SurveyMonkey

SurveyMonkey Alışverişlerinde Vergi

Vergiler, fatura konumunuza bağlı olarak, aboneliklerin, yenilemelerin ve diğer satın almaların fiyatlarına dahil edilebilir veya faturanıza ayrı bir satır öğesi olarak eklenebilir. Fatura ülkenizi bu listede bulamazsanız, satın alma fiyatınıza vergi dahil edilmez. Bir tüketici veya şirket olarak yerel yönetiminize geçerli vergileri gerektiği şekilde ödemek sizin sorumluluğunuzdadır.

Bazı kurum ve işletmeler, satış vergisinden muaf olabilir. Halihazırda hayır kurumu veya kâr amacı gütmeyen işletme indirimi alıyorsanız, satış vergisi ödemekten otomatik olarak muaf olmazsınız ve bulunduğunuz yere göre muafiyet sürecini tamamlamanız gerekir.

Satış vergisini nasıl tahakkuk ettirdiğimiz ve uyguladığımız hakkında daha fazla bilgi için Hukuk Merkezimizi ziyaret edin.

SurveyMonkey'in yerel yasalara uymak için belirli ABD konumlarında satış vergisi uygulaması gerekir. Mevcut ödeme yönteminizin fatura adresi satış vergisi tahsil eden bir bölgede bulunuyorsa, vergiyi 1 Şubat 2019'dan itibaren SurveyMonkey faturalarınızda görmeye başlayacaksınız.

Bu vergi, SurveyMonkey Enterprise, SurveyMonkey Audience ve diğer işletme çözümlerimiz de dahil olmak üzere, tüm SurveyMonkey ürünleri için geçerlidir.

Yerel vergi oranları eyaletinize, ilçenize ve şehrinize göre değişiklik gösterir. Doğru vergi oranı uygulayabilmemiz için mevcut Fatura Bilgilerinizin güncel olduğundan emin olun.

SurveyMonkey, bazı konumlarda veya bazı hizmetlerinde vergi tahakkuk ettirmeyebilir. Potansiyel satış verginizi hesaplamak istiyorsanız, en iyi yol çevrimiçi bir satış vergisi hesaplayıcısı kullanmaktır.

Bazı kurum ve işletmeler satış vergisinden muaf olabilir. Kurumunuzun vergi muafiyeti durumuna uygun olduğunu düşünüyorsanız, hesabınızı yükseltmeden veya yenilemeden önce vergi muafiyeti için başvurun. Halihazırda bir satın alma işlemi yaptıysanız ve yine de vergi muafiyeti belgesi sağlamanız gerekiyorsa, faturalama konumunuza bağlı olarak sınırlı bir süreniz vardır.

Muafiyet durumunuz onaylandıktan sonra, gelecekteki satın alımlar uygun olduğunda vergiden muaf tutulur. Mevcut muafiyet durumunuzu Fatura Bilgileri sayfasının Fatura Profili bölümünden kontrol edebilirsiniz.

Muafiyet durumunuz onaylandıktan sonra size vergi uygulanırsa, lütfen bize ulaşın .

Yükseltme veya yenileme işleminden sonra vergi muafiyeti belgesini göndermeniz için gereken süre faturalama konumuna göre değişiklik gösterir. Faturalama konumunuzu aşağıdaki tabloda görmüyorsanız, başvurmak için satın alma tarihinden itibaren 90 gününüz vardır.

Fatura KonumuVergi Muafiyet Belgesi Gönderme Penceresi
AlabamaSatın alma tarihinden itibaren 60 gün içinde
HawaiSatın alma tarihinden itibaren 45 gün içinde
MaineSatın alma tarihinden itibaren 60 gün içinde
MassachusettsSatın alma tarihinden itibaren 60 gün içinde
MississippiSatın alma tarihinden itibaren 45 gün içinde
New MexicoSatın alma tarihinden itibaren 45 gün içinde
PennsylvaniaSatın alma tarihinden itibaren 60 gün içinde
Güney KarolinaSatın alma tarihinden itibaren 60 gün içinde
SurveyMonkey'nin şu anda vergi topladığı diğer tüm ABD eyaletleriSatın alma tarihinden itibaren 90 gün içinde

Faturalarınıza Hesabım sayfasının İşlem Geçmişi sekmesinden ulaşabilirsiniz. Faturalar, faturalama konumunuz için geçerli vergiyi, abonelik paketinin fiyatını ve ödediğiniz toplam tutarı içerir.

ABD dışında bulunuyorsanız, SurveyMonkey hizmeti size İrlanda'daki Avrupa iştirakimiz olan SurveyMonkey Europe tarafından sağlanıyor olabilir.

Avrupa Birliği (AB) kanunlarına uymak için, aboneliklerin, yenilemelerin ve uygun olduğunda diğer alışverişlerin fiyatına Katma Değer Vergisi (KDV) dahil edilir.

