m

Belastingen op SurveyMonkey-aankopen

Afhankelijk van uw factureringslocatie, worden er mogelijk belastingen opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere aankopen. Of deze kunnen worden toegevoegd als een afzonderlijk regelitem op uw factuur. Als uw land hier niet wordt vermeld, voegt SurveyMonkey geen belasting toe aan de aankoopprijs. Het is uw verantwoordelijkheid als consument of bedrijf om waar nodig toepasselijke belastingen te betalen aan uw overheid.

Sommige organisaties en bedrijven zijn mogelijk vrijgesteld van btw. Als u momenteel een liefdadigheids- of non-profitkorting ontvangt, wordt u niet automatisch vrijgesteld van btw. U moet dan het vrijstellingsproces voltooien op basis van uw locatie.

Bezoek onze juridische sectie voor meer informatie over het inschatten en berekenen van de btw.

Ga naar...

Verenigde Staten

Plaatselijke wetgeving verplicht SurveyMonkey om op bepaalde Amerikaanse locaties btw in rekening te brengen. Als het factureringsadres van uw huidige betalingsmethode zich in een regio bevindt waarin er btw wordt geïnd, wordt vanaf 1 februari 2019 de belasting weergegeven op uw SurveyMonkey-factuur.

Deze belasting geldt voor alle SurveyMonkey-producten, waaronder SurveyMonkey Enterprise, SurveyMonkey Audience en andere zakelijke oplossingen.

Belastingpercentage

Lokale btw-percentages kunnen wisselen, afhankelijk van uw provincie, district en plaats. Zorg dat uw huidige factureringsgegevens actueel zijn, zodat we het juiste percentage in rekening kunnen brengen.

SurveyMonkey mag op sommige locaties of voor sommige services geen belasting schatten. Als u uw mogelijke btw wilt schatten, gebruikt u een online berekeningsprogramma voor belasting.

Belastingvrijstelling

Sommige organisaties en bedrijven zijn mogelijk vrijgesteld van btw. Als u denkt dat uw organisatie in aanmerking komt voor een vrijstellingsstatus, vraagt u belastingvrijstelling aan voordat u een upgrade uitvoert of u account verlengt. Als u al een aankoop hebt gedaan en nog een belastingvrijstellingscertificaat moet overleggen, hebt u hiervoor, afhankelijk van uw factureringslocatie, beperkt tijd tot de beschikking.

Zodra de vrijstellingsstatus is goedgekeurd, hoeft u, waar van toepassing, over toekomstige aankopen geen btw te betalen. Uw huidige vrijstellingsstatus wordt weergegeven in de sectie Factureringsprofiel van de pagina Factureringsgegevens.

Is uw vrijstelling goedgekeurd, maar betaalt u nog steeds belasting? Neem dan contact met ons op.

Tijdlijnen belastingvrijstellingscertificaat

De tijd die u hebt om een belastingvrijstellingscertificaat in te dienen na het upgraden of verlengen van uw abonnement, varieert op basis van de factureringslocatie. Als uw factureringslocatie niet in de onderstaande tabel staat, hebt u tot 90 dagen na de aankoopdatum de tijd om belastingvrijstelling aan te vragen.

FactureringslocatieTijdlijn voor het indienen van een belastingvrijstellingscertificaat
AlabamaTot 60 dagen na aankoop
HawaïTot 45 dagen na aankoop
MaineTot 60 dagen na aankoop
MassachusettsTot 60 dagen na aankoop
MississippiTot 45 dagen na aankoop
New MexicoTot 45 dagen na aankoop
PennsylvaniaTot 60 dagen na aankoop
South CarolinaTot 60 dagen na aankoop
Alle overige staten in de VS waar SurveyMonkey momenteel belasting heeftTot 90 dagen na aankoop

Facturen

Uw facturen staan op het tabblad Transactiegeschiedenis van de pagina Mijn account. Het toepasselijke belastingtarief voor uw factureringslocatie is toegevoegd, samen met de prijs van het abonnement en het totale bedrag dat u hebt betaald.

 

Europese Unie & Verenigd Koninkrijk

Als u zich buiten de Verenigde Staten bevindt, wordt SurveyMonkey mogelijk aan u geleverd via ons Europese filiaal in Ierland: SurveyMonkey Europe UC.

Om te voldoen aan de wetgeving van de Europese Unie (EU), wordt btw in de prijs opgenomen van abonnementen, verlengingen en andere aankopen waar dat van toepassing is.

 • Het btw-tarief is afhankelijk van het land van facturering.
 • Vertegenwoordigt u een bedrijf met btw-nummer in de EU (behalve in Ierland), dan kunt u een btw-nummer toevoegen om een prijs zonder btw te betalen voor uw aankoop.
Een btw-nummer toevoegen
Als u een aankoop zonder btw wilt verrichten, moet u uw btw-nummer toevoegen voordat u betaalt. Het is niet mogelijk om met terugwerkende kracht een btw-nummer toe te voegen aan een betaalde factuur.

