SurveyMonkey

Anket Sorularını Zorunlu Hale Getirme

Anketinizdeki herhangi bir soruyu zorunlu hale getirebilir, böylelikle anketi yanıtlayanların sayfayı göndermeden önce bu soruları yanıtlamalarını sağlayabilirsiniz. Varsayılan olarak, zorunlu sorular yıldız işareti (*) ile belirtilir, ancak anketinizin Anketi Tasarla bölümünün kenar çubuğundaki SEÇENEKLER kısmından yıldız işaretlerini gizle öğesini seçebilirsiniz.

Kişiler, zorunlu bir soruyu yanıtlamazlarsa, soruyu gereklilikler çerçevesinde yanıtlamadan sonraki sayfaya geçemezler. Zorunlu bir soruyu boş bıraktıkları veya yanıtları gerekli aralığa ya da sınıra uymadığı takdirde, yanıtlayanların göreceği hata mesajını özelleştirebilirsiniz.

Sonuçlarınızı analiz ederken, bazı yanıtlayanların zorunlu soruları atladığını görebilirsiniz. Bu da, atlama mantığının soruyu atlamalarını sağladığı veya yanıtlayanın anketten erken çıktığı anlamına gelebilir.

Bir sorunun yanıtlanmasını zorunlu hale getirmek için:

  1. Anketi Tasarla sekmesini tıklayın.
  2. Düzenlemek istediğiniz soruyu tıklayın.
  3. Seçenekler sekmesini tıklayın.
  4. Bu Sorunun Yanıtlanmasını Zorunlu Yap seçeneğini işaretleyin.
  5. (İsteğe bağlı) Hata mesajını özelleştirin ve zorunlu bir aralık veya sınır belirleyin.
  6. Kaydet düğmesini tıklayın.

Her sorunun ayarlarını tek tek değiştirmek yerine, bir sayfa üzerindeki tüm soruları aynı anda zorunlu hale getirebilirsiniz.

Bir sayfadaki tüm soruların yanıtlanmasını zorunlu kılmak için:

  1. Anketi Tasarla bölümünde, zorunlu hale getirmek istediğiniz sayfanın üst kısmında bulunan Diğer İşlemler öğesini tıklayın.
  2. Soruları zorunlu yap öğesini tıklayın.

Bu toplu işlemi geri almak mümkün değildir, ancak gerekli olduğu takdirde tek tek sorulara ait Seçenekler sekmesinin altındaki Bu Sorunun Yanıtlanmasını Zorunlu Yap seçeneğinin işaretini kaldırabilirsiniz.

Belirli bir aralık veya sınırı zorunlu hale getirmeniz ya da hata mesajlarını özelleştirmeniz gerekirse, bu ayarları her soru için tek tek düzenlemeniz gerekir.

Birden çok yanıt seçeneğine, satıra veya metin kutusuna izin veren soru türlerinde, yanıtlayanın vermesi gereken yanıt sayısına dair bir aralık veya sınır belirleyebilirsiniz. Aşağıdaki şartları kullanabilirsiniz:

  • en az
  • en çok
  • bir aralık
  • tam olarak
  • tümü

Ardından yanıtlayanın yanıtlamasını zorunlu hale getirmek istediğiniz seçenek sayısını girebilirsiniz.

Onay Kutusu sorusu kullanır ve Yukarıdakilerin Hiçbiri yanıt seçeneğini işaretlerseniz, yalnızca en az veya en fazla aralık seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Hata Mesajını Özelleştirin. Ekran okuyucu kullanan anket yanıtlayanların zorunlu sorunuzu başarıyla yanıtlayabilmesi için zorunlu bir sorunun aralığını veya sınırını belirtin.