Het verzamelprogramma Webkoppeling voor de enquête gebruiken

Met het verzamelprogramma voor webkoppelingen kunt u een enquêtekoppeling delen en reacties verzamelen. U kunt uw enquêtekoppeling overal delen: op sociale media, in een e-mail (via uw eigen e-mailclient) of druk deze af in een nieuwsbrief.

Een webkoppeling maken:

1. Ga naar de sectie Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Kies Enquêtes op uw manier verzenden en vervolgens Een enquêtekoppeling delen.
    1. Als u al een verzamelprogramma hebt aangemaakt en deze optie niet ziet, klikt u op Nieuw verzamelprogramma toevoegen en selecteert u Verzamelprogramma voor webkoppeling.
  3. Kies uw verzamelprogrammaopties.
  4. (Optioneel) Klik op Aanpassen om een aangepast URL-einde te gebruiken of om het domein te wijzigen.
  5. (Optioneel) Bewerk de bijnaam van het verzamelprogramma door op het potloodpictogram te klikken. Respondenten krijgen deze bijnaam niet te zien.
  6. Kopieer de enquêtekoppeling en plak deze waar u maar wilt. De koppeling werkt zolang het verzamelprogramma open is. Verzamelprogramma's van het type webkoppeling zijn standaard open.

Standaard ziet uw enquête-URL er ongeveer als volgt uit, met een reeks van letters en cijfers aan het einde:

https://nl.surveymonkey.com/r/P58B9BX

TIP! Download een QR-code voor uw enquête, om af te drukken op pamfletten, folders of posters.

Uw URL voor een verzamelprogramma voor webkoppelingen is een openbare koppeling, zodat iedereen die deze krijgt toegang kan krijgen tot uw enquête en deze kan invullen. Webcrawlers hebben ook toegang tot openbare links, maar indexeren uw enquête niet in een zoekmachine.

Als u een verzamelprogramma voor webkoppelingen wilt gebruiken, maar de koppeling openbaar wilt houden, kunt u overwegen uw enquête met een wachtwoord te beveiligen.

U kunt, afhankelijk van uw abonnement, een aangepast URL-einde maken of de URL voor eigen merkgebruik gebruiken om SurveyMonkey-branding van uw webkoppeling te verwijderen. Als u de URL aanpast nadat u de enquête hebt verzonden, werken zowel de oude koppeling als de nieuwe koppeling.

Het is niet mogelijk om een aangepast URL-einde te maken als u de verzamelprogramma-optie Herhaling hebt ingeschakeld.

Standaard leggen verzamelprogramma's voor webkoppelingen IP-adressen vast. Deze informatie helpt echter niet echt bij het bijhouden van reacties van enquêtedeelnemers. U kunt in plaats daarvan vereiste vragen toevoegen aan uw enquête om identificerende informatie te verzamelen van enquêtedeelnemers. Of maak gebruik van aangepaste variabelen.

Het is ook mogelijk om e-mailuitnodigingen in plaats van een webkoppeling te gebruiken om reacties van enquêtedeelnemers bij te houden.

Als u een webkoppeling kopieert, wordt er een nieuwe koppeling gemaakt zodat u een eerdere enquête op een ander moment of met nieuwe enquêtedeelnemers kunt delen.

Een kopie van een verzamelprogramma voor webkoppelingen maken:

1. Ga naar de sectie Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Klik op . naast het verzamelprogramma voor webkoppelingen dat u wilt kopiëren.
  3. Selecteer Verzamelprogramma kopiëren.

Er wordt een nieuwe webkoppeling die begint met Kopie van toegevoegd aan de sectie Reacties verzamelen van uw enquête.

De meeste aangepaste verzamelprogrammaopties worden toegepast op de gekopieerde webkoppeling. Als u uw verzamelprogrammaopties wilt bekijken en bewerken voordat u uw enquête verzendt, selecteert u Verzamelprogramma bewerken in het vervolgkeuzemenu van de enquête.

• Gekopieerde verzamelprogrammaopties