SurveyMonkey

Anketinizi yanıtlayan kişiler, ankette gezinmek ve yanıt girişini bir sayfaya kaydetmek için bu düğmeleri kullanabilir.

DüğmeKonumİşlev
İleriHer sayfanın sonu (son sayfa hariç)Bu sayfanın yanıtlarını Sonuçları Analiz Et bölümüne kaydeder ve anketin sonraki sayfasına geçer.
GeriHer sayfanın sonu (ilk sayfa hariç)Yanıtlayanın yanıtlarını incelemek veya düzenlemek için önceki sayfaya geri dönmesine olanak sağlar.
BittiAnketin son sayfasının sonundaAnketi gönder ve yanıtı Sonuçları Analiz Et bölümünde Tamamlanan olarak kaydeder.
Çıkış BağlantısıHer sayfanın sağ üst köşesiYanıtlayanların geçerli sayfada girdikleri yanıtları kaydetmeden anketten çıkmasına olanak sağlar.

Neden iki tane Bitti düğmesi var? Toplayıcı seçeneklerinde açtığınız bir Özel Teşekkür sayfası varsa, bu sayfada ek bir Bitti düğmesi bulunur. Bu iki düğmeye farklı metinler yazmak mümkün değildir.

Düğme renklerini ve metnini düzenleyebilirsiniz. Düğme yazı tipini değiştirmek mümkün değildir.

Gezinme düğmelerindeki metni düzenlemek için:

  1. Anketi Tasarla sekmesini tıklayın.
  2. Düzenlemek istediğiniz gezinme düğmesini tıklayın.
  3. Tercih ettiğiniz metni girin.
  4. Kaydet düğmesini tıklayın.

Gezinme düğmesi renklerini düzenlemek için:

  1. Anketi Tasarla sekmesini tıklayın.
  2. Sol kenar çubuğundaki Stil düğmesini tıklayın.
  3. Renkler öğesini tıklayın.
  4. Düğmeler için Vurgular ve Vurgu Metni düzenleyin.
  5. Çıkış bağlantısı için Anket Başlığını düzenleyin.

Klasik bir tema kullanıyorsanız, Anket Başlığı ve Anket Başlığı Arkaplanı renklerini düzenlemeniz gerekir. Birkaç klasik tema için düğme rengini düzenleyemezsiniz.

Çıkış Bağlantısını göstermek veya gizlemek için:

  1. Anketi Tasarla sekmesini tıklayın.
  2. Sol kenar çubuğundaki Seçenekler öğesini tıklayın.
  3. Ayarı açıp kapatmak için Çıkış Bağlantısı öğesini tıklayın.

Yanıtlayanların önceki sayfalardaki yanıtlarını düzenlemesine izin vermek veya düzenlemesini engellemek için Yanıtları Düzenleme özelliğini açabilir veya kapatabilirsiniz. Bu ayar Önceki düğmesinin anketinizin her sayfasının altında bulunup bulunmayacağını denetler.

  • Önceki düğmesini gizlemek için Yanıt Düzenleme özelliğini kapatın. Yanıtlayanların geri dönüp mevcut yanıtlarını değiştirmesine izin vermeyin. Önceki düğmesini gizlemeyi seçerseniz, anket tasarımınızın önizlemesini yaparken bu düğmeyi yine de görürsünüz. Önizleme bağlantısı kullanılırken toplayıcı seçenekleri etkin değildir.
  • Önceki düğmesini göstermek için Yanıt Düzenleme özelliğini açın. Yanıtlayanların anketteki önceki sayfalara geri dönüp mevcut yanıtları güncellemesine izin verin.

İPUCU! SurveyMonkey Audience kullanarak anket yanıtı satın alırsanız, yanıtlayanların önceki sayfalara geri dönerek yanıtlarını düzenlemelerinin mümkün olmaması için Önceki düğmesi anketten kaldırılır.

Yanıtlayan anketteki Geri düğmesi yerine tarayıcısındaki Önceki düğmesini tıklarsa, önceki sayfadaki yanıtlarını değiştiremez veya kaydedemez. Yanıtlayanlar, önceki sayfanın yeni yanıtlar kabul etmeyen önbellek sürümünü görebilir veya yanıtlayanlara yeniden form gönderme hatası gösterilebilir.

Anket dilini değiştirirseniz, varsayılan gezinme düğmesi metni, bu dille aynı olacak şekilde otomatik olarak değiştirilir.