Enquêtevragen verplicht maken

U kunt elke vraag in uw enquête instellen als een vereiste vraag. Respondenten moeten die dan beantwoorden voordat ze de pagina kunnen indienen. Vereiste vragen worden standaard gemarkeerd met een asterisk (*). U kunt de asterisken verbergen via de sectie Opties van de zijbalk in het onderdeel Enquête ontwerpen van uw enquête.

Als respondenten een vereiste vraag niet beantwoorden, kunnen ze niet doorgaan naar de volgende pagina. U kunt de foutmelding aanpassen die wordt weergegeven als ze een vereiste vraag onbeantwoord laten of als het gegeven antwoord niet binnen het vereiste bereik of de vereiste limiet valt.

Als u uw resultaten analyseert, ziet u soms dat sommige respondenten vereiste vragen hebben overgeslagen. Dit kan zijn omdat logica voor overslaan de vragen heeft overgeslagen of omdat de respondent de enquête voortijdig heeft afgesloten.

Een antwoord op een vraag verplicht maken

Een antwoord op een vraag verplicht maken:

1. Klik op het tabblad Enquête ontwerpen.
  2. Klik op een vraag om deze te bewerken.
  3. Klik op het tabblad Opties.
  4. Selecteer Antwoord op vraag verplicht.
  5. Pas de foutmelding aan en stel een vereist bereik of een vereiste limiet in (optioneel).
  6. Klik op Opslaan.

Vragen bulksgewijs instellen als verplichte vragen

U kunt alle vragen op een pagina tegelijk instellen als verplichte vragen. Zo hoeft u de instellingen van elke vraag niet afzonderlijk te wijzigen.

Alle vragen op een pagina instellen als verplichte vragen:

1. Klik in de sectie Enquête ontwerpen op de optie Meer acties, die boven aan de pagina met de vragen te zien is.
  2. Klik op Vragen vereisen.

Het is niet mogelijk om deze bulksgewijze actie ongedaan te maken, maar u kunt wel het selectievakje Een antwoord op deze vraag vereisen onder het tabblad Opties voor afzonderlijke vragen uitschakelen.

Wilt u een specifiek bereik of een specifieke limiet verplicht maken of de foutmeldingen aanpassen? Dan moet u deze instellingen voor afzonderlijke vragen aanpassen.

Een specifiek bereik of een specifieke limiet vereisen

Bij vraagtypen die meerdere antwoordkeuzen, rijen of tekstvakken toestaan, kunt u een bereik of een limiet instellen voor het aantal dat de respondent moet beantwoorden. De volgende vereisten zijn beschikbaar:

• ten minste
  • ten hoogste
  • een bereik
  • exact
  • alle

U kunt dan het aantal antwoordkeuzen invoeren dat u verplicht wilt maken voor de respondent.

De foutmelding aanpassen Geef een bereik of een limiet op voor een vereiste vraag, zodat enquêtedeelnemers met schermlezers uw verplichte vraag ook kunnen beantwoorden.
U kunt elke vraag in uw enquête instellen als een vereiste vraag. Respondenten moeten die dan beantwoorden voordat ze de pagina kunnen indienen. Vereiste vragen worden standaard gemarkeerd met een asterisk (*). U kunt de asterisken verbergen via de sectie Opties van de zijbalk in het onderdeel Enquête ontwerpen van uw enquête.