SurveyMonkey

Soruları Kopyalama ve Yapıştırma

Anket sorularınızı SurveyMonkey dışında yazdıysanız, soruları tek tek eklemek yerine soruları ve yanıtları toplu olarak kopyalayıp SurveyMonkey'e yapıştırabilirsiniz.

Bu seçenek, anketinizi hızlı bir şekilde oluşturmaya başlamanızı sağlamak üzere basit soru türlerini (Yalnızca Tek Metin Kutusu ve Çoktan Seçmeli) girmenizi sağlar. İlk birkaç soruyu bu şekilde ekledikten sonra, daha karmaşık düzenlemeler yapabilir, anketinize başka soru türleri ekleyebilirsiniz.

Soruları kopyalayıp yapıştırmak için:

  1. Anketi Tasarla sayfasındaki Soruları kopyala ve yapıştır seçeneğini tıklayın. Bu öğe, tüm anket sayfalarında Yeni soru ekle düğmesinin hemen altında bulunur.
  2. İlk sorunuzu soldaki metin kutusuna girin:
    • Çoktan seçmeli bir soru oluşturmak için, soru metnini kendi satırına, her bir yanıt seçeneğini ise bu satırın hemen altındaki alana girin.
    • Tek Metin Kutusu sorusu oluşturmak için soruyu kendi satırına girin.
  3. Yeni bir soru başlatmak için Enter tuşuna iki kez basın. Her soru, boş bir satır ile ayrılmalıdır.
  4. Eklediğiniz soruları, sağdaki Önizleme bölümünden gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilirsiniz.
  5. Sorularınızı girdikten sonra anketinize eklemek için Soru Ekleöğesini tıklayın ve anketinizi oluşturmaya devam edin. Farklı soru türleri ekleyebilir, buraya eklediğiniz soruların soru türlerini düzenleyebilir veya değiştirebilir, anket başlığını değiştirebilir, anket temasını değiştirebilir, zengin metin biçimlendirmesi ekleyebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.
SurveyMonkey'de soruları kopyalayıp yapıştırabileceğiniz yerin görüntüsü. Önizlemeyi görüntülemek ve soru eklemek için bir alan bulunur.