m

Fraude vermijden

We hebben geconstateerd dat er sprake is van fraudepraktijken, zoals vacatures, valse coupons of cheques die aangeven dat deze afkomstig zijn van SurveyMonkey. Deze zijn niet van ons. Ze worden verzonden door fraudeurs die de naam SurveyMonkey gebruiken om mensen over te halen geld en persoonlijke informatie te sturen.

Ons juridische team is zich bewust van het onrechtmatige gebruik van de naam SurveyMonkey en heeft contact opgenomen met de toepasselijke autoriteiten, zodat de daders hiervan kunnen worden opgespoord.

We raden u ten zeerste aan om oplettend te blijven en eventuele fraudegevallen waarop u stuit, te melden. In elk van de onderstaande secties staan koppelingen waarmee verschillende typen fraude kunt melden. Neem contact met ons op als u vermoedt dat u op een geval van fraude bent gestuit dat niet op deze pagina wordt vermeld.

Ga naar...

 

Vacaturefraude

Iemand heeft mij een baan aangeboden waarbij ik op afstand voor SurveyMonkey kan werken. Is dit echt?

Oplichters hebben zich voorgedaan als HR-vertegenwoordigers van SurveyMonkey waarbij ze hebben geprobeerd om persoonlijke en bankinformatie te krijgen van particulieren. Deze gevallen van fraude richten zich op het verkrijgen van bankinformatie door u te vragen geld over te schrijven of om online elektronische apparatuur aan te schaffen. Als stelregel moet u ervan uitgaan dat u geen geld moet overmaken aan mensen die u niet persoonlijk kent.

Hoe kan ik bepalen of een vacature frauduleus is?

  • Controleer het domein van het e-mailadres van de afzender. Als het een algemeen e-mailaccount betreft, zoals @gmail.com of @yahoo.com, gaat het om het fraude. SurveyMonkey-e-mailadressen eindigen op @surveymonkey.com.
  • Als iemand beweert dat deze persoon uw cv heeft aangetroffen op Craigslist, is dit fraude. SurveyMonkey rekruteert niet via Craigslist.
  • Als iemand u een cheque stuurt die aangeeft dat deze afkomstig is van SurveyMonkey, betreft dit fraude en zal de cheque worden geweigerd. SurveyMonkey verstrekt geen cheques om onze werknemers te betalen.
  • Als iemand u vraagt om geld naar hem of haar te sturen of om uw eigen apparatuur aan te schaffen, betreft dit fraude. SurveyMonkey biedt medewerkers van het bedrijf de apparatuur die ze nodig hebben om hun werk te doen.

Waar kan ik deze fraude melden?

Meld fraude bij de FBI: FBI - Klachtencentrum voor internetfraude

Als u in Canada woont, kunt u de fraude hier melden: Canada — Fraude melden

Als de oplichter contact met u opneemt vanaf een Gmail-adres, kunt u het e-mailaccount melden bij het Google-team voor misbruik: Google Gmail-misbruik

 

Chequefraude

Ik heb een cheque ontvangen voor een evaluatieprogramma voor klanten. Is de cheque afkomstig van SurveyMonkey?

Nee, de cheque en brief die u hebt ontvangen, zijn niet afkomstig van SurveyMonkey, maar van oplichters die de naam SurveyMonkey misbruiken. Dit maakt deel uit van een bekende oplichtingspraktijk. Het gaat om mystery shopper-fraude met een valse cheque. Volg de volgende koppelingen voor meer informatie hierover.

Wij maken geen gebruik van "mystery shopper"-vacatures Het telefoonnummer en het faxnummer die worden vermeld, zijn niet van ons en de mensen die het nummer beantwoorden als u dat belt, zijn geen SurveyMonkey-werknemers.

We weten dat er tientallen mensen zijn op wie deze fraude is gericht. Als u tot deze groep behoort, wordt u verzocht contact op te nemen met de plaatselijke politie, de Amerikaanse postinspectie of uw bank om ze in kennis te stellen van de fraude.

Hoe zien de cheques eruit?

Bekijk deze voorbeelden van valse cheques die zijn opgenomen in deze fraudepakketten.

Valse cheques worden geweigerd wanneer u probeert om ze te innen.

Wat kan ik doen om fraude te stoppen?

Meld fraudepakketten bij de Amerikaanse postinspectie: Formulier voor USPS-postfraude

Als het fraudepakket afkomstig is uit Canada, kunt u dit hier melden: Canada — Fraude melden

 

Couponfraude

Kan ik een SurveyMonkey-coupon gebruiken die ik online heb gevonden?

Nee, probeer niet om de coupon te verzilveren.

Hoewel we toestaan dat mensen hun eigen coupons aanbieden, biedt SurveyMonkey zelf geen coupons aan enquêterespondenten of klanten aan.

We hebben geconstateerd dat er een aantal valse coupons in circulatie is gebracht waarop wordt beweerd dat deze afkomstig zijn van SurveyMonkey of die zijn verstrekt voor het reageren op een SurveyMonkey-enquête, vooral met betrekking tot fastfoodrestaurants, kortingen op voedingssupplementen en Visa-cadeaubonnen. Deze coupons zijn niet geldig en gebruiken, zonder toestemming, de naam en het logo van SurveyMonkey om mensen te laten geloven dat ze echt zijn.

Valse coupons herkennen

Als een coupon ons logo heeft maar aangeeft dat deze kan worden verzilverd bij een ander bedrijf, betreft het fraude. Hier zijn enkele voorbeelden van fraudecoupons.

Het zijn vervalsingen en deze worden niet geaccepteerd wanneer u ze probeert te gebruiken.

 

Phishingenquêtes

Phishing is een poging van oplichters om vertrouwelijke, persoonlijke informatie te verzamelen (zoals uw gebruikersnamen, wachtwoorden, creditcardgegevens etc.).

Als u op een enquête stuit waarin naar dit type informatie wordt gevraagd, moet u deze niet invullen. Neem ons beleid voor enquête-inhoud door om u te helpen te identificeren wat gepast enquêtegedrag is.

We hebben geconstateerd dat er sprake is van fraudepraktijken, zoals vacatures, valse coupons of cheques die aangeven dat deze afkomstig zijn van SurveyMonkey. Deze zijn niet van ons. Ze zijn verstuurd door oplichters. Lees hoe u vervalsingen kunt herkennen en hoe u dergelijke gevallen van fraude kunt melden, zodat uw onlineveiligheid en die van anderen wordt verhoogd.

Ontvang antwoorden