m

Fraude vermijden

We hebben vastgesteld dat er sprake is van fraudepraktijken, zoals vacatures, valse coupons of cheques waarop staat dat deze afkomstig zijn van Momentive. Deze zijn niet van ons. Ze worden verzonden door fraudeurs die onze naam gebruiken om mensen over te halen geld en persoonlijke informatie te sturen.

Ons juridische team is zich bewust van het onrechtmatige gebruik van de naam Momentive en heeft contact opgenomen met de toepasselijke autoriteiten, zodat de daders kunnen worden opgespoord.

We raden u aan om oplettend te blijven en alle gevallen van fraude door te geven. In de onderstaande secties staan koppelingen waarmee verschillende typen fraude kunt melden. Neem contact met ons op als u vermoedt dat u op een geval van fraude bent gestuit dat niet op deze pagina wordt vermeld.

Ga naar...

 

Betaalde studies en onderzoeksfraude op sociale media

Er is mij een wekelijkse betaling aangeboden voor een onderzoeksstudie op Facebook of Instagram. Komt dit van Momentive?

We zijn ons ervan bewust dat er sprake is van frauduleuze advertenties en phishingberichten per e-mail. Het lijkt alsof deze afkomstig zijn van Momentive. Mensen worden gevraagd deel te nemen aan onderzoek en krijgen hiervoor een wekelijkse betaling. Mensen worden aangemoedigd websites te bezoeken, screenshots te maken of content te downloaden om tegen betaling deel te nemen aan een onderzoek. Dit is fraude en niet afkomstig van Momentive. We vragen momenteel niet om deelname aan dit type betaald onderzoek op sociale mediasites, zoals Facebook of Instagram.

Ons juridisch team en ons beveiligingsteam zijn zich bewust van deze fraude en werken samen met autoriteiten.

Hoe weet ik of onderzoek van Momentive frauduleus is?

  • Momentive betaalt niet rechtstreeks voor onderzoek via PayPal, Venmo of CashApp. Als bij onderzoek van Momentive deze betalingsmethoden worden vermeld, gaat het om fraude.
  • Controleer altijd het e-mailadres en het domein van de afzender. Neem contact met ons op als u twijfelt.

 

Vacaturefraude

Iemand heeft mij een baan aangeboden waarbij ik op afstand voor Momentive kan werken. Is dit echt?

Oplichters hebben zich voorgedaan als HR-vertegenwoordigers van Momentive en geprobeerd om persoonlijke en bankinformatie te krijgen van particulieren. Bij deze gevallen willen ze bankinformatie verzamelen door u te vragen geld over te schrijven of om online elektronische apparatuur aan te schaffen. Als stelregel moet u nooit geld overmaken aan mensen die u niet persoonlijk kent.

Hoe weet ik of een vacature frauduleus is?

  • Controleer het domein van het e-mailadres van de afzender. Is het een algemeen e-mailaccount, zoals @gmail.com of @yahoo.com, dan gaat het om het fraude. E-mailadressen van SurveyMonkey eindigen op @surveymonkey.com.
  • Als iemand beweert dat hij uw cv heeft aangetroffen op Craigslist, is dit fraude. Momentive rekruteert niet via Craigslist.
  • Als iemand u een cheque stuurt waarop Momentive staat vermeld, gaat het om fraude en zal de cheque worden geweigerd. Momentive betaalt zijn medewerkers niet per cheque.
  • Als iemand u vraagt geld naar hem of haar te sturen of om uw eigen apparatuur aan te schaffen, is dat fraude. Momentive geeft medewerkers van het bedrijf de apparatuur die ze nodig hebben om hun werk te doen.

Waar kan ik deze fraude melden?

Meld fraude bij de FBI: Klachtencentrum voor internetfraude van de FBI

Als u in Canada woont, kunt u de fraude hier melden: Fraude in Canada doorgeven

Als de oplichter contact met u opneemt vanaf een Gmail-adres, kunt u het e-mailaccount melden bij het Google-team voor misbruik: Google Gmail-misbruik

 

Chequefraude

Ik heb een cheque ontvangen voor een evaluatieprogramma voor klanten. Is de cheque afkomstig van Momentive?

Nee, de cheque en brief die u hebt ontvangen, zijn niet afkomstig van Momentive, maar van oplichters die de naam Momentive misbruiken. Dit maakt deel uit van een bekende oplichtingspraktijk. Het gaat om mystery shopper-fraude met een valse cheque. Volg de volgende koppelingen voor meer informatie hierover:

Wij maken geen gebruik van "mystery shopper"-vacatures. Het telefoonnummer en het faxnummer die worden vermeld, zijn niet van ons. De mensen die het nummer beantwoorden, zijn geen medewerkers van Momentive.

We weten dat er tientallen mensen zijn op wie deze fraude is gericht. Geldt dit ook voor u, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de plaatselijke politie, de Amerikaanse postinspectie of uw bank om ze op de hoogte te brengen van de fraude.

Hoe zien de cheques eruit?

Bekijk deze voorbeelden van valse cheques die voor deze fraude worden gebruikt.

Valse cheques worden geweigerd als u probeert ze te innen.

Wat kan ik doen om fraude te stoppen?

Meld frauduleuze pakketten bij de Amerikaanse postinspectie: Formulier voor USPS-postfraude

Als het fraudepakket afkomstig is uit Canada, kunt u dit hier melden: Fraude in Canada doorgeven

 

Couponfraude

Kan ik een Momentive-coupon gebruiken die ik online heb gevonden?

Probeer niet om de coupon te verzilveren.

Hoewel we mensen hun eigen coupons mogen aanbieden, biedt Momentive zelf geen coupons aan enquêterespondenten of klanten aan.

We hebben vastgesteld dat er een aantal valse coupons in circulatie is gebracht waarop staat dat deze afkomstig zijn van Momentive of die worden verstrekt als iemand op een SurveyMonkey-enquête reageert. Veelgebruikte voorbeelden zijn fastfoodrestaurants, kortingen op voedingssupplementen en Visa-cadeaubonnen. Deze coupons zijn niet geldig en gebruiken (zonder toestemming) de naam en het logo van Momentive om mensen te laten geloven dat ze echt zijn.

Valse coupons herkennen

Als een coupon ons logo heeft maar aangeeft dat deze kan worden verzilverd bij een ander bedrijf, gaat het om fraude. Hier zijn enkele voorbeelden van frauduleuze coupons.

Het zijn vervalsingen die niet worden geaccepteerd als u ze probeert te gebruiken.

 

Phishingenquêtes

Phishing is een poging van oplichters om vertrouwelijke, persoonlijke informatie te verzamelen (zoals uw gebruikersnamen, wachtwoorden, creditcardgegevens, enz.).

Als u op een enquête stuit waarin naar dit type informatie wordt gevraagd, vult u die niet in. Neem ons beleid voor enquête-inhoud door om te zien hoe onze enquêtes mogen worden gebruikt.

We hebben vastgesteld dat er sprake is van fraudepraktijken, zoals vacatures, valse coupons of cheques waarop staat dat deze afkomstig zijn van Momentive. Deze zijn niet van ons. Ze zijn verstuurd door oplichters. Lees hoe u vervalsingen kunt herkennen en hoe u dergelijke gevallen van fraude kunt melden, zodat uw online veiligheid en die van anderen niet in gevaar komt.

Ontvang antwoorden