ENTERPRISE-FUNCTIE: eenmalige aanmelding (SSO)

Meld u aan om te zien of deze functie onderdeel is van uw abonnement.

Met eenmalige aanmelding kan iedereen binnen uw Enterprise-team zich aanmelden bij SurveyMonkey met de aanmeldingsgegevens van uw organisatie.

Met eenmalige aanmelding hebt u geen aparte gebruikersnaam en geen apart wachtwoord voor SurveyMonkey meer nodig. Uw organisatie kan kiezen wie toegang kan krijgen tot uw SurveyMonkey-team en authenticatiebeleid voor meer veiligheid opstellen.

De oplossing voor eenmalige aanmelding van SurveyMonkey volgt de S​AML 2.0-specificatie en wordt geïnitieerd door de serviceprovider.

• Woordenlijst voor eenmalige aanmelding

Nadat uw organisatie eenmalige aanmelding heeft aangeschaft, neemt uw CSM contact op met de primaire beheerder van uw team om het configuratieproces te starten in overleg met uw IT-afdeling. We raden aan te wachten met het uitnodigen van mensen voor uw Enterprise-team totdat SurveyMonkey heeft bevestigd dat eenmalige aanmelding juist is ingesteld.

Hier is een overzicht van wat u kunt verwachten bij het instellen van eenmalige aanmelding:

Voer XML-informatie over metagegevens van SurveyMonkey in uw SAML-identiteitsprovider in (neem contact op met uw CSM voor een ander bestand als u uw teamgegevens opslaat in de Europese Unie). U kunt kenmerken van uw identiteitsprovider toewijzen aan de claimtypen die SurveyMonkey accepteert.

• Toewijzingsgids

Stuur SurveyMonkey de URL van de metagegevens van uw organisatie. Kunt u deze metagegevens-URL niet verzenden, verstrek dan het XML-bestand. We zullen eenmalige aanmelding instellen in ons systeem in en u de stappen sturen om te controleren of dit correct werkt.

We hebben het volgende van u nodig:

• Entiteits-id
  • HTTP Redirect Endpoint
  • X.509-certificaat (KeyType voor ondertekening)

We stellen eenmalige aanmeldingen in het systeem van SurveyMonkey in. U ontvangt daarna de stappen die u moet volgen om te controleren of dit correct werkt.

Als u de toegang van sommige werknemers tot uw team wilt beperken, kun u via Active Directory claims aan de zijde van de identiteitsprovider toestaan of weigeren.

Primaire beheerders en beheerders kunnen in het teamoverzicht altijd controleren hoeveel ongebruikte licenties er beschikbaar zijn voor hun team. Als u klaar bent, klikt u op Gebruikers toevoegen in de navigatie aan de bovenkant. Daarna deelt u de uitnodigingslink voor uw team, zodat anderen lid kunnen worden.

Gebruikers kunnen een account maken of converteren voor eenmalige aanmelding.

Nadat uw organisatie SSO heeft ingesteld, kunnen beheerders zien of een gebruiker SSO wel of niet heeft ingeschakeld voor zijn of haar SurveyMonkey-account.

1. Ga naar Mijn team en selecteer Gebruikers beheren.
  2. Zoek de persoon door zijn of haar e-mailadres in te voeren.
  3. Als SSO ingeschakeld is, wordt in de kolom SSO een sleutelpictogram weergegeven naast het e-mailadres van de gebruiker.

Als de gebruiker geen eenmalige aanmelding heeft ingeschakeld, kan dit verschillende redenen hebben. Neem contact op met uw Customer Success Manager voor meer informatie.

Als u zich voor de eerste keer aanmeldt bij een SurveyMonkey-account met eenmalige aanmelding (SSO), kiest u of u een nieuw account wilt maken of een account wilt omzetten.

• Een nieuw account maken: u begint blanco zonder enquêtes.
  • Een account omzetten: bekijk wat u kunt verwachten. Meld u aan met uw huidige gebruikersnaam en wachtwoord van SurveyMonkey om te autoriseren dat u het account wilt omzetten en uw enquêtes naar uw team wilt verplaatsen.

Hierna kunt u zich aanmelden bij SurveyMonkey of de SurveyMonkey-app met eenmalige aanmelding.

Eenmalige aanmelding gebruiken:

1. Klik in SurveyMonkey op Aanmelden met SSO.
  2. Voer uw zakelijke e-mailadres in en klik op Doorgaan.
  3. Voer de aanmeldingsgegevens van uw bedrijf in.
  • Aanmelden via de iPhone-app
  • Aanmelden via de Android-app

Wanneer eenmalige aanmelding is ingesteld, worden de aanmeldingsgegevens beheerd door het netwerk van uw organisatie.

Neem contact op met uw IT-afdeling of netwerkbeheerder voor de volgende zaken:

• Uw wachtwoord opnieuw instellen
  • Uw gebruikersnaam wijzigen
  • Uw e-mailadres wijzigen
Een groot grijs blok met de tekst 'Het spijt ons' en een wit vak met de tekst 'Er is iets fout gegaan'.

Hieronder ziet u een aantal veelvoorkomende fouten samen met mogelijke oplossingen.

• Uw informatie kan op dit moment niet worden geverifieerd.
  • Het account waarop u zich wilt aanmelden, staat op het punt te worden verwijderd.
  • Het account waarop u zich wilt aanmelden, is opnieuw toegewezen door uw beheerder.
  • We kunnen uw account-ID niet vinden in ons systeem.
  • We kunnen uw groepsinformatie niet bepalen.
  • We kunnen uw groepsinformatie niet bepalen vanwege een onjuist certificaat.

Tip: als u contact met ons moet opnemen voor ondersteuning, kopieert u de URL van de foutpagina en plakt u deze in uw e-mail.

Met verificatie van respondent kunt u met behulp van SSO-metadata veiliger interne enquêtes verzenden en bijhouden wie uw enquête invult.

Tip: primaire beheerders kunnen een standaardinstelling voor respondentverificatie instellen voor hun hele Enterprise-team.

Als u de optie Verificatie van respondent inschakelt voor het verzamelprogramma met de webkoppeling, moeten enquêtedeelnemers eenmalige aanmelding gebruiken om uw enquête te openen.

De reacties worden bijgehouden via de SSO-metadata: de voor- en achternaam en het e-mailadres. Reacties kunnen niet anoniem worden gemaakt als verificatie van respondent is ingeschakeld.

Respondentverificatie is bedoeld voor enquêtes die worden ingevuld op persoonlijke apparaten. Schakel dit niet in op een openbaar of een gedeeld apparaat.

Verificatie van respondent inschakelen:

1. Ga naar het onderdeel Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Voeg een verzamelprogramma Webkoppeling toe. Of klik op de naam van een bestaande webkoppeling.
  3. Klik op Verificatie van respondent.
  4. Selecteer Aan, uw respondenten worden geverifieerd voordat ze uw enquête kunnen invullen.