Logica voor het overslaan van vragen

Logica voor het overslaan van vragen en pagina's

Meld u aan om te zien of deze functie onderdeel is van uw abonnement.

Met logica voor overslaan kunt u respondenten naar een latere vraag of pagina laten springen op basis van hun antwoord op een eerdere vraag met een gesloten einde.

U kunt logica voor het overslaan van vragen toepassen op de volgende vraagtypen voor vragen met een gesloten einde:

Logica voor overslaan van vragen toevoegen:

1. Klik op het tabblad Enquête ontwerpen.
  2. Klik op de vraag waaraan u logica voor overslaan wilt toevoegen.
  3. Klik op het tabblad Logica.
  4. Kies voor elke antwoordoptie de pagina waar u respondenten naartoe wilt sturen in de kolom Dan springt u naar... . U hoeft geen logica toe te passen op alle antwoordkeuzen. (Paginaopties worden hieronder beschreven.)
  5. Kies of u respondenten naar het begin van de pagina of naar een specifieke vraag op de pagina wilt sturen. Als u respondenten naar een specifieke vraag stuurt, worden de vorige vragen op die pagina voor hen verborgen.
  6. Klik op Opslaan.

Test uw logica!Geef een voorbeeld van de enquête weer om alle mogelijke logische paden te testen voordat u de enquête verzendt. Er worden geen reacties vastgelegd terwijl u de enquête bekijkt.

Doorgaan naarBeschrijving
Willekeurig paginanummerRespondenten worden naar de aangewezen pagina geleid. U moet respondenten vooruit door de enquête leiden, niet achteruit.
Einde van enquêteHiermee stuurt u respondenten rechtstreeks naar het einde van de enquête. U activeert dan de eindpagina van de enquête die u in de verzamelprogrammaopties hebt opgegeven. De reactie wordt als Voltooid beschouwd als u hun individuele reactie ziet in het gedeelte Resultaten analyseren.
Respondent diskwalificerenHiermee eindigen respondenten op een diskwalificatiepagina. U kunt de diskwalificatiepagina aanpassen in de verzamelprogrammaopties. De reactie wordt als Voltooid gemarkeerd als u hun individuele reactie bekijkt in het gedeelte Resultaten analyseren.
  • Zodra iemand in een enquêtepagina op de knop Volgende klikt, wordt logica voor overslaan geactiveerd. U moet een pagina-einde toevoegen tussen de vraag die de logica activeert en de vraag waarnaar wordt overgeslagen.
  • Logica voor het overslaan van vragen heft logica voor het overslaan van pagina's op als beide worden toegepast op dezelfde pagina. Gebruikt u in plaats daarvan geavanceerd vertakken, lees dan geavanceerd vertakken gebruiken met logica voor het overslaan van vragen om te leren hoe deze regels samenwerken.
  • Het is belangrijk om respondenten alleen vooruit te laten springen in de enquête. Als u respondenten terugstuurt, kan dit leiden tot een eindeloze lus, waardoor zij de enquête niet kunnen voltooien.
  • Als u logica voor overslaan toepast, worden de vraag- en paginanummers automatisch opnieuw genummerd als u nummering hebt ingeschakeld.
  • Pas alleen logica op één vraag per pagina toe, aangezien de enquête respondenten niet naar twee plaatsen kan leiden. Respondenten worden omgeleid op basis van het logicapad van de eerste vraag op de pagina.
  • Wij stellen voor om vragen met logica voor overslaan aan het einde van een pagina op te nemen. Zo weet u op welke vragen logica is toegepast en kunt u respondenten een relevante ervaring bieden.
  • Filter op vraag en antwoord om uw logische paden voor overslaan te zien wanneer u de resultaten analyseert.