Vertegenwoordigt u een bedrijf met btw-nummer in de EU (behalve in Ierland), dan kunt u een btw-nummer toevoegen om een prijs zonder btw te betalen voor uw aankoop. Er zijn hiervoor twee methoden:

 • Blader naar de sectie Factureringsgegevens op de check-outpagina. Klik op Btw-nummer toepassen. Dit wordt toegepast op de desbetreffende betaling en toekomstige betalingen via uw account.
 • Ga in uw account naar uw Factureringsgegevens. Ga naar de sectie Contactpersoon voor facturering en klik op Bewerken. Klik in het venster op Btw-nummer toevoegen. Btw-nummers die u hier toevoegt of bewerkt, worden toegepast op toekomstige betalingen.

Is uw btw-nummer ongeldig, raadpleeg dan de juiste btw-nummernotaties per EU-lidstaat op de website van de Europese Commissie of via gov.uk website en probeer het opnieuw.

Btw-facturen

Uw facturen worden weergegeven bij Factureringsgegevens. Klik op het nummer van de factuur om een factuur te bekijken. Als u een btw-factuur wilt bekijken, klikt u op het documentpictogram N naast een factuurnummer. Facturen worden ook per e-mail verzonden naar de contactpersoon voor facturering die voor het account is opgegeven.

Is uw factuur nog in behandeling, wacht dan 48 uur en controleer uw transactiegeschiedenis opnieuw.

Andere aankopen

Teamaankopen

Rol
Hoe btw wordt toegepast
Waar u een btw-nummer kunt toevoegen
Primaire beheerderAls de primaire beheerder van een team een btw-nummer toevoegt aan het account, wordt het toegepast op de teamfacturering. Bij facturen is de btw niet inbegrepen als u een btw-nummer hebt toegevoegd. Eenmalige aankopen die door de primaire beheerder worden uitgevoerd nadat het btw-nummer aan het account werd toegevoegd, zijn ook zonder btw.Het tabblad Factureringsgegevens in de sectie Contactpersoon facturering - Team of tijdens de betaling.
GebruikersAls individuele gebruikers in een team eenmalige aankopen uitvoeren, moet de gebruiker een btw-nummer toevoegen om de aankoop zonder btw uit te voeren. Het nummer wordt niet automatisch toegepast op basis van het btw-nummer van de primaire beheerder.Het tabblad Factureringsgegevens in de sectie Contactpersoon facturering - Individueel of tijdens de betaling.

SurveyMonkey Audience-aankopen

Als u al een btw-nummer aan uw SurveyMonkey-account hebt toegevoegd, wordt dit automatisch op uw SurveyMonkey Audience-aankoop toegepast. Hebt u nog geen btw-nummer aan uw SurveyMonkey-account toegevoegd, dan kunt u dit doen op de check-outpagina.

SurveyMonkey Audience wordt aangeboden in alle landen, behalve Brazilië.

Ierse klanten

Vertegenwoordigt u een voor btw geregistreerd bedrijf in Ierland, dan kunt u een btw-nummer aan uw SurveyMonkey-account toevoegen. De btw-kosten worden echter niet verwijderd. Wij zijn verplicht om btw te innen op alle transacties met klanten die zich in Ierland bevinden.

U kunt eventueel teruggave van btw aanvragen door het formulier voor btw-teruggave in te dienen bij uw overheid.

Adres en btw-nummer van SurveyMonkey Europe

SurveyMonkey Europe UC
2 Shelbourne Buildings, 2nd Floor
Shelbourne Road, Ballsbridge
Dublin 4, Ierland

Btw-nummer: IE 3223102GH

 

Brazilië

Met ingang van 8 juli 2015 betalen alle nieuwe klanten met Brazilië als factureringsland in Braziliaanse reals BRL. Verder wordt SurveyMonkey aan u aangeboden door onze Braziliaanse dochtermaatschappij in São Paulo, SurveyMonkey Brasil Internet Eireli.

U moet uw CNPJ of CPF-nummer toevoegen op de check-outpagina als u voor een SurveyMonkey-abonnement betaalt. Dit leidt er niet toe dat u de aankoop zonder belasting kunt verrichten.

 • CNPJ: Identificeert een activiteit of bedrijf in Brazilië. Nadat u een CNPJ hebt toegevoegd, worden er aanvullende bedrijfsgebonden velden weergegeven, zoals dat voor de bedrijfsnaam en het aankoopordernummer. Zie Contactinformatie voor betalingen voor CNPJ van SurveyMonkey.
 • CPF: Identificeert een afzonderlijke consument in Brazilië.

U kunt uw btw-nummer altijd bewerken door informatie over uw betalingsmethode in uw factureringsgegevens aan te passen. Uw bewerkingen gaan in bij de volgende verlenging. Ze worden niet toegepast op bestaande facturen of NFSe-exemplaren (Nota Fiscal).

