewezen pagina geleid. U moet respondenten vooruit door de enquête leiden, niet achteruit.
  • Einde van enquête: hiermee worden respondenten rechtstreeks naar het einde van de enquête geleid, waarna de eindpagina van de enquête wordt geactiveerd die u hebt opgegeven in de verzamelprogrammaopties. De reactie wordt als Voltooid beschouwd als u hun individuele reactie ziet in het gedeelte Resultaten analyseren.
  • Respondent diskwalificeren: hiermee eindigen respondenten op een diskwalificatiepagina. U kunt de diskwalificatiepagina aanpassen in de verzamelprogrammaopties. De reactie wordt als Voltooid gemarkeerd als u hun individuele reactie bekijkt in het gedeelte Resultaten analyseren.
  • Logica voor overslaan wordt geactiveerd als een respondent op de knop Volgende klikt om vooruit te gaan door de enquête.
  • Logica voor overslaan van vragen onderdrukt logica voor het overslaan van pagina's als beide op dezelfde pagina worden toegepast.
  • Het is belangrijk om respondenten alleen vooruit te laten springen in de enquête. Als u respondenten terugstuurt, kan dit leiden tot een eindeloze lus, waardoor zij de enquête niet kunnen voltooien.
  • Als u logica voor overslaan toepast, worden de vraag- en paginanummers automatisch opnieuw genummerd als u nummering hebt ingeschakeld.