Enquêtes delen met anderen

Teamfunctie: Enquêtes delen is alleen beschikbaar voor een beperkt aantal klanten bij sommige teamabonnementen.

Ga naar...

Hoe werkt delen

U kunt enquêtes delen met mensen binnen of buiten uw team als u een Enterprise-account hebt of een licentie met volledige toegang in een team. U kunt zien welk abonnement u hebt in Mijn account.

Uw type abonnement bepaalt:

Enquêtemachtigingen instellen

Als een enquête wordt gedeeld, krijgen mensen machtigingen voor elke sectie van de enquête.

De licentie van teamleden bepaalt het standaard toegangsniveau dat aan ze is toegewezen. Maar eigenaren van een enquête kunnen mogelijk op ieder moment iemands enquêtemachtigingen bewerken of het delen stoppen.

Als een enquête wordt gedeeld met mensen buiten uw team, is de hoogste toegang die zij kunnen krijgen Alleen weergeven.

Zijn mijn enquêtes privé?

Uw enquêtes zijn privé voor uw account tenzij:

• De instellingen voor team delen van uw team of account zijn ingesteld zodat uw enquêtes automatisch worden gedeeld met uw team
  • U ervoor kiest ze te delen met anderen

U kunt op ieder moment controleren of uw enquêtes worden gedeeld en met wie.

Manieren om enquêtes te delen

Afhankelijk van uw abonnementstype kunnen eigenaren van een enquête en teamleden enquêtes op verschillende manieren delen. Breid de onderstaande secties uit voor meer informatie.

Eén enquête delen

Eén enquête delen:

1. Ga naar Mijn enquêtes.
  2. Klik op het deelpictogram naast de enquête die u wilt delen.
  3. Kies met wie u de enquête wilt delen. U kunt:
    • Specifieke teamleden of werkgroepen selecteren in de lijst
    • E-mailadressen invoeren van mensen buiten uw team
    • Schakel Delen met mijn hele team in
  4. Klik op Doorgaan.
  5. (Optioneel ) Klik op het pictogram Machtigingen bewerken om de standaard toegangsniveaus voor afzonderlijke secties van de enquête bij te werken.
  6. Als opnieuw delen een optie is, kiest u of u mensen in uw team wilt toestaan om opnieuw te delen met anderen.
  7. Klik op Delen.
Meerdere enquêtes delen

Als u één of meer enquêtes wilt delen met mensen in uw team:

1. Ga naar Mijn enquêtes.
  2. Schakel de selectievakjes in naast de enquêtes die u wilt delen. U kunt maximaal 500 enquêtes tegelijk delen.
  3. Klik in het menu onderaan de pagina op Delen.
  4. Selecteer specifieke teamleden of werkgroepen in de lijst of schakel het selectievakje in voor Delen met mijn hele team.
  5. Klik op Doorgaan.
  6. Klik op het pictogram Machtigingen bewerken om de standaard toegangsniveaus voor afzonderlijke secties van de enquête bij te werken.
  7. Klik op Delen.

De machtigingen die u selecteert voor meerdere enquêtes, heffen andere machtigingen op die u hebt ingesteld voor enquêtes die u eerder hebt gedeeld.

U kunt maar één enquête per keer delen met mensen buiten uw team.

Enquêtes delen met uw hele team
Teamfunctie: Delen met uw hele team is beschikbaar voor licenties met volledige toegang bij Advantage- of Premier-teamabonnementen.

Met het selectievakje voor Deze enquête delen met mijn team kunt u een enquête delen met uw hele team, inclusief nieuwe mensen die in de toekomst lid worden van uw team. Deze optie is beschikbaar als u op het deelpictogram klikt in Mijn enquêtes of een volledig nieuwe enquête maakt.

Afhankelijk van hoe uw primaire beheerder delen voor uw team heeft ingesteld, kunt u deze instelling mogelijk niet bewerken.
Een enquête opnieuw delen

Als de eigenaar van de enquête opnieuw delen toestaat, kunnen alle teamleden een enquête delen die eerder met hen is gedeeld.

Opnieuw delen blijft actief wanneer een enquête wordt overgeplaatst, maar niet wanneer een enquête wordt gekopieerd.

Opnieuw delen voor eigenaren van een enquête

Als u opnieuw delen wilt toestaan, selecteert u Mensen in uw team toestaan om opnieuw te delen met anderen wanneer u één enquête deelt. Sommige mensen met een Enterprise-abonnement zien deze optie niet als hun primaire beheerder dit heeft uitgeschakeld.

