Vereiste gegevens in e-mailuitnodigingen

Gebruikt u de berichtindelingen Tekst zonder opmaak of Aangepaste HTML, dan ziet u soms een melding waarin staat dat u de vereiste gegevenstags moet toevoegen voordat u uw bericht kunt verzenden.

Dit zijn tijdelijke aanduidingen die automatisch worden vervangen door de volgende inhoud wanneer het bericht wordt verzonden.

Code
Beschrijving
[Enquêtekoppeling]Hiermee voegt u een koppeling naar uw enquête toe. Elke geadresseerde krijgt een unieke enquêtekoppeling, zodat u enquêtereacties kunt bijhouden.
[Koppeling voor beëindiging van deelname]Hiermee voegt u een koppeling toe waarmee geadresseerden zich kunnen uitschrijven voor enquête-uitnodigingen die via uw account worden verzonden. In ons antispambeleid staat dat we koppelingen voor beëindiging van deelname moeten opnemen. Vroeger was dit de tag [Verwijderkoppeling].
[Privacykoppeling]Hiermee voegt u een koppeling naar de pagina Basisprincipes van privacy toe. Respondenten kunnen daar lezen hoe SurveyMonkey persoonlijke informatie en gegevens behandelt.
[Voettekstkoppeling]Hiermee voegt u de voettekst "Mogelijk gemaakt door SurveyMonkey" toe onder aan elk bericht. Bij sommige abonnementen kunt u de voettekst van SurveyMonkey verbergen.
[EersteVraag]Hiermee voegt u de eerste vraag van uw enquête toe aan uw bericht als u de optie Ingesloten gebruikt. Bij deze optie gebruikt u [EersteVraag] in plaats van [Enquêtekoppeling] om uw enquête naar respondenten te verzenden.

Vereiste gegevenstags invoegen

Alle vereiste gegevenstags worden toegevoegd aan de conceptberichten van Tekst zonder opmaak of Aangepaste HTML. Maar als u uw eigen aangepaste tekst kopieert, ziet u een melding waarin staat dat een vereiste gegevenstag ontbreekt.

Een vereiste gegevenstag invoegen:

1. Open de berichteditor.
  2. Plaats uw cursor in het bericht waaraan u de tag wilt toevoegen.
  3. Klik boven aan het berichtveld op Vereiste gegevens invoegen.
  4. Selecteer de tag die u wilt invoegen.
TIP! In de berichtindeling HTML-sjabloon worden tags automatisch opgenomen als onderdeel van het sjabloonontwerp.

Koppelingen bewerken bij Aangepaste HTML

Bij de berichtindeling Aangepaste HTML moet u [Enquêtekoppeling] en [Koppeling voor beëindiging van deelname] gebruiken voor de URL. Deze tags moeten aan de ankertag worden toegevoegd. De enquêtekoppeling en de koppeling voor beëindiging van deelname vervangen automatisch de waarden tussen rechte haken zodra u het bericht verzendt. Bijvoorbeeld:

<a href="[Enquêtekoppeling]">Vul de enquête in!</a>

<a href="[Koppeling voor beëindiging van deelname]">Ik wil graag uit uw mailinglijst worden verwijderd.</a>

U kunt de tekst rondom de koppeling voor beëindiging van deelname bewerken om zo uw uitnodiging beter aan te passen. Volgens ons antispambeleid moet u wel duidelijk uitleggen wat de koppeling voor beëindiging van deelname doet en mag u niet proberen deze koppeling te verbergen in het bericht.