Antwoordkeuzes sorteren, randomiseren of omwisselen

U kunt de antwoordkeuzen voor elk vraagtype met een lijst met meerdere antwoordkeuze of velden voor open antwoorden omwisselen, sorteren of in willekeurige volgorde weergeven (randomiseren). Dit geldt niet voor de vraagtypen Commentaarvak en Enkel tekstvak.

Als u een antwoordoptie Overige of een veld voor opmerkingen toevoegt, wordt die altijd aan het einde van de lijst weergegeven.

Antwoordkeuzen sorteren, willekeurig verdelen of omwisselen:

1. Klik op het tabblad Enquête ontwerpen.
  2. Klik op een vraag om deze te bewerken. Of voeg een nieuwe vraag toe.
  3. Klik op het tabblad Opties.
  4. Klik op Sorteren, Randomiseren of Keuzes omwisselen.
  5. Kies een van de volgende opties:
    • Keuzes alfabetisch sorteren: Met deze optie worden de antwoordkeuzes of rijen automatisch in alfabetische volgorde gesorteerd..
    • Keuzes randomiseren voor elke respondent: De volgorde van de keuzes wordt gerandomiseerd voor elke respondent die de enquête opent.
    • Keuzes omwisselen voor elke respondent: Gemiddeld de helft van de respondenten ziet de paginavolgorde omgekeerd. Respondent 1 krijgt bijvoorbeeld de keuzes te zien in de volgorde hond, kat, vogel. Respondent 2 ziet de keuzes vervolgens in de omgekeerde volgorde: vogel kat, hond.
  6. Als uw vraag een antwoordkeuze Ander of Geen van bovenstaande bevat, selecteert u De laatste keuze niet randomiseren. Deze optie wordt dan verankerd aan het einde van de lijst met keuzes om respondenten een logischere ervaring te bieden.
  7. Klik op Opslaan.
Gebruik de functies Keuzes sorteren, randomiseren of omwisselen om de volgorde van antwoordkeuzes voor uw respondenten te wijzigen.