m

Enquêtes vooraf bekijken en testen

Gebruik de sectie 'Voorbeeld en score' voordat u de enquête verzendt om te controleren of alles op de verwachte manier werkt. Er gelden enkele beperkingen wanneer u een live enquête bewerkt. Het is dan ook zinvol om eventuele problemen in uw enquêteontwerp te vinden voordat u de enquête verstuurt.

Ga naar...

 

Een voorbeeld van uw enquête weergeven

Met de sectie 'Voorbeeld en score' kunt u alle onderdelen testen die u via de pagina 'Enquête ontwerpen' aan uw enquête heeft toegevoegd.

Een voorbeeld weergeven van uw enquêteontwerp:

 1. Ga naar het onderdeel Voorbeeld en score van uw enquête.
 2. Klik op w om het enquêtevoorbeeld te openen.
 3. Controleer of de logica en functies die u mogelijk heeft opgenomen in uw enquêteontwerp goed werken, zoals logica voor overslaan, antwoordvalidatie, vereiste vragen en overnemen van vragen en antwoorden.
 4. Schakel tussen Desktop, Tablet en Mobiel linksonder in de hoek om een voorbeeld van de enquête op verschillende apparaten weer te geven. We raden aan de gehele enquête in elke afzonderlijke modus te doorlopen.
TIP! Als u gebruikmaakt van 'Geavanceerd vertakken' en 'Geavanceerd overnemen van vragen en antwoorden' op basis van aangepaste gegevens of aangepaste variabelen in uw enquête, kunt u deze functie niet testen via 'Voorbeeld weergeven en testen'. Zie Geavanceerd overnemen van vragen en antwoorden testen of Geavanceerd vertakken testen voor meer informatie.

 

Een verzamelprogramma voor testen maken

Het enquêtevoorbeeld houdt geen rekening met verzamelprogrammaopties. Daarom krijgt u met een verzamelprogramma voor testen een beter overzicht van de gehele enquête-ervaring, van het begin tot het eind.

Met het verzamelprogramma voor testen kunt u niet alleen de enquête invullen, maar ook testreacties registreren en testreacties weergeven in de sectie 'Resultaten analyseren'. Zo kunt u controleren hoe uw gegevens worden weergegeven en ook het ontwerp wijzigen voordat u de enquête verzendt.

Een verzamelprogramma voor testen maken:

 1. Maak een webkoppeling voor de enquête. U maakt nu een URL die u kunt gebruiken om de enquête in te vullen.
 2. Klik op W linksboven in de hoek van het verzamelprogramma om de naam ervan te wijzigen in "Verzamelprogramma voor testen", zodat u dit verzamelprogramma niet verwart met uw echte verzamelprogramma's.
 3. Schakel in de verzamelopties Meerdere reacties in. Hiermee kunt u de enquête meerdere keren testen.
 4. Controleer de andere verzamelprogrammaopties.
 5. Kopieer de URL die u in stap één heeft gemaakt en plak deze in de adresbalk van uw browser.
 6. Vul de enquête in.
 7. Controleer hoe de resultaten worden weergegeven in de sectie 'Resultaten analyseren' van de enquête.
 8. Breng eventuele wijzigingen aan in het enquêteontwerp of in de verzamelprogrammaopties.
 9. Wis na het testen de reacties uit het verzamelprogramma, zodat deze uw enquêteresultaten niet beïnvloeden.
TIP! Als u 'Uitnodiging per e-mail' gebruikt, kunt u via de pagina 'Plannen' een testbericht verzenden om te zien hoe het bericht wordt weergegeven in uw e-mailprogramma.

 

Opmerkingen en feedback ontvangen

Opmerkingen voor een enquête achterlaten

U kunt mensen vragen opmerkingen achter te laten op uw enquête in de voorbeeldmodus. Zo kunt u samenwerken in SurveyMonkey in plaats van feedback heen en weer te mailen.

Uw enquête laten beoordelen

SurveyMonkey-genie beoordeelt uw enquête en stuurt u aanbevelingen op maat voor verbeteringen voordat u de enquête uitstuurt om reacties te verzamelen.

Controleer in de sectie 'Voorbeeld en score' of de opeenvolging en instellingen goed werken. U kunt ook met een verzamelprogramma zien hoe een respondent de volledige enquête zou ervaren.

Ontvang antwoorden