Mensen die uw enquête invullen, kunnen deze knoppen gebruiken om door een enquête te bladeren en reacties te registreren die op een pagina worden ingevoerd.

KnopLocatieFunctie
VolgendeEinde van elke pagina (behalve laatste pagina)Hiermee worden de reacties voor die pagina opgeslagen in het gedeelte Resultaten analyseren en gaat de respondent door naar de volgende pagina in de enquête.
VorigeEinde van elke pagina (behalve eerste pagina)Hiermee kan de respondent teruggaan naar de vorige pagina om de eigen reactie te bekijken of bewerken.
GereedEinde van de laatste pagina van de enquêteHiermee wordt de enquête ingediend en wordt de reactie als Voltooid opgeslagen in het gedeelte Resultaten analyseren.
AfsluitkoppelingRechterbovenhoek van elke paginaHiermee kunnen respondenten de enquête verlaten zonder dat de reacties worden opgeslagen die ze op de huidige pagina hebben ingevoerd.

Waarom zijn er twee Gereed-knoppen? Als u een aangepast dankwoord hebt ingeschakeld in de verzamelprogrammaopties, staat op de pagina een extra knop Gereed. Het is niet mogelijk om de twee knoppen verschillende tekst te laten weergeven.

U kunt de kleuren en tekst van de knoppen bewerken. Het is niet mogelijk om het lettertype van de knoppen aan te passen.

De tekst op de navigatieknoppen bewerken:

1. Klik op het tabblad Enquête ontwerpen.
  2. Klik op de navigatieknop die u wilt bewerken.
  3. Voer de gewenste tekst in.
  4. Klik op Opslaan.

De kleuren van de navigatieknoppen bewerken:

1. Klik op het tabblad Enquête ontwerpen.
  2. Klik in de linkerzijbalk op Stijl.
  3. Klik op Kleuren.
  4. Voor knoppen: bewerk accenten en accenttekst.
  5. Voor de koppeling Afsluiten: bewerk de enquêtetitel.

Als u een klassiek thema gebruikt, moet u de kleuren van de enquêtetitel en de achtergrond van de enquêtetitel bewerken. Bij enkele klassieke thema's kunt u de knopkleur niet bewerken.

De link Afsluiten weergeven of verbergen:

1. Klik op het tabblad Enquête ontwerpen.
  2. Klik op Opties op de linkerzijbalk.
  3. Klik op Afsluiten om de instelling in of uit te schakelen.

U kunt reacties bewerken in- of uitschakelen, zodat respondenten hun reacties al dan niet kunnen bewerken op voorafgaande pagina's. Deze instelling bepaalt of de knop Vorige beschikbaar is onderaan elke pagina in uw enquête.

• Als u de knop Vorige wilt verbergen, schakelt u Reacties bewerken uit. Respondenten kunnen dan niet terugkeren om bestaande reacties te verwijderen. Als u de knop Vorige verbergt, is u deze nog steeds zichtbaar als u een voorbeeld van uw enquêteontwerp weergeeft. Verzamelprogrammaopties zijn niet actief bij gebruik van de koppeling voor een voorbeeldweergave.
  • Als u de knop Vorige wilt weergeven, schakelt u Reacties bewerken in. Respondenten kunnen dan terugkeren naar eerdere pagina's in de enquête en bestaande reacties bijwerken.

Tip: als u enquêtereacties koopt via SurveyMonkey Audience, verwijderen wij de knop Vorige uit de enquête. Respondenten kunnen dan niet terugkeren naar eerdere pagina's om hun antwoorden te bewerken.

Als een respondent op de knop Terug van de webbrowser klikt in plaats van op de knopVorige van de enquête, kan hij of zij de eigen reacties op de vorige pagina niet wijzigen of opslaan. Respondenten krijgen mogelijk een in de cache opgeslagen versie van de vorige pagina te zien waarop geen nieuwe reacties kunnen worden opgenomen. Of ze krijgen een foutmelding te zien waarin wordt aangegeven dat het formulier al is ingediend.

Als u de taal van de enquête wijzigt, wordt de standaardtekst op de navigatieknoppen automatisch bijgewerkt naar de nieuwe taal.