SurveyMonkey

Soru ve Yanıt Kanalı Oluşturma

Ücretli özellik
Bu özelliğin abonelik paketinize dahil olup olmadığını görmek için oturum açın.

Soru ve Yanıt Kanalı Oluşturma özelliği, önceki bir sorunun yanıt metnini anketin ilerisindeki bir soruya eklemenize veya aralarında "kanal" oluşturmanıza olanak tanır.

Soru ve Yanıt Kanalı Oluşturma, anketinize bir önceki sorudan yanıt metninin yanı sıra özel değişkenler ve Kişilerden elde edilen özel veriler eklemenizi sağlayan, daha gelişmiş bir özellik olan Gelişmiş Kanal Oluşturma ile bağlantılıdır.

Örneğin, Soru ve Yanıt Kanalını kullanarak şu şekilde anket oluşturabilirsiniz:
Sayfa 1, S1: Tek Metin Kutusu
Şu anda hangi şehirde yaşıyorsunuz?

Sayfa 2, S2: Matris/Değerlendirme Ölçeği
{{ S1 }} ile ilgili aşağıdaki yönlerden ne kadar memnunsunuz?

Toplu Taşıma
Güvenlik
Eğitim
Konut Maliyetleri

Yanıtlayan, S1 için "New York" yanıtını girerse, takip eden soruda {{ S1 }} yerine "New York" yazar. S2’de bu yanıtlayana özel olarak şu yazar: "New York’un aşağıdaki özelliklerinden ne kadar memnunsunuz?"

Kanal eklemek için, sonraki bir sayfaya bir gönderen soru ve bir veya birkaç alıcı soru eklemeniz gerekir. Gönderen soru, yanıtını ankette bir sonraki alıcı soruya eklemek istediğiniz bir sorudur. Gönderen bir sorudan gelen aynı yanıt için ankette en fazla 4 defa kanal oluşturabilirsiniz.

Kanal, yanıtlayan sonraki sayfaya geçmek için İleri öğesini tıkladığında etkinleştirilir. Bu nedenle alıcı soru, ilgili gönderen soru ile aynı sayfada olamaz.

  • Gönderen Soru Türleri
  • Alıcı Soru Türleri

İlerideki bir soruya yanıt metni kanalı oluşturmak için:

  1. Anketi Tasarla bölümünden kanallı metin ile özelleştirmek istediğiniz alıcı soruyu tıklayın. Bu sorunun, gönderen sorudan sonra gelen sayfada bulunması gerekir.
  2. Önceki yanıtla kanal oluşturmak istediğiniz soru metnini veya yanıt seçeneğini tıklayın ve imlecinizi, kanallı metni yerleştirmek istediğiniz konumda bırakın.
  3. Şuradan metin ekle... öğesini tıklayın. Kanal oluşturabileceğiniz gönderen sorular varsa, bunlar menüde görünür.
  4. Kanal oluşturmak istediğiniz gönderen sorusunu seçin. Böylelikle mutlak soru numarası çengelli parantezlerin içine yerleşecektir. Örneğin: {{ S2 }}.

Kişiler anketi doldururken, parantez içindeki şablon, yanıtlayanın gönderen soruya verdiği cevapla değiştirilir.

Rastgele Sayfa Sıralama özelliği, gönderen soruyu içeren sayfaya veya alıcı soruyu içeren sayfaya uygulandığında, Soru ve Yanıt Kanalı desteklenmez.

Kanallı bir soruyu kaydetmenize engel olan bir hata ile karşılaşırsanız, bu sayfalardaki Rastgele Sayfa Sıralama özelliğini veya sorudaki kanalı kaldırın.

Kanal oluşturma, ileri taşınmış bir 'Diğer' yanıt seçeneğine uygulandığında çalışmayabilir.

Anketinizi göndermeden önce, anketinizin, anket yanıtlayanlara nasıl görüneceğini görmek için anket tasarımınızın önizlemesini yapın.

Anket yanıtlayan, gönderen soruyu atlarsa, parantez içindeki şablon alıcı sorularda gösterilmez. Yerine boşluk gelir. Eksik cümleleri veya boşlukları önlemek için gönderen soruyu zorunlu hale getirmek isteyebilirsiniz.

Kanal oluşturulmuş yanıtlar, Anketi Tasarla bölümünde olduğu gibi, Sonuçları Analiz Et bölümünde parantez içinde şablonlar olarak görünür. Örneğin, '{{ S1 }} ile ilgili aşağıdaki yönlerden ne kadar memnunsunuz?'

Anket yanıtlayanlar, daha kişiselleştirilmiş bir deneyim için anketi yanıtlarken kanal oluşturulmuş metni görür.

Kanal oluşturulmuş yanıtların, anket yanıtlayanların geri kalanıyla nasıl ilişkili olduğunu görmek için sonuçlarınızı soruya ve yanıta göre filtreleyebilirsiniz.