SurveyMonkey

Veri Toplama ve En İyi Gizlilik Uygulamaları

Hesap sahipleri, anketlerinin gizlilik yasalarıyla uyumlu olmasını sağlamaktan sorumludur. Kişisel veri topluyorsanız, anketi yanıtlayanlara verilerini nasıl kullanmayı planladığınızı bildirin. Ayrıca gizlilik yasalarına ve düzenlemelerine uymak için kendi yasal tavsiyenizi almanızı öneririz.

Anketlerde kişisel veri toplamaktan kaçınmak için mümkün olduğunda, yanıtları isimsiz yapın ve hassas bilgiler sormayın.

Kişisel bilgi toplarsanız, bu bilgilere ne kadar süre ihtiyacınız olduğunu ve neden SurveyMonkey hesabınızda depolanması gerektiğini düşünün. Kişisel bilgileri gerekenden daha uzun süre saklamayın.

Hesabınızda kayıtlı anket verilerini düzenli olarak inceleyin ve artık gerekmediğinde silin.

Gizlilik uygulamalarınızı anket yanıtlayanlarla paylaşmanız, veri konusundaki endişelerini azaltmanıza ve yanıtlama oranınızı artırmanıza yardımcı olabilir.

Anketin girişinde veya kişileri anketinizi yanıtlamaya davet eden e-postada gizlilik uygulamalarınızı açıklayın. Ayrıca gizlilik bildiriminize doğrudan köprü ekleyebilirsiniz. SurveyMonkey'de yapay zeka ve/veya makine öğreniminden faydalanan bir özellikten yararlanırken, gizlilik bildirimlerinizde bu kullanım hakkında şeffaf olmayı unutmayın. Bu özellikler genellikle açıkça işaretlenmiştir veya ilgili bilgileri bu Yardım Merkezinde okuyabilirsiniz.

Gizlilik bildiriminizi veya uygulamalarınızı kabul etmeyen yanıtlayanları engellemek için atlama mantığını kullanabilirsiniz.

Gizlilik bildirimleri genellikle şunları içerir:

  • Hangi kişisel bilgileri topluyorsunuz?: Yanıtları anonim hale mi getirdiğinizi, yoksa yanıtları anketinizde toplanan veya toplayıcınızda depolanan e-posta adresi, telefon numarası veya diğer kişisel bilgilerle mi takip ettiğinizi belirleyin.
  • Verileri nasıl kullanmayı planlıyorsunuz?: Anketinizi neden gönderdiğinizi ve toplanan verilerle ne yapmak istediğinizi belirtin.
  • Anket verilerini paylaşmak isteyip istemediğiniz: Verilere kimlerin erişebileceğini netleştirin.
  • Anketi yanıtlayanların yanıtlarını düzenleyip düzenleyemeyecekleri: Yanıtlarını düzenleyip düzenleyemeyeceklerini kişilere bildirin.
  • Anketi yanıtlayanlar size nasıl ulaşabilir? İletişime geçmek için bir e-posta adresi veya iletişim formu ekleyin.

İPUCU! Verileri nasıl kullandığımızı paylaşmak için Gizlilik Bildirimimizi ve Güvenlik Bildirimimizi inceleyebilirsiniz.

Kurumunuzun veri gizliliği yasalarını, düzenlemelerini ve şirket içi politikalarını öğrenmek sizin sorumluluğunuzdadır. Anketinizin bunlara da uygun olduğundan emin olun.