SurveyMonkey

SurveyMonkey, ihtiyacınız olan bilgileri toplayan bir anket oluşturabilmeniz için çeşitli soru türleri sunar. 

Mevcut tüm soru türlerine ve anket sayfalarınızı yönetmenize yardımcı olacak anket öğelerine erişmek için Anketi Tasarla bölümünden kenar çubuğundaki Oluştur öğesini tıklayın.

Oluştur bölümünde imlecinizi soru türünün üzerine getirerek her soru türünün bir örneğini görebilirsiniz. Söz konusu soru türüyle ilgili bir yardım merkezi makalesi görüntülemek için Daha fazla bilgi öğesini tıklayabilirsiniz. Bu örnekleri devre dışı bırakmak için herhangi bir soru türünün üstüne gelin ve Oluşturucu araç bilgilerini gizle öğesini seçin.

Bir soruyu ekledikten ve kaydettikten sonra istediğiniz zaman düzenleyebilirsiniz , ancak anket yanıt topladıktan sonra bazı düzenleme sınırlamaları geçerli olur.

Soru TürüAçıklama
Çoktan Seçmeliİnsanların yanıt seçenekleri listesinden tek bir yanıt seçmesini sağlayın.
Onay Kutularıİnsanların yanıt seçenekleri listenizden birden fazla yanıt seçmesine izin verin.
Yorum Kutusuİnsanların daha uzun ve ucu açık bir yanıtla yanıt vermesine izin verin.
Tek Metin Kutusuİnsanların kısa bir metin veya sayısal yanıtla yanıt vermesine izin verin. Yanıt uzunluğunu belirleyebilir ve sayısal bir değer, tarih biçimi veya e-posta adresini zorunlu kılıp doğrulayabilirsiniz.
MetinYanıtlayanlarınıza fazladan içerik veya açıklama sunmak için anket tasarımınıza ek metinler ekleyin.
Yıldızlı Değerlendirmeİnsanların yıldız, kalp, başparmak veya gülücüklerden oluşan görsel bir ölçekte bir ifadeyi değerlendirmesine izin verin.
Aşağı Açılır MenüYanıt seçenekleri açılır listesi sağlayın ve tek bir yanıt seçilmesine izin verin. Bu biçim, yanıt seçeneklerinden oluşan uzun bir listeniz varsa yerden tasarruf etmeniz için bir yol sunar.
Kaydırmaİnsanların interaktif bir kaydırıcıyı sürükleyerek bir öğeyi ya da ifadeyi sayısal bir ölçekte değerlendirmelerini sağlayın.
Birden Fazla Metin KutusuTek bir soruyla birden fazla kısa metin veya sayısal yanıt toplayın. Yanıt uzunluğunu belirleyebilir ve sayısal bir değer, tarih biçimi veya e-posta adresini zorunlu kılıp doğrulayabilirsiniz.
Matris/Değerlendirme Ölçeğiİnsanların aynı sütun seçeneği grubunu kullanarak bir veya birkaç satır öğesini değerlendirmesine izin verin. Matris sorusunu, satır başına birden çok yanıt veya tek bir yanıt toplayacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Her yanıt seçeneğine ağırlık atamak istediğiniz zaman, matris sorusunu bir değerlendirme ölçeği sorusuna da dönüştürebilirsiniz.
DerecelendirmeYanıtlayanlardan sayısal açılır menüleri veya sürükle-bırak seçeneğini kullanarak seçenekler listesini tercih ettikleri gibi sıralamalarına izin verin.
Dosya Yüklemeİnsanların anket yanıtlarını içeren bir dosya eklemesine izin verin.
Aşağı Açılır Menü Matrisiİnsnaların aynı ölçü grubunu kullanarak birkaç öğeyi değerlendirmelerine izin verin. Açılır menüde gösterilen, önceden belirlenmiş bir yanıt listesinden yanıt seçebilirler.
En İyi-En Kötü Ölçeği İnsanların öğe listesinden en iyi ve en kötü seçeneği belirlemesine izin verin. Böylelikle anketi yanıtlayanların neye değer verdiğini görebilirsiniz.
Net Promoter® Scoreİnsanların kurumunuz, markanız, ürününüz veya hizmetinize ilişkin memnuniyetlerini ölçmelerini sağlayın. Sonuçları Analiz Et bölümünde bir NPS puanı otomatik olarak hesaplanır.
Tarih/Saatİnsanların belirli bir tarih ve/veya saat girmesine izin verin.
Metin A/B TestiYanıtlayanların iki veya daha fazla farklı mesaja nasıl tepki vereceğini öğrenin. Karşılaştırmak istediğiniz metin değişkenlerini girin, sonra her mesajı görecek yanıtlayan yüzdesini belirtin.
Görüntü A/B Testiİnsanların iki veya daha fazla farklı görüntüye nasıl tepki vereceğini öğrenin. Karşılaştırılacak görüntüleri verin, sonra her görüntüyü görecek yanıtlayan yüzdesini belirtin.
Tıklama Haritasıİnsanlardan görüntünüzün bir bölümünü tıklamalarını isteyerek görüntü hakkında geri bildirim alın.
Ödeme (Stripe)Anketinizin sonuna bir ödeme sayfası ekleyin ve  Stripe ile ödeme kabul edin. Tek bir soruya fiyat atayabilir veya anketin tamamı için sabit bir fiyat uygulayabilirsiniz.
Ad İnsanların tek bir sorudan Ad, Soyadı, İkinci Ad, Ünvan ve Son Ek bilgilerini sağlamasına izin verin. 
E-posta Adresi Kişilerin e-posta adresi vermesine izin verin.
Telefon İnsanların telefon numaralarını ve dahili numaraları vermesine izin verin.
Adres İnsanların açık adres, şehir/kasaba, eyalet/il, posta kodu veya ülke girmelerine izin verin.
Görüntü Seçeneğiİnsanların görüntü yanıt seçenekleri listenizden bir veya daha fazla görüntü yanıtı seçmesine izin verin.
GörüntüBilgisayarınızdan bir görüntü dosyası yükleyerek anketinize bir görüntü ekleyin.

İPUCU! Ayrıca Oluştur bölümünden anketinize Yeni sayfa, Sayfa sonu, Giriş sayfası veya başka anket öğeleri ekleyebilirsiniz. Daha fazla bilgi: Sayfa Ekleme ve Yönetme

Soru Bankasında anket metodolojistleri tarafından oluşturulmuş yüzlerce onaylı soru bulunur. Soru Bankasını kullanmanız, önyargıyı azaltır ve anket sorularınıza en doğru yanıtları almanızı sağlar.