SurveyMonkey

Kotalar

Ücretli özellik
Bu özelliğin abonelik paketinize dahil olup olmadığını görmek için oturum açın.

Kota, anketinizi yanıtlayabilecek kişi sayısını sınırlar. Belirli yanıtların dengeli bir örneğini ve tam olarak ihtiyacınız olan veri miktarını elde etmenize yardımcı olur.

Kotanız tamamlandığında, hiç kimsenin anketinizi yanıtlayamaması için toplayıcı kapanır. Ardından kotanızın tam sonuçlarını sonuçlarınızda görebilirsiniz.

İlk olarak, yalnızca aşağıdaki desteklenen soru türlerini kullanarak kota eklemek istediğiniz anket sorularını oluşturun:

  • Çoktan Seçmeli
  • Onay Kutuları
  • Aşağı Açılır Menü

Kimden yanıt almak istediğinizi belirlemenize yardımcı olacak yanıt seçenekleriyle 1-3 soru eklemenizi öneririz. Örnekler için Video Genel Görünümü bölümüne göz atın.

Kotanızı oluştururken karşılaşacağınız bazı terimleri öğrenin.

TerimTanım
Basit KotaBir kota türü. Basit Kota, belirli soruları kaç kişinin yanıtlayabileceğine yönelik sınırlar oluşturmak için anketinizde 1 eleme sorusu kullanmanıza olanak tanır. İstediğiniz 1 sorudan bir veya daha fazla Yanıt Grubu için sınırlar belirleyebilirsiniz.
Kombinasyon KotasıBir kota türü. Kombinasyon Kotası, anketinizdeki 2 ila 3 soruya belirli kombinasyonda yanıt aldıktan sonra anketi kapatmanızı sağlar.
Kota Etiketi AlanıBasit Kotanızı veya Kombinasyon Kotanızı adlandırdığınız alandır. Bu etiket, istediğiniz hedeflenen yanıtlayan kitlenizi temsil edebilir.
Yanıt Grubu EtiketiKotanız için oluşturduğunuz her Yanıt Grubunu adlandırabilirsiniz. Bu etiket, bir kişinin eleme sorunuzu/sorularınızı nasıl yanıtlayacağını temsil eder.
Yanıt GruplarıBunlar, kişilerin anketinizi yanıtlarken seçmesi gereken yanıt seçenekleridir. Yanıt Grupları, bir sorudaki tek yanıt seçeneğini veya birden fazla yanıt seçeneğini içerebilir. Bir kotada, onay kutularına ilişkin soruda olduğu gibi 1 veya daha fazla Yanıt Grubu olabilir. Kotanız tamamlanmadan ve toplayıcı kapanmadan önce her Yanıt Grubu limitine ulaşılmalıdır.
Değer AtamaDeğer Atama, Kombinasyon Kotasındaki 2-3 sorunuzdan Yanıt Grupları oluşturmak için yapılır. Yanıt Grupları seçildikten sonra, asıl Yanıt Grubu kombinasyonu ile gerekli yanıt limitini belirlersiniz. Basit Kotada Değer Atama gerçekleştiremezsiniz.
DenklemlerKombinasyon Kotanızdaki diğer Yanıt Gruplarına Değer Atamanızı sağlayan ek denklemler ekleyebilirsiniz. Basit Kotada Denklem kullanamazsınız.
Kota SeçenekleriKotayı aşan anketi yanıtlayanların kota sorularınızı yanıtladıktan sonra ne göreceğini kontrol edebilirsiniz.

Anket tasarımınız tamamlandıktan sonra kotanızı ekleyebilirsiniz. Anket başına bir kota sınırı bulunur. Sizin için en doğru tercihin Basit Kota mı yoksa Kombinasyon Kotası mı olduğundan emin değilseniz, yukarıdaki Terminoloji bölümünü inceleyin.