De optie voor opnieuw delen is specifiek voor iedere enquête. U kunt dus kiezen welke enquêtes anderen opnieuw mogen delen. Als deze optie is ingeschakeld, kunnen enquêtes met iedereen worden gedeeld.

Als u het selectievakje uitschakelt voor de optie Opnieuw delen, kan deze enquête later niet opnieuw worden gedeeld. Alle enquêtes die opnieuw zijn gedeeld voordat u opnieuw delen uitschakelde, blijven gedeeld.

Een enquête opnieuw delen waarvan u niet de eigenaar bent

Als een enquête waarbij opnieuw delen is ingeschakeld met u wordt gedeeld, kunt u iemand anders dezelfde machtigingen geven die u hebt gekregen, of het hoogste toegangsniveau op basis van hun licentiemachtigingen.

We sturen een e-mailmelding naar iedereen met wie u een enquête deelt. Voor toegang tot de enquête kunnen ze op Enquête openen klikken om zich aan te melden of zich te registreren voor een account. Het e-mailadres van uw account moet overeenkomen met het adres waarmee de enquête is gedeeld.

Een gedeelde enquête blijft beschikbaar in uw account totdat u deze verwijdert, de eigenaar van de enquête deze verwijdert, of totdat de eigenaar van de enquête u de toegang ontzegt of de enquête overplaatst naar iemand buiten het team.

Gedeelde enquêtes en machtigingen bekijken

U kunt alle enquêtes weergeven in Mijn enquêtes. We maken automatisch mappen voor gedeelde enquêtes, zodat u ze eenvoudig kunt vinden.

Als u gedeelde enquêtes hebt, kunt u op Gedeeld door u of Gedeeld met u klikken om te zien met wie de enquête nog meer is gedeeld en welke machtigingen iedere afzonderlijke persoon heeft.

Mensen buiten het team kunnen niet zien met welke anderen een enquête wordt gedeeld.

Uw gedeelde enquêtes en machtigingen beheren

Machtigingen voor delen bewerken

Als een enquête wordt gedeeld, kunnen eigenaren van een enquête mogelijk machtigingen bewerken om het toegangsniveau te wijzigen dat iemand heeft voor de afzonderlijke secties van een enquête. Ook kunnen ze het delen van de enquête volledig stoppen.

Machtigingen bewerken

De enquêtemachtigingen voor iemand bewerken:

1. Ga naar Mijn enquêtes.
  2. Klik naast de enquêtetitel op Gedeeld door u.
  3. Klik op het pictogram Machtigingen bewerken naast de persoon van wie u de machtigingen wilt bewerken.
  4. Kies de nieuwe toegangsniveaus voor de afzonderlijke secties van de enquête.
  5. Klik op Gereed.

Afhankelijk van hoe uw primaire beheerder delen voor uw team heeft ingesteld, kunt u deze instellingen mogelijk niet bewerken.

Wilt u de machtigingen voor delen voor meerdere enquêtes in één keer bijwerken? Deel meerdere enquêtes en selecteer toegangsniveaus voor alle enquêtes. Deze machtigingen heffen eerdere machtigingen voor delen op.
Het delen van enquêtes stoppen

Enquête-eigenaren kunnen mensen of hun hele team verwijderen, zodat ze geen toegang tot een enquête hebben.

Mensen verwijderen die toegang hebben tot een enquête:

1. Ga naar Mijn enquêtes.
  2. Klik naast de enquêtetitel op Gedeeld door u.
  3. Klik op het pictogram Verwijderen van delen naast de persoon die u wilt verwijderen of schakel het selectievakje uit voor Delen met mijn hele team, als dat te zien is.
  4. Klik op Gereed.

Afhankelijk van hoe uw primaire beheerder delen voor uw team heeft ingesteld, kunt u deze instellingen mogelijk niet bewerken.

Instellingen voor team delen en opnieuw delen beheren

Afhankelijk van uw abonnement kunt u mogelijk aanpassen hoe mensen enquêtes delen of opnieuw delen.

Instellingen voor Advantage- en Premier-teamabonnementen

Als u deel uitmaakt van een Advantage- of Premier-teamabonnement, worden standaard alle enquêtes automatisch gedeeld met het hele team.

Primaire beheerders kunnen een teambrede instelling kiezen die bepaalt of eigenaren van een enquête hun eigen accountbrede instelling kunnen kiezen die regelt hoe hun enquêtes worden gedeeld met het team.

