SurveyMonkey

Anketinizi e-posta ile gönderebilmeniz için E-posta Davetine nasıl kişi (alıcı) ekleyeceğinizi öğrenin.

İçe aktarma yöntemi ile kişi eklemek için:

  1. Mesajın sağ üst köşesindeki Kişi Ekle düğmesini tıklayın.
  2. İçe aktarma yöntemini seçin (aşağıda daha ayrıntılı olarak açıklanmıştır).
  3. Grubu adlandırın (e-posta adresleri Kişiler alanında depolanır).
  4. Kişiler listenizde halihazırda bulunan kişiler olduğunda ne yapmak istediğinize karar verin. E-posta adresiyle ilişkili iletişim bilgilerini mevcut içe aktarımınızdaki ek bilgilerle güncelleyebilir veya o kişinin halihazırda bulunan bilgilerinin olduğu gibi kalması için içe aktarma bilgilerini yok sayabilirsiniz.
  5. Ekle düğmesini tıklayın.
  6. Herhangi bir hata ile karşılaşmanız durumunda aşağıdaki bölümü okuyun.

E-posta adreslerinden oluşan listeyi doğrudan Gönder alanına girebilir veya kopyalayıp bu alana yapıştırabilirsiniz. Verileri girip Enter tuşuna basmanız yeterli.

Bir günde gönderebileceğiniz mesajların yanı sıra kaç kişiye mesaj gönderebileceğinize dair de bir sınırı vardır: Gönderme, İçe Aktarma ve Karakter Sınırları

  • Manuel Liste (Basit Kopyala ve Yapıştır Yöntemi)
  • Manuel Liste (Gelişmiş Kopyala ve Yapıştır Yöntemi)
  • CSV Tablosu
  • E-posta İçe Aktarımı

Bir mesajı göndermeye veya planlamaya çalıştığınızda geçersiz e-postalarla ilgili bir hata veya “bir sorun oluştuğunu” görüyorsanız:

  • Yinelenen e-posta adresleri eklendi
  • Geri çevrilen veya geri dönen, dahil edilmiş kişiler
  • Doğru biçimlendirilmemiş bir kişi listesi içe aktarıldı

Varsayılan olarak, toplayıcı başına her e-posta adresi için bir davet e-postası gönderebilirsiniz. Başkalarını Davet Ettiğinizde ve daha önce toplayıcıdan davet gönderilmiş bir kişiyi eklediğinizde, yeni mesajınız gönderilmeden önce bu kişileri kişi listenizden otomatik olarak kaldırırız. Enterprise müşterileri, Başkalarını Davet Etmeyi seçtiklerinde Yinelenen davetlere izin verebilir.

Bir kişinin anketi birden fazla kez yanıtlamasını istiyorsanız, herkes anket için yeni bir E-posta Daveti toplayıcısı oluşturabilir. Bir kişiye davet mesajınızı yeniden göndermek isterseniz, tek seferlik bir hatırlatıcı gönderebilirsiniz.

Ayrıca bir Listserv'e, dağılım listesine veya e-posta rumuzuna gönderim yapmayın (çünkü listeden yalnızca bir kişi anketi yanıtlayabilir). Bunun yerine, tek tek e-postaları listeden ekleyin.

Geri dönen veya geri çevrilen kişilere mesaj gönderemezsiniz. Anketinizi yanıtlamak istiyorlarsa, mesajları tekrar kabul etmelerini isteyin. Ardından, bu kişilere anketi göndermek için yeni bir e-posta daveti toplayıcısı oluşturun (bu kişiler eski toplayıcıda yine geri dönen veya geri çevrilen adresler olarak kalacaktır).

Geri dönen veya geri çevrilen e-postaları, Gönderildi sütununun altındaki Alıcılar sekmesinde görüntüleyebilirsiniz.

Doğru biçimlendirilmemiş bir kişi listesini içe aktardıysanız veya eklediyseniz, mesajınızı gönderemezsiniz. Hataları düzeltmek için bazı ipuçlarını aşağıda bulabilirsiniz. Ardından kişi eklemeyi tekrar deneyin.

  • Elektronik tablo başına 10.000 satırlık kesin bir sınır olsa da, büyük listeleri birden fazla CSV dosyasına bölmek faydalı olabilir. Her biri 2500'den az satır içeren dosyalar öneriyoruz. Bunları teker teker içe aktarın veya manuel içe aktarma seçeneğini kullanarak elektronik tablonun satırlarını kopyalayıp yapıştırın.
  • Elektronik tablonuzdaki başlık satırını silin. Başlık satırındaki herhangi bir biçimlendirme hataya neden olabilir.
  • Elektronik tablo için kabul edilen bir ayırıcı kullandığınızdan (iki nokta üst üste, noktalı virgül, dikey çizgi, virgül veya sekme) ve karakter şifrelemenizin Unicode (UTF-8 veya UTF-16) olduğundan emin olun.
  • Elektronik tablonuz Asya dili karakterleri içeriyorsa, karakter şifrelemenizin UTF-8 biçimine ayarlandığından emin olun.
  • Mac kullanıyorsanız, dosyanızı MS-DOS Comma Separated (.csv) olarak kaydedin. Dosya > Farklı Kaydet > Biçim uzantısına gidin.
  • Özel karakterler ve kişisel alan adları hakkında daha fazla bilgi için içe aktarım, gönderim ve karakter sınırlarımızı inceleyin.
  • Manuel içe aktarma seçeneğini kullanarak bir e-posta listesini kopyalayıp yapıştırıyorsanız, listede önce e-posta adresinin olduğundan emin olun. Ardından başka bilgiler ekleyebilirsiniz. Yukarıdaki örneğe göz atın.

Taslak veya planlanmış e-postalardan kişileri kaldırabilirsiniz. Genel Görünüm sekmesinden Devam Et öğesini tıklayın ve e-posta davetinizdeki kişi grubunuzu genişletin.

Hatırlatma veya Teşekkür mesajı gönderirken, kişileri sıfırdan yüklemezsiniz. Bunun yerine halihazırda davet etmiş olduğunu kişiler arasından seçim yapabilirsiniz.

Alıcıları kaldırmak için Hatırlatma veya Teşekkür mesajındaki Alıcıları Düzenle öğesini tıklayın. Günde en fazla 1000 alıcıyı kaldırabilirsiniz.

Alıcılar sekmesindeki birinin verilerini güncellemek için:

  1. Kişilerinize gitmek için hesabınızın sağ üst köşesindeki kullanıcı adınızı tıklayın.
  2. E-posta adresini bulun, kişiyi tıklayarak düzenleyin ve kaydedin.
  3. E-posta daveti toplayıcınıza geri dönün.
  4. Alıcılar sekmesinde yeni bilgileri görebilirsiniz. Göndereceğiniz tüm yeni mesajlar, Kişilerinize kaydetmiş olduğunuz güncel bilgileri kullanır.
  5. Sonuçlarınızı analiz ederken kullanmak için verileri Alıcılar sekmesinden dışa aktarın. Alıcı yanıt gönderdiğinde kişi bilgileri anket sonuçlarına çekilir. Yani Kişiler bölümünde düzenleme yaptığınızda güncellenmez.
  • Gönderilen Mesajlar