  • Geçerli KDV oranı, fatura ülkenize bağlıdır.
  • AB'de (İrlanda dışında) KDV kaydı olan bir şirketseniz, satın alma işleminizi KDV'siz gerçekleştirmek için KDV sicil numaranızı ekleyebilirsiniz.
  • KDV Numarası Ekleme
  • KDV Faturaları
  • Diğer Satın Alımlar
  • İrlanda Müşterileri
  • SurveyMonkey Adresi ve KDV Kimliği

8 Temmuz 2015 itibariyle, fatura ülkesi Brezilya olan tüm yeni müşteriler, Brezilya Reali (BRL) ile ödeme yapacak ve SurveyMonkey, size São Paulo'daki Brezilya iştiraki olan SurveyMonkey Brasil Internet Eireli tarafından sağlanacaktır.

SurveyMonkey abonelik paketi alırken ödeme sayfasına CNPJ veya CPF Kimlik numarasını girmeniz gerekir. Kimlik numaranızı eklemeniz, verginin alışverişe dahil edilmemesini sağlamaz.

  • CNPJ: Brezilya’daki bir işletmeyi veya şirketi tanımlar. CNPJ eklendikten sonra şirket adı ve sipariş numarası gibi işletmeyle ilgili başka alanlar görüntülenir. SurveyMonkey'e ait CNPJ için Ödemeler için İletişim Bilgileri bölümüne bakın.
  • CPF: Brezilya’daki bireysel bir tüketiciyi tanımlar.

Fatura Bilgilerinizdeki ödeme yöntemi bilgilerinizi düzenleyerek istediğiniz zaman vergi kimliğinizi düzenleyebilirsiniz. Yaptığınız düzenlemeler bir sonraki yenileme sırasında uygulanır ve mevcut faturalara veya NFSe'ye uygulanmaz.

  • Nota Fiscal (NFSe)
  • Brezilya Ödeme Yöntemleri

SurveyMonkey, uygun olduğunda aşağıdaki ülkelerdeki satın alımlara vergi dahil eder. Bazı ülkelerde işletmeler, satış vergisini satın alma fiyatına dahil etmeyebilir.

ÜlkeVergi AdıMuafiyet Mevcut mu?Başlangıç Tarihi
AvustralyaMal ve Hizmet Vergisi
27 Temmuz 2017
Kanada İle veya bölgeye bağlı olarak: Mal ve Hizmet Vergisi/Uyumlaştırılmış Satış Vergisi/ Quebec Satış Vergisi ve/veya İl Satış Vergisi
Nisan 2021'den itibaren tüm iller ve topraklar
ŞiliKatma Değer Vergisi (KDV)
10 Aralık 2020
İzlandaKatma Değer Vergisi (KDV)
8 Aralık 2021
HindistanÇevrimiçi Bilgiler ve Veritabanı Erişimi veya Etkileşimli Hizmet Vergisi
28 Şubat 2017
JaponyaJaponya Tüketim Vergisi (JCT)
1 Ekim 2015
KenyaKatma Değer Vergisi (KDV)
19 Mayıs 2021
MalezyaDijital Hizmet Vergisi (DST)
1 Ocak 2020
MeksikaKatma Değer Vergisi (KDV)
15 Nisan 2021
Yeni ZelandaMal ve Hizmet Vergisi
28 Şubat 2017
NijeryaKatma Değer Vergisi (KDV)
1 Nisan 2022
NorveçKatma Değer Vergisi (KDV)
22 Mart 2018
UmmanKatma Değer Vergisi (KDV)
23 Haziran 2021
RusyaKatma Değer Vergisi (KDV)
1 Mayıs 2019
Suudi ArabistanKatma Değer Vergisi (KDV)
22 Nisan 2021
SingapurMal ve Hizmet Vergisi
1 Ocak 2020
Güney AfrikaKatma Değer Vergisi (KDV)
6 Haziran 2018
Güney KoreKatma Değer Vergisi (KDV)
1 Nisan 2018
İsviçreKatma Değer Vergisi (KDV)
22 Mart 2018
TayvanKatma Değer Vergisi (KDV)
1 Mayıs 2017
TaylandKatma Değer Vergisi (KDV)
1 Eylül 2021
TürkiyeKatma Değer Vergisi (KDV)
1 Ocak 2018
Birleşik Arap EmirlikleriKatma Değer Vergisi (KDV)
22 Mart 2018

Uygun olmanız durumunda, vergi muafiyet numaranızı ödeme sayfasına veya hesabınıza girerek, gelecekteki satın alımlarınızdan vergiyi muaf tutabilirsiniz:

  1. Ödeme sayfasında, Fatura Bilgileri bölümüne gidin ve vergi sicil numaranızı girin. Bu numara söz konusu ödemeye uygulanır ve gelecekteki ödemeler hesabınız tarafından gerçekleştirilir.
  2. Hesabınızdan Fatura Bilgilerinize gidin. Fatura İlgilisi bölümüne gidin ve Düzenle öğesini tıklayın. Pencereden vergi sicil numaranızı ekleyin. Buraya vergi sicil numarasını eklemeniz veya mevcut vergi sicil numarasını düzenlemeniz durumunda, söz konusu numara gelecekteki ödemelere uygulanır.