Deze instellingen worden toegepast als een teamlid een nieuwe enquête maakt of een enquête deelt vanaf de pagina Mijn enquêtes.

Momenteel worden instellingen voor team delen niet toegepast als u een enquête kopieert of een kopie van een enquête verzendt vanaf het dashboard of een pagina Mijn enquêtes.

Breid een sectie uit voor informatie over het beheren van de instellingen voor team delen.

Instellingen voor teambreed delen instellen (voor primaire beheerders)

De instelling voor teambreed delen weergeven en bewerken:

1. Ga naar het tabblad Teamoverzicht onder Mijn team.
  2. Klik op Bewerken in de sectie Team delen.
  3. Selecteer Volledige toegang (vereist), Volledige toegang, Alleen weergeven of Individuele gebruikersvoorkeuren.
  4. Klik op Opslaan.

Deze wijzigingen hebben alleen effect op nieuw gemaakte enquêtes. Ze heffen de instellingen voor het delen van bestaande enquêtes niet op. De licentie van teamleden beperkt mogelijk ook het toegangsniveau dat zij voor een specifieke sectie van een enquête hebben.

Opties voor team delen

Instelling voor teambreed delenWat kunt u verwachten
Volledige toegang (vereist)

Alle enquêtes worden automatisch gedeeld met het hele team. Teamleden kunnen de enquêtes van alle anderen zien en bewerken.

Eigenaren van een enquête kunnen het toegangsniveau tot hun enquêtes niet beperken en het delen van hun enquêtes niet stoppen.

Volledige toegang

Alle enquêtes worden automatisch gedeeld met het hele team. Teamleden kunnen de enquêtes van alle anderen zien en bewerken.

Eigenaren van een enquête kunnen hun accountbrede instelling voor delen binnen het team bewerken om het toegangsniveau te wijzigen voor teamleden tot hun enquêtes of om het automatisch delen van alle enquêtes met hun team te stoppen.

Alleen weergeven

Alle enquêtes worden automatisch gedeeld met het hele team. Teamleden kunnen de enquêtes van alle anderen zien, maar niet bewerken.

Eigenaren van een enquête kunnen hun accountbrede instelling voor delen binnen het team bewerken om het toegangsniveau te wijzigen voor teamleden tot hun enquêtes of om het automatisch delen van alle enquêtes met hun team te stoppen.

Individuele gebruikersvoorkeuren

Alle enquêtes worden automatisch gedeeld met het hele team. Teamleden kunnen de enquêtes van alle anderen zien en bewerken.

Eigenaren van een enquête kunnen hun accountbrede instelling voor delen binnen het team bewerken om het toegangsniveau te wijzigen voor teamleden tot hun enquêtes of om het automatisch delen van alle enquêtes met hun team te stoppen.

Instellingen voor teambreed delen kiezen (voor eigenaren van een enquête)

Of u de instelling voor team delen kunt wijzigen voor uw enquêtes hangt af van de teambrede instelling die de primaire beheerder heeft gekozen. Alle enquêtes worden standaard automatisch gedeeld met het hele team. Maar sommige eigenaren van een enquête kunnen verschillende instellingen voor delen kiezen voor hun eigen enquêtes.

Weergeven en bewerken hoe uw eigen enquêtes worden gedeeld met het team:

1. Ga naar Mijn account in het vervolgkeuzemenu voor uw gebruikersnaam in de rechterbovenhoek.
  2. Schuif naar Algemene voorkeuren.
  3. Klik naast Team delen op Bewerken.
    Als u de optie voor bewerken niet ziet, kunt u de instelling voor team delen van uw primaire beheerder niet overschrijven.
  4. Kies:
    • Volledige toegang als u al uw enquêtes wilt delen en machtigingen voor volledige toegang wilt instellen.
    • Alleen weergeven als u al uw enquêtes wilt delen en machtigingen voor alleen weergeven wilt instellen.
    • Geen toegang als u niet wilt dat uw enquêtes automatisch worden gedeeld met uw team. U kunt nog steeds één of meerdere enquêtes tegelijk delen.
  5. Klik op Opslaan.

Deze wijzigingen hebben alleen effect op nieuw gemaakte enquêtes. Ze heffen de instellingen voor het delen van bestaande enquêtes niet op. Eigenaren van een enquête willen misschien ook enquêtes delen met