!

Onderhoudsherinnering

*

We zijn op 3. Juli om 8:00 uur PT (15:00 uur UTC) van start gegaan met siteonderhoud. Dit duurt ongeveer twaalf uur. U hebt dan geen toegang tot uw SurveyMonkey-account, kunt niet deelnemen aan enquêtes en kunt een deel van onze andere producten niet gebruiken. Meer info Ga naar Twitter voor updates (alleen in het Engels).

U kunt zich tijdens het onderhoud niet aanmelden, maar nog wel contact met ons opnemen.

Eenmalige aanmelding

Enterprise-functie: Neem contact op met Sales als u geïnteresseerd bent. Als u al een Enterprise-account hebt, neemt u contact op met uw Customer Success Manager (CSM).

Met eenmalige aanmelding kan iedereen binnen uw Enterprise-team zich aanmelden bij SurveyMonkey met de aanmeldingsgegevens van uw organisatie.

Ga naar...

Hoe eenmalige aanmelding werkt

Met eenmalige aanmelding hebt u geen aparte gebruikersnaam en geen apart wachtwoord voor SurveyMonkey meer nodig. Uw organisatie kan kiezen wie toegang kan krijgen tot uw SurveyMonkey-team en authenticatiebeleid voor meer veiligheid opstellen.

De oplossing voor eenmalige aanmelding van SurveyMonkey volgt de S?AML 2.0-specificatie en wordt geïnitieerd door de serviceprovider.

Woordenlijst voor eenmalige aanmelding

TermBeschrijving
ServiceproviderEen leverancier die services biedt aan uw organisatie. Voor eenmalige aanmelding is de serviceprovider SurveyMonkey.
IdentiteitsproviderEen bedrijf dat services op het gebied van gebruikersverificatie biedt. Identiteitsproviders beheren of een werknemer toegang heeft tot een serviceprovider, zoals SurveyMonkey of andere toepassingen. Okta en ADFS zijn veelgebruikte identiteitsproviders.
SAML (Security Assertion Markup Language)De taal waarin identiteitsproviders en serviceproviders communiceren. SurveyMonkey volgt de technische specificaties van SAML 2.0 voor het uitwisselen van informatie met de identiteitsproviders van uw organisatie.
KenmerkenStukjes informatie over een werknemer die een identiteitsprovider gebruikt voor verificatie. SurveyMonkey vereist vier kenmerken: FirstName, LastName, Email, and NameID.
ClaimtypenStukjes informatie over een gebruiker in een team die door SurveyMonkey worden geaccepteerd. Kenmerken van uw identiteitsprovider moeten worden toegewezen aan SurveyMonkey-claims voor een correcte werking van eenmalige aanmelding.
AssertieEen assertie bestaat uit een of meer instructies. SurveyMonkey vereist bepaalde kenmerkinstructies in asserties.

Eenmalige aanmelding instellen

Nadat uw organisatie eenmalige aanmelding heeft aangeschaft, neemt uw CSM contact op met de primaire beheerder van uw team om het configuratieproces te starten in overleg met uw IT-afdeling. We raden aan te wachten met het uitnodigen van mensen voor uw Enterprise-team totdat SurveyMonkey heeft bevestigd dat eenmalige aanmelding juist is ingesteld.

Hier is een overzicht van wat u kunt verwachten bij het instellen van eenmalige aanmelding:

§ Metagegevens voor invoer en toewijzing

Voer XML-informatie over metagegevens van SurveyMonkey in uw SAML-identiteitsprovider in (neem contact op met uw CSM voor een ander bestand als u uw teamgegevens opslaat in de Europese Unie). U kunt kenmerken van uw identiteitsprovider toewijzen aan de claimtypen die SurveyMonkey accepteert.

Toewijzingsgids

Voorbeelden van kenmerken voor identiteitsprovidersClaimtypen die SurveyMonkey accepteertToewijzing
Unieke, onveranderlijke id (zoals een UPN of werknemers-id)NameIDVereist
Email, emailaddressEmailVereist
FirstName, first.name, givenname, Given-NameFirstNameVereist
SurnameLastNameVereist
Department, DepartmentID, department nameAfdelingOptioneel*
CostCenter, cost center numberCostCenterCodeOptioneel*

* Met optionele kenmerken kunt u de teamactiviteit in het beheerdashboard bijhouden en controleren.

ë Ons uw metagegevens verzenden

Verzend een XML-bestand met de metagegevens van uw organisatie of een URL naar SurveyMonkey. We stellen vervolgens in ons systeem eenmalige aanmeldingen in. U ontvangt daarna de stappen die u moet volgen om te controleren of dit correct werkt.

We hebben het volgende van u nodig:

• Entiteits-id
  • HTTP Redirect Endpoint
  • X.509-certificaat (KeyType voor ondertekening)

We stellen eenmalige aanmeldingen in het systeem van SurveyMonkey in. U ontvangt daarna de stappen die u moet volgen om te controleren of dit correct werkt.

í Werknemers uitnodigen voor toegang tot SurveyMonkey

Als u de toegang van sommige werknemers tot uw team wilt beperken, kun u via Active Directory claims aan de zijde van de identiteitsprovider toestaan of weigeren.

Primaire beheerders en beheerders kunnen in het teamoverzicht altijd controleren hoeveel ongebruikte licenties er beschikbaar zijn voor hun team. Als u klaar bent, verzendt u een URL naar werknemers om lid te worden van uw SurveyMonkey-team. Ze kunnen een account maken of converteren voor eenmalige aanmelding.

Aanmelden en aanmeldingsgegevens beheren

Een account maken of omzetten

Als u zich voor de eerste keer aanmeldt bij een SurveyMonkey-account met eenmalige aanmelding (SSO), kiest u of u een nieuw account wilt maken of een account wilt omzetten.

• Een nieuw account maken: U begint blanco zonder enquêtes.
  • Een account omzetten: bekijk wat u kunt verwachten. Meld u aan met uw huidige gebruikersnaam en wachtwoord van SurveyMonkey om te autoriseren dat u het account wilt omzetten en uw enquêtes naar uw team wilt verplaatsen.

Hierna kunt u zich aanmelden bij SurveyMonkey of de SurveyMonkey-app met eenmalige aanmelding.

Aanmelden bij SurveyMonkey

Eenmalige aanmelding gebruiken:

1. Klik in SurveyMonkey op Aanmelden met SSO.
  2. Voer uw zakelijke e-mailadres in en klik op Doorgaan.
  3. Voer de aanmeldingsgegevens van uw bedrijf in.

Aanmelden op de mobiele app

Eenmalige aanmelding op de SurveyMonkey-app gebruiken:

1. Tik op de aanmeldingspagina op ( Aanmelden met eenmalige aanmelding
  2. Voer het e-mailadres in dat u voor eenmalige aanmelding gebruikt.
  3. Tik op Doorgaan. We bevestigen dat uw e-mailadres is gekoppeld aan een account met eenmalige aanmelding.
  4. Meld u aan met de aanmeldingsgegevens van uw bedrijf.

Aanmeldingsgegevens beheren

Wanneer eenmalige aanmelding is ingesteld, worden de aanmeldingsgegevens beheerd door het netwerk van uw organisatie.

Neem contact op met uw IT-afdeling of netwerkbeheerder voor de volgende zaken:

• Uw wachtwoord opnieuw instellen
  • Uw gebruikersnaam wijzigen
  • Uw e-mailadres wijzigen

Problemen oplossen bij aanmeldingsfouten

Hieronder ziet u een aantal veelvoorkomende fouten samen met mogelijke oplossingen.

Uw informatie kan op dit moment niet worden geverifieerd.

Waarschijnlijk is er sprake van een verschuiving in de serverklok. De klok van uw IdP is niet afgestemd op het actieve venster van de SAML-controle.

Neem contact op met uw CSM. Die onderzoekt de kwestie, zodat u zich weer kunt aanmelden.

Het account waarop u zich wilt aanmelden, staat op het punt te worden verwijderd.

Als een account op het punt van verwijderen staat, neem dan contact met ons op om het account definitief te laten verwijderen.

Het account waarop u zich wilt aanmelden, is opnieuw toegewezen door uw beheerder.

Als een account opnieuw is toegewezen, wordt er een e-mail verzonden naar de nieuwe accounteigenaar. Deze e-mail moet worden geaccepteerd voordat het account kan worden geopend. Bekijk uw postvak IN voor een uitnodiging.

Neem contact op met uw primaire beheerder of CSM als u hulp nodig hebt.

We kunnen uw account-ID niet vinden in ons systeem.

Mogelijk is er een wijziging geweest in de unieke ID van een werknemer (zoals een gewijzigd e-mailadres). Neem contact op met uw primaire beheerder of CSM voor hulp.

We kunnen uw groepsinformatie niet bepalen.

Mogelijk heeft SurveyMonkey onjuiste metadata voor uw IdP. Neem contact op met uw primaire beheerder of CSM voor hulp.

We kunnen uw groepsinformatie niet bepalen vanwege een onjuist certificaat.

Mogelijk heeft SurveyMonkey een onjuist certificaat geconfigureerd. Neem contact op met uw CSM voor hulp.

Tip! Als u contact met ons moet opnemen voor ondersteuning, knip en plak dan de foutcode onderaan de foutpagina in uw e-mail.

Verificatie van respondent inschakelen

Met verificatie van respondent kunt u met behulp van SSO-metadata veiliger interne enquêtes verzenden en bijhouden wie uw enquête invult.

Tip! Primaire beheerders kunnen een standaardinstelling voor respondentverificatie instellen voor hun hele Enterprise-team.

Vereisen dat enquêtedeelnemers eenmalige aanmelding gebruiken

Als u de optie Verificatie van respondent inschakelt voor het verzamelprogramma met de webkoppeling, moeten enquêtedeelnemers eenmalige aanmelding gebruiken om uw enquête te openen.

De reacties worden bijgehouden via de SSO-metadata: de voor- en achternaam en het e-mailadres. Reacties kunnen niet anoniem worden gemaakt als verificatie van respondent is ingeschakeld.

Respondentverificatie is bedoeld voor enquêtes die worden ingevuld op persoonlijke apparaten. Schakel dit niet in op een openbaar of een gedeeld apparaat.

Verificatie van respondent inschakelen:

1. Ga naar het onderdeel Reacties verzamelen van uw enquête.
  2. Voeg een verzamelprogramma Webkoppeling toe. Of klik op de naam van een bestaande webkoppeling.
  3. Klik op Verificatie van respondent.
  4. Selecteer Aan, uw respondenten worden geverifieerd voordat ze uw enquête kunnen invullen.

Met eenmalige aanmelding (SSO) kunnen leden van uw team hun zakelijke aanmeldingsgegevens gebruiken om zich aan te melden bij SurveyMonkey. Uw organisatie kan kiezen wie toegang kan krijgen tot uw SurveyMonkey-team en authenticatiebeleid voor meer veiligheid opstellen.