  • Basit Kota Ekleme
  • Kombinasyon Kotası Ekleme

SurveyMonkey Audience yanıtları satın almayı planlıyorsanız, anketinize  kota ekleyemezsiniz. Bunun yerine gereksinim duyduğunuz yanıtlayan örneklemine ulaşmak için birden fazla Audience toplayıcısı kullanın.

Anket yanıtlayanların kota sınırını aşan bir yanıt gönderdikten sonra ne göreceğini seçmek için kota seçeneklerini düzenleyebilirsiniz. Ayrıca anket kapandıktan sonra anketi yanıtlamaya çalışan kişiler için anket kapalı mesajını da düzenleyebilirsiniz.

SeçenekAçıklama
Anketi sonlandırınBunlar, Anket Bitiş Sayfasına yönlendirilir.
Özel bir mesaj görüntüleyinGirdiğiniz özel mesajı görürler.
Kendi web sayfanıza yönlendirinGirdiğiniz URL'ye yönlendirilirler.
Pencereyi kapatınTarayıcı pencereleri kapanır.

Anketiniz canlıysa, yani yanıt almışsa, kotayı düzenleyebilir veya uygulayabilirsiniz. Canlı bir ankete kota uyguladığınızda, mevcut yanıtlar yerine yalnızca yeni yanıtlar kotaya dahil edilir.

Kotaya ulaşmanız nedeniyle anketiniz kapanırsa, daha fazla eleme yanıtı kabul etmek için kotanızı ayarlayabilirsiniz. Ayrıca daha fazla kişinin anketinizi yanıtlamasını sağlamak için toplayıcıyı yeniden açmanız da gerekir.

Kota sonuçlarınızı görüntülemeye hazır olduğunuzda, Sonuçları Analiz Et bölümüne gidin. Kota durum çubuğu, kotanızın tamamlanmaya ne kadar yakın olduğunu bilmenizi sağlar.

Bir ankete kota uygulandığında, her eleme yanıtı için bir kaydedilen görünüm oluşturulur. Kotanızda birden fazla limit oluşturursanız, birden fazla kaydedilen görünüme sahip olursunuz.

Kayıtlı bir görünümü seçtiğinizde, yalnızca söz konusu kota sınırındaki Tamamlanan yanıtların filtrelenmiş görünümünü gösterir.

Kayıtlı bir görünümü seçmek için:

  1. Anketinizin Sonuçları Analiz Et bölümüne gidin.
  2. Sol kenar çubuğunda, E Kayıtlı Görünümler öğesini tıklayın.
  3. Görünümün adını tıklayın.

Görünümün yanındaki yeşil onay işareti ✅, görünümün seçildiği anlamına gelir. Bir görünümü açıp kapatmak için görünüm adına tıklayabilirsiniz.

Kota yanıtlarını dışa aktarmak için:

  1. Anketinizin Sonuçları Analiz Et bölümüne gidin.
  2. E Kayıtlı Görünümler öğesini tıklayın.
  3. Dışa aktarmak istediğiniz kota görünümünün yanındaki Diğer simgesine (...) tıklayın.
  4. Görünümü dışa aktar öğesini seçin.
  5. Özet verileri veya Tüm yanıt verileri öğesini seçin.
  6. İstediğiniz dosya biçimini ve ayarları seçin.
  7. Dışa Aktar düğmesini tıklayın.

Sonuçları Analiz Et bölümünün Bireysel Yanıtlar sekmesinde, her yanıtlayana ait Yanıt Durumunu görürsünüz.

Yalnızca Tamamlanan yanıtlar kotanıza ve Kayıtlı Görünümünüze dahil edilir. Kotayı Aşan ve Tamamlanmayan yanıtlar kotanıza dahil edilmez.

Kotanıza dahil edilen bireysel bir yanıtı silerseniz, kota yine de tamamlanmış olarak kabul edilir. Daha nitelikli yanıtlar toplamak istiyorsanız kotanızı artırın.