SurveyMonkey

Grafikleri ve Veri Tablolarını Özelleştirme

Tüm ucu kapalı anket soruları için grafikler ve veri tabloları otomatik olarak oluşturulur.

Grafiklerinizi ve veri tablolarınızı özelleştirmek için:

  1. Anketinizin Sonuçları Analiz Et bölümüne gidin.
  2. Sorunun üstündeki Özelleştir öğesini tıklayın.
  3. Kullanılabilecek bir Grafik Türü seçin. Sorularınızdan her biri için birçok grafik türünden birini seçebilirsiniz. Kullanabileceğiniz grafik türleri soru türüne bağlıdır.
  4. Aşağıda ayrıntılarıyla açıklanmış Görüntüleme Seçenekleri, Renkler ve Etiketler sekmelerindeki seçenekleri inceleyin.
  5. Değişiklikleri tüm grafik ve veri tablolarına uygulamak için Tümüne Uygula seçeneğini işaretleyin. Bazı seçenekler bazı soru türlerinde kullanılamadığı için bazıları güncellenmeyebilir.
  6. Kaydet düğmesini tıklayın.

İPUCU! Özel grafiklerinizi dışa aktarın ve bunları sunumlarda kullanın, e-posta ile gönderin veya başka yerlerde paylaşın. Özel grafikler CSV veya XLS olarak dışa aktarılamaz.

Görüntüleme seçenekleri, verilerinizin grafik veya veri tablosunda görüntülenme şeklini ayarlamanıza imkan sağlar. Kullanabileceğiniz seçenekler hem soru türüne hem de grafik türüne bağlıdır.

SeçenekAçıklama

Grafik, Grafik Verileri, Veri Tablosu

Soru grafiğini, sorunun altında görünen veri tablosunu veya grafikteki veri değerlerini (yanıt sayıları veya yüzdeleri) göstermek ya da gizlemek için onay kutularını kullanın.
Sıfır Yanıtlı SeçeneklerHiç yanıt almamış yanıt seçeneklerini gizleyin. Daha fazla bilgi: Yanıt Seçeneklerini Birleştirme veya Gizleme
İstatistiksel AnlamlılıkSoru grafiğinin altındaki veri tablosunda istatistiksel anlamlılığa sahip farkları gösterin. Daha fazla bilgi: İstatistiksel Anlamlılık
Temel İstatistiklerMinimum, maksimum, ortalama, medyan ve standart sapma değerlerini soru grafiğinin altındaki ayrı bir veri tablosunda gösterin. Daha fazla bilgi:Temel İstatistikler
Eksen ÖlçeğiHer yanıt seçeneğindeki yanıt yüzdelerinin veya mutlak yanıt sayılarının grafiğini çıkarın.
Min ve MaksGrafiğin maksimum ve maksimum eksen değerlerini düzenleyin. Yeni yanıtlar topladıkça min ve maks değerleri uyarlanabilir; min değeri grafikteki en düşük değerden yüksek olamaz, maks değeri de grafikteki en yüksek değerden düşük olamaz.
DerinlikOrtalamanın veya ağırlıklı ortalamanın grafiğini çıkarır ya da yanıt seçeneklerinin dağılımının grafiğini çıkarır.
Ondalık Basamaklar0, 1 veya 2 ondalık basamağı seçin.
EtiketlerPasta veya halka grafiklerinde grafik açıklamasını veya grafik etiketlerini gösterir. Grafik etiketleri, grafiğin yanında yer alır, grafik açıklaması ise grafiğin alt kısmında görünür.
Satır ve Sütunları DeğiştirDerecelendirme, Matris/Değerlendirme Ölçeği ve Aşağı Açılır Menü Matrisi sorularında Derinlik Dağılım olarak ayarlandığında, veri tablosundaki satır ve sütunları değiştirir.

Grafik Rengini Değiştirme

Ücretli özellik
Bu özelliğin abonelik paketinize dahil olup olmadığını görmek için oturum açın.

Grafik renklerini düzenlemek için:

  1. Rengi düzenlemek için renk bloğunu tıklayın. Renk seçiciden seçim yapabilir veya kendi hex kodlarınızı girebilirsiniz.
  2. Grafikte gösterilmesini istediğiniz sırayla renk bloklarını sürükleyip bırakın. Satırdaki ilk renk, veri tablosundaki ilk yanıt seçeneğine tekabül eder.

Etiketi düzenlemek için grafiğin üstündeki soru metnini veya veri tablosundaki bir yanıt seçeneğini tıklayın ve Bu etiketi düzenle öğesini seçin.

  • Etiketleri düzenlemeniz, anket tasarımınızdaki soru metnini veya yanıt seçeneklerini etkilemez.
  • Düzenleme modunda etiketin sağındaki Geri Dön düğmesini tıklayarak ilk etiketi geri yükleyebilirsiniz.

Etiketlerin otomatik olarak alınacağı satırlar olmadığı için, tek satırlı değerlendirme sorularından yapılan veri tabloları (etiketsiz) varsayılan olarak sütun başlıklarını kullanır. Bunu, bu etiketleri düzenleyerek değiştirebilirsiniz.