m

Gegevensoverdracht van SurveyMonkey en EU-wetgeving

Privacybescherming is een van de belangrijkste prioriteiten voor SurveyMonkey. Miljoenen klanten van SurveyMonkey verzamelen dagelijks antwoorden op de meest dringende vragen. Met die gegevens kunnen ze belangrijke beslissingen nemen. Aan ons is de taak uw vertrouwen te houden door op een veilige en passende wijze om te gaan met uw gegevens.

Wij hebben veel klanten overal in de EU, waaronder Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Spanje. SurveyMonkey stuurt enquêteservices voor klanten die zich buiten de VS bevinden over het algemeen vanuit onze vestiging in Ierland op. Op deze dochteronderneming zijn de Ierse en de Europese privacywetten en vereisten op het gebied van gegevensbescherming van toepassing.

Waar slaat SurveyMonkey de gegevens van klanten op?

SurveyMonkey slaat gegevens van Europese klanten op servers in de Verenigde Staten op (behalve voor FluidReview). Ook bieden we klantondersteuningsservices vanuit onze vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Australië en Canada.

Zoals aangegeven in ons privacybeleid, bent u ermee akkoord gegaan dat uw persoonlijke gegevens vanuit de EU worden verzonden naar servers die in de VS staan. Deze servers worden onderhouden door ons moederbedrijf in de VS. Met het oog op de naleving door klanten van de Europese vereisten voor de export van persoonlijke gegevens, zijn we gecertificeerd volgens het EU-VS-privacyschild en het Zwitsers-VS-privacyschild. Bovendien zijn we van plan om klanten in de toekomst een optie te bieden voor gegevensopslag in Europa.

Wat zijn het EU-VS-privacyschild en het Zwitsers-VS-privacyschild?

Het EU-VS-privacyschild en het Zwitsers-VS-privacyschild bevatten richtlijnen om de overdracht van persoonlijke gegevens van Europa naar de Verenigde Staten legitiem te laten verlopen. SurveyMonkey is gecertificeerd onder en voldoet aan het EU-VS-privacyschild en het Zwitsers-VS-privacyschild en de bijbehorende principes die zijn uiteengezet door het Amerikaanse Department of Commerce en de Europese Commissie voor het verzamelen, gebruiken en opslaan van persoonlijke gegevens vanuit EU-lidstaten en Zwitserland.

Raadpleeg de sectie over het privacyschild in ons privacybeleid en bekijk de privacyschildcertificering van SurveyMonkey voor meer informatie. Klanten in de VS die deelnemen aan het privacyschild en een addendum nodig hebben voor hun bestaande overeenkomst met SurveyMonkey, vragen wij dit formulier in te vullen. Zo voldoen ze ook in de toekomst aan de eisen voor gegevensoverdracht.

Meer informatie over het privacyschild vindt u ook op privacyshield.gov

Zijn er alternatieven voor het privacyschild?

SurveyMonkey hanteert verwerkersovereenkomst (VO) die AVG-clausules en standaard contractclausules/modelclausules bevat voor individuele klanten met een betaald abonnement. Onze VO kan worden gedownload na het invullen van ons aanvraagformulier.

Onze VO is een overeenkomst tussen een individuele accounteigenaar en SurveyMonkey. Het e-mailadres van het account geeft de individuele accounteigenaar aan. Bent u onderdeel van een team, dan kunt u deze overeenkomst afsluiten als u SurveyMonkey voor persoonlijke doeleinden gebruikt. Lees meer over accounteigendom om te zien of onze VO op u van toepassing is. Als meerdere mensen bij een organisatie een SurveyMonkey-account hebben, moeten ze mogelijk ieder afzonderlijk de VO toepassen op hun desbetreffende account.

Nadat het formulier is ingevuld, wordt er een bevestiging verzonden naar de accounteigenaar waarin staat dat de VO succesvol is toegepast op hun account. Wij raden aan om onze IP-adressen en domeinen op de witte lijst te plaatsen, zodat het bevestigingsbericht wordt bezorgd.

VO en Basis-klanten

Op dit moment is onze VO alleen van toepassing op betaalde abonnementen. Wel kunt u SurveyMonkey nog steeds gebruiken, omdat we de voorwaarden voor gegevensverwerking van de AVG hebben geïntegreerd in onze gebruiksvoorwaarden, die uw contract met SurveyMonkey vormen.

Gaat SurveyMonkey in de toekomst klantgegevens opslaan in Europa?

Aangezien we een internationaal bedrijf zijn, bieden we ondersteuningsservices vanuit vestigingen over de hele wereld, zodat onze services 24 uur per dag beschikbaar zijn voor onze klanten. Sommige gegevens kunnen worden geëxporteerd of geopend voor wettelijke en nuttige doelen om ondersteuning te kunnen bieden van buiten Europa.

Wij hopen dat wij in de nabije toekomst een Europese gegevensopslagoplossing kunnen bieden aan sommige klanten.

Andere producten van SurveyMonkey

Waar slaan jullie mijn persoonlijke gegevens op voor FluidReview?

Klantgegevens voor FluidReview worden opgeslagen op servers in Canada. Klanten van FluidReview dienen zich ervan bewust te zijn dat hun gegevens om bepaalde redenen mogelijk beschikbaar blijven in de VS. Wij verzorgen bijvoorbeeld klantenservice en ondersteuning voor facturering vanuit onze vestigingen in de VS.

Hoe zit het met andere services van SurveyMonkey, zoals Wufoo en TechValidate?

De informatie op deze pagina is ook van toepassing op andere services van SurveyMonkey.

Voor Europese klanten: lees meer over het EU-VS-privacyschild en het Zwitsers-VS-privacyschild en over waar SurveyMonkey klantgegevens opslaat.

Ontvang antwoorden