Nota Fiscal (NFSe)

Een Nota Fiscal is een factuur met een financieel document dat alle belastinggebonden informatie bevat die is vereist voor aangiften voor goederen en services bij de autoriteiten in Brazilië. Met ingang van 8 juli 2015 verstrekken we een NFSe (Nota Fiscal Eletrônica voor services) vanuit de gemeente São Paulo voor klanten die worden gefactureerd in de valuta BRL.

Uw NFSe-exemplaren worden samen met uw facturen en betalingsbewijzen opgeslagen in uw transactiegeschiedenis.

 • Als u zich hebt geregistreerd met een creditcard, is uw NFSe mogelijk meteen te zien op de pagina met de betalingsbevestiging. Wordt uw NFSe niet op de bevestigingspagina weergegeven, wacht dan 48 uur en controleer uw transactiegeschiedenis opnieuw.
 • Als u zich hebt geregistreerd met een bankoverschrijving, is uw NFSe binnen 48 uur nadat uw betaling is verwerkt beschikbaar in uw transactiegeschiedenis.
 • Bij verlenging van uw abonnement is uw nieuwe NFSe binnen 48 uur nadat uw betaling is verwerkt beschikbaar in uw transactiegeschiedenis.
Braziliaanse betalingsmethoden

We accepteren Braziliaanse reals (BRL of R$) voor Braziliaanse klanten die de volgende betalingsmethoden gebruiken:

Betalingsmethode
Beschrijving
CreditcardVisa, MasterCard, American Express en Elo
BankoverschrijvingBeschikbaar bij betaling op factuurbasis
Niet-beschikbare betalingsmethoden: Boleto is momenteel geen beschikbare betalingsmethode. Ook kunt u niet met een Braziliaanse betaalkaart betalen. Onze excuses voor het ongemak.

 

Andere landen

SurveyMonkey neemt belasting op in de aankoopprijs in de volgende landen als dat van toepassing is. In enkele landen kunnen bedrijven verkoopbelasting mogelijk aftrekken van de verkoopprijs.

LandBelastingVrijstelling beschikbaar?Begindatum
AustraliëGST (belasting op goederen en services)
3
donderdag 27 juli 2017
CanadaAfhankelijk van de provincie of het territorium: GST (belasting op goederen en services)/ HST (geharmoniseerde verkoopbelasting)/ QST (verkoopbelasting van Quebec) en/of provinciale verkoopbelasting (PST)
å
Alle provincies en territoria vanaf april 2021
ChiliBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
3
donderdag 10 december 2020
IndiaOIDAR (belasting op online informatie en databasetoegang of -gebruik)
3
dinsdag 28 februari 2017
JapanJCT (Japanse verbruiksbelasting)
å
donderdag 1 oktober 2015
KeniaBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
3
woensdag 19 mei 2021
MaleisiëDST (belasting op digitale services)
å
woensdag 1 januari 2020
MexicoBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
å
donderdag 15 april 2021
Nieuw-ZeelandGST (belasting op goederen en services)
3
dinsdag 28 februari 2017
NoorwegenBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
3
donderdag 22 maart 2018
RuslandBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
å
woensdag 1 mei 2019
Saoedi-ArabiëBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
å
donderdag 22 april 2021
SingaporeGST (belasting op goederen en services)
3
woensdag 1 januari 2020
Zuid-AfrikaBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
å
woensdag 6 juni 2018
Zuid-KoreaBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
3
zondag 1 april 2018
ZwitserlandBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
å
donderdag 22 maart 2018
TaiwanBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
3
maandag 1 mei 2017
TurkijeBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
3
maandag 1 januari 2018
Verenigde Arabische EmiratenBtw (belasting over de toegevoegde waarde)
å
donderdag 22 maart 2018

Belasting van uw aankoopprijs aftrekken

Als u in aanmerking komt, kan belasting worden afgetrokken van de aankoopprijs door uw vrijstellingsnummer op te geven op de check-outpagina of in uw account:

 1. Ga op de check-outpagina naar de sectie Factureringsgegevens en voer uw belastingregistratienummer in. Dit wordt toegepast op de desbetreffende betaling en toekomstige betalingen via uw account.
 2. Ga in uw account naar uw Factureringsgegevens. Ga naar de sectie Contactpersoon voor facturering en klik op Bewerken. Voeg via dit venster uw btw-nummer toe. Btw-nummers die u hier toevoegt of bewerkt, worden toegepast op toekomstige betalingen.
Belastingen worden opgenomen in de prijs van abonnementen, verlengingen en andere aankopen waar dat van toepassing is, afhankelijk van uw land van facturering. Facturen worden meteen na betaling verstrekt. U vindt ze in uw Factureringsgegevens.

Ontvang antwoorden