Informatie over de cookies die SurveyMonkey gebruikt

Net als de meeste andere commerciële websites gebruiken wij cookies op de webpagina's van SurveyMonkey. Cookies zijn kleine gegevensbestandjes die wij opslaan op het apparaat (computer, mobiele telefoon, tablet) dat u gebruikt om toegang te krijgen tot onze websites, zodat wij terugkerende gebruikers kunnen herkennen. Elk cookie vervalt na een bepaalde hoeveelheid tijd, afhankelijk van waar wij het voor gebruiken. Wij maken om verschillende redenen gebruik van cookies. Hieronder volgt een lijst met een beschrijving van de verschillende cookies die worden gebruikt op onze site.

Door gebruik te maken van de websites van SurveyMonkey stemt u uitdrukkelijk toe in het gebruik van cookies zoals beschreven op deze pagina en in ons privacybeleid. Kijk hieronder voor meer informatie over elk van de typen cookies die wij gebruiken.

Vereiste cookies

Bepaalde cookies zijn noodzakelijk om de site correct te laten werken. Zo gebruiken wij cookies om u te verifiëren. Als u zich aanmeldt bij onze website, worden cookies voor verificatie ingesteld, zodat wij weten wie u bent tijdens een websessie. (Voorbeeld cookienamen: auth, user_credentials, _jsuid)

Functionaliteitscookies

Deze cookies worden gebruikt om bepaalde aanvullende functionaliteit mogelijk te maken op onze websites, zoals het opslaan van uw voorkeuren (bijv. gebruikersnaam en taalselectie) en voorkomen dat gebruikers meerdere malen meedoen aan dezelfde enquête. Deze functionaliteit verbetert de gebruikerservaring. (Voorbeeld cookienamen: cf, R_XXXXXX, P_XXXXXX)

Soms testen wij nieuwe of andere inhoud en functies onder subsets van gebruikers en gebruiken wij cookies om ons te helpen bijhouden welke inhoud moet worden weergegeven aan deze gebruikiers. (Voorbeeld cookienamen: pt, cfu, cookies die beginnen met "SS")

Prestaties bewaken en cookies voor prestatieverbetering

Sommige cookies worden gebruikt voor het verzamelen van informatie over hoe bezoekers onze websites gebruiken. Wij gebruiken de informatie om te analyseren hoe gebruikers onze websties gebruiken, problemen met onze websites detecteren en of helpen onze services en functies te verbeteren en te verfijnen. Deze cookies verzamelen gewoonlijk informatie in een anonieme vorm en stellen ons in staat dingen te bepalen als het aantal bezoekers van een webpagina, hoe bezoekers op de website terecht zijn gekomen en welke pagina's zij hebben bezocht. Zo maken wij gebruik van Google Analytics, dat cookies gebruikt om de gebruikscontrole te vergemakkelijken. (Voorbeeld cookienamen: __utma, __utmb, __utmc, __utmz, ep201, ep202)

Andere cookies helpen ons bij het beheren van het verkeer dat naar onze website komt en biedt u snellere reactietijden op onze website doordat de werkbelasting wordt verdeeld over onze verschillende servers (dit wordt "load balancing", oftewel verdeling van werkbelasting genoemd). (Voorbeeld cookienamen: NSC_xfc, TSxxxxxx)

Meer informatie: Voor meer informatie over Google Analytics en privacy klikt u hier. Voor meer informatie over bepaalde cookies voor het beheren van verkeer klikt u hier.

Doelgroepspecifieke cookies of reclamecookies

Mogelijk maken wij gebruik van cookies om SurveyMonkey onder uw aandacht te brengen op websites van derden. Als u bijvoorbeeld onze website bezoekt ziet u mogelijk vervolgens een advertentie voor SurveyMonkey op bepaalde websites van derden die u bezoekt in de toekomst. Informatie hierover is te vinden in de paragraaf in ons privacybeleid met de titel "Mogelijk maken wij de aanwezigheid bekend van een cookie waarmee wij adverteren voor onze services".

Soms gebruiken wij cookies die door derden worden geleverd om de prestaties van onze advertenties bij te houden. Deze cookies onthouden bijvoorbeeld welke browsers onze websites hebben bezocht. De informatie die aan derden wordt verstrekt omvat geen persoonlijke informatie, maar deze informatie kan wel opnieuw worden gekoppeld aan persoonlijke informatie nadat wij deze hebben ontvangen. Dit proces helpt ons bij het beheren en bijhouden van de effectiviteit van onze marketinginspanningen.

Tevens sluiten wij contracten af met externe reclamenetwerken die mogelijk IP-adressen en andere informatie van webbakens verzamelen op onze websites, in onze e-mails en op de websites van derden. Reclamenetwerken volgen uw online activiteiten gedurende een bepaalde periode door informatie over navigatie op websites te verzamelen door middel van automatische middelen, met inbegrip van het gebruik van cookies. Zij gebruiken deze informatie om advertenties te verstrekken over producten en services die mogelijk voor u interessant zijn. U ziet deze advertenties mogelijk op andere websites. Dit process helpt ons tevens bij het beheren en bijhouden van onze marketinginspanningen.
(Voorbeeld cookienamen: _msuuid, trgp, trgs, btpdb...)

Meer informatie: Als u meer wilt weten over reclamenetwerken en hun instructies voor het afzien van berichten, klikt u hier. Bekijk ook het punt "De aanwezigheid van een cookie om voor onze services te adverteren" in ons privacybeleid.

Meer over cookies

Sommige namen van cookies variëren afhankelijk van de gebruiker, dus de hierboven genoemde cookienamen dienen slechts ter indicatie. Sommige van deze cookies zullen wellicht nooit worden gebruikt bij uw gebruik van onze site.

Als u cookies wilt verwijderen of uitschakelen via uw browser, is dat absoluut mogelijk. Raadpleeg de configuratiegegevens voor uw browsers om dit te doen, aangezien de stappen hiervoor gewoonlijk browserspecifiek zijn. Eén belangrijk opmerking is dat als u deze route volgt, dit negatieve gevolgen kan hebben voor uw vermogen om onze services op effectieve wijze te gebruiken. Als cookies zijn ingeschakeld, waarborgt dit een soepeler gebruik van onze site.

Laatst bijgewerkt: 8 augustus 2012

Cookies zijn kleine bestandjes met gegevens die worden opgeslagen op apparaten (computer, mobiele telefoon, tablet) en waarmee terugkerende gebruikers worden herkend. Elk cookie vervalt na een bepaalde hoeveelheid tijd, afhankelijk van waarvoor het wordt gebruikt. Wij maken om verschillende redenen gebruik van cookies, zoals wordt uitgelegd in dit artikel.