SurveyMonkey

Anketleri Test Etme ve Önizleme

Bir anket göndermeden önce, her şeyin beklendiği şekilde göründüğünden ve çalıştığından emin olmak için Önizleme ve Puan bölümünü kullanın. Canlı bir anketi düzenlemenin sınırları vardır, bu nedenle yanıt toplamadan önce anket tasarımınızı düzenlemeniz faydalı olacaktır. Toplayıcı seçeneklerinizi test etmek istiyorsanız, bir test toplayıcısı oluşturabilirsiniz.

Önizleme ve Puanlama bölümü, anket tasarımınızı görüntülemenize ve test etmenize olanak tanır. Anketi Tasarla bölümünde ayarladığınız her şeyi gösterir.

Anket tasarımınızın önizlemesini yapmak için:

  1. Anketinizi oluşturduktan sonra Önizleme ve Puanlama bölümüne gidin ve anketinizi yanıtlayın.
  2. En çok hangi görünümü beğendiğinizi görmek için sağ alt köşedeki Anket Formatı seçeneklerini deneyin.
  3. Masaüstü, Tablet ve Telefon için biçimi görüntülemek üzere sol alt köşedeki her bir Cihaz Görünümünü kullanın. Anketin her modda önizlemesini yapmanızı öneririz.

Anketinize herhangi bir mantık özelliği eklediyseniz, mantık kurallarını görüntülemek için sağ kenar çubuğundaki Önizleme Mantığı öğesini tıklayın. Bu, her bir mantık yolunun beklendiği gibi çalışıp çalışmadığını kontrol etmenize yardımcı olacaktır.

Anket önizlemesini alırken, kenar çubuğu, anket tasarımınızda hangi soruyu yanıtladığınızı ve mantık yolunu gösteren yeşil bir rozetle yanıt seçiminizi vurgular. İlgili metni görmek için imlecinizi sayfa numaralarının ve soru numaralarının üzerine getirebilirsiniz.

İPUCU! Önizleme Mantığı, Rastgele Blok Sıralama, A/B testi veya özel verilere ya da özel değişkenlere dayalı mantığı göstermez. Ancak özel değişkenler ve özel veriler kullanan Gelişmiş Kanal Oluşturma veya Gelişmiş Dallanma özelliğini test etmenin başka yolları da vardır.

Anket önizleme bağlantısını paylaşarak veya yorum daveti göndererek başkalarını anket tasarımınız hakkında geri bildirim vermeye davet edebilirsiniz. Bir ankette silinenler de dahil olmak üzere hesap başına en fazla 100 yorum olabilir.

Başkalarının anket tasarımınızı düzenlemesini ve anketler üzerinde sizinle birlikte çalışmasını istiyorsanız, diğer işbirliği özelliklerimize göz atın.

Yanıt toplamayı denemek isterseniz, test olarak kullanmak üzere bir toplayıcı oluşturabilirsiniz. Bu seçenek, toplayıcı seçeneklerinizi içerir ve anketi, yanıtlayanların göreceği şekilde deneyimlemenizi sağlar.

Anketi test toplayıcınızı kullanarak yanıtladığınızda, Sonuçları Analiz Et bölümünde görüntüleyebileceğiniz test yanıtlarını kaydeder. Bu şekilde, anketi göndermeden önce verilerinizin nasıl göründüğünü görebilirsiniz.

Test toplayıcısı oluşturmak için:

  1. Anketinizin Yanıt Topla bölümüne gidin.
  2. Anket için bir toplayıcı oluşturun. Bir Web Bağlantısı kullanmanızı öneririz.
  3. Üç noktayı (...) tıklayın ve gerçek toplayıcılarınızla karıştırmamak için toplayıcınızı "Test Toplayıcısı" olarak yeniden adlandırın.
  4. Toplayıcı seçeneklerinden, Birden Fazla Yanıt özelliğini açın.. Böylece anketi birden çok kez test edebilirsiniz.
  5. Kalan toplayıcı seçeneklerinizi belirleyin.
  6. Oluşturulan URL'yi kopyalayın ve tarayıcınızın adres çubuğuna yapıştırın.
  7. Anketi yanıtlayın.
  8. Verilerinizin nasıl göründüğünü görmek için anketin Sonuçları Analiz Et bölümüne gidin.
  9. Anket tasarımında veya toplayıcı seçeneklerinde tüm düzenlemeleri gerektiği şekilde yapın.
  10. Testi bitirdiğinizde, anketinizin sonuçları ile karışıklık yaratmaması için toplayıcıdaki yanıtları temizleyin.

İPUCU! E-posta Daveti veya Kısa Mesaj toplayıcıları kullanıyorsanız, mesajınızın e-posta istemcinizde veya mobil metin uygulamanızda nasıl göründüğüne ilişkin önizleme yapmak için test e-postası veya test metni gönderebilirsiniz.