SurveyMonkey

Anket Tasarımı Sistem Mesajları

Size kolaylık sağlamak için, anketinizdeki sayfalara ve sorulara bazı özellikler uygulandığında, bunu belirtmek için anket tasarımcısında rozetler gösterilir. Böylece bu özelliklerin etkilediği soru veya sayfaları çabucak belirleyebilir, kaldırabilir ve değiştirebilirsiniz. Rozetlerin üzerine geldiğinizde, temsil ettikleri özelliği gösteren bir araç bilgisi görünür. Rozeti tıklatırsanız sizi arayüzde özelliğin bulunduğu yere götürür.

  1. Sayfa Atlama Mantığı Uygulandı
  2. Rastgele Sayfa Sıralama Uygulandı
  3. Soru Atlama Mantığı Uygulandı
  4. Kota Uygulandı
  5. Rastgele Soru Sıralama Uygulandı

Sağ alt köşede, tarayıcınız ile sunucularımız arasında gerçekleşen iletişimle ilgili bilgiler, mesajlar ve durumlar gösteririz. Bu bildirimler, veriler iletilirken veya alınırken size haber vermek için kullanılır. Bir hata oluşursa bunun kırmızı renkle göründüğünü ve ekranda kaldığını görürsünüz. En yaygın hata mesajlarından bazılarına ve anlamlarına bu sayfanın sonundaki Hatalar bölümünden bakabilirsiniz.

Aşağıdaki mesajlar, anketinizde olumsuz bir etki yaratabilecek bir değişiklik yaptığınızı tespit ettiğimizde gösterilir.

Bu uyarı, uyguladığınız Soru Atlama Mantığı bir sayfanın aynı sayfadaki bir soruya yönlendirilmesine neden olduğu için gösterilir. Soru mantığının ancak kullanıcı sayfanın sonundaki İleri düğmesine bastığında uygulandığını lütfen unutmayın.

Bazı SurveyMonkey özelliklerinin kullanılması, Soru Bankası Kütüphanemizden eklenen soruların onayının kaybolmasına neden olur. Bir sorunun ifade şeklini veya yanıt seçeneklerinin gösterilme biçimini düzenlerseniz artık onaylı olmaz, yani önyargı ve doğrulukla ilgili sorunlara tabi olabilir. Bu durum, sorudan Soru Bankası onaylı rozetinin de kaybolmasına neden olur.

Bazı Onaylı Soruların belirli parçaları, soru metninde açılır menüler görüyorsanız özelleştirilebilir. Bu sözcükleri tıklatırsanız anketinizin bağlamına daha iyi uyabilecek alternatif seçenekler görünür.

Aşağıdaki mesajlar, anket veya soruda yapılan değişiklikler kullanabileceğiniz özellikleri sınırladığında görünür.

Bu soru yanıt topladığı için, bu soruda yapabileceğiniz değişiklikler daha önce toplanan verilerin bütünlüğünün korunması için sınırlı olacaktır. Örneğin; bazı yanıt seçeneklerini silmek yerine yalnızca gizleyebileceksiniz.

Soruya son eklediğiniz seçenekler, mantık sekmesine geçmeden önce kaydedilmedi. Soruyu kaydedene dek, yeni yanıt seçenekleri Soru Atlama Mantığı ayarlarında kullanılamaz. Yeni yanıt seçeneklerini atlama mantığınızda kullanmak için soruyu kaydetmeniz ve ardından tekrar düzenlemeniz gerekir.

Bu soruya başvuran bir kota oluşturulduğu için, bu soruda yapabileceğiniz değişiklikler kota bütünlüğünün korunması için sınırlı olacaktır. Örneğin; bazı yanıt seçeneklerini silmek yerine yalnızca gizleyebileceksiniz.

Bu soruyla ilişkili bir soru mantığı olduğu için, bu soruda yapabileceğiniz değişiklikler mantık bütünlüğünün korunması için sınırlı olacaktır. Örneğin; bazı yanıt seçeneklerini silmek yerine yalnızca gizleyebileceksiniz.

Anketinize bir sayfa atlama mantığı veya soru atlama mantığı uygularsanız, ilerleme çubuğunda tamamlanan sayfa sayısı gizlenir. Ancak yine de ilerleme çubuğunda tamamlanan yüzdeyi gösterebilirsiniz.

Aşağıdakiler, anket tasarımı sırasında ortaya çıkabilecek bazı hatalardır.

Bunlar, bizim tarafımızda kötü bir şey olduğunda ortaya çıkar. Lütfen işleminizi tekrar deneyin ve sorun devam ederse lütfen müşteri desteğine başvurun.

Bu, özel logonuzu ankete kaydederken bir sorun oluşursa ortaya çıkar. Logonuzu kaydetmeyi/yüklemeyi tekrar deneyin ve sorun devam ederse lütfen müşteri desteğine başvurun.

Bu, geçersiz bir kanal mantığı kullanmaya çalışırsanız ortaya çıkar. Lütfen kanal mantığınızı kontrol edin ve tekrar deneyin.

Bu, anketinize bir Kota uygularken bir sorun oluşursa ortaya çıkar. Tekrar deneyin ve sorun devam ederse lütfen müşteri desteğine başvurun.

Bu, SurveyMonkey'e dosya yüklemek için kullandığımız hizmet yüklenemediğinde ortaya çıkar. Lütfen sayfayı yenilemeyi deneyin ve sorun devam ederse lütfen müşteri desteğine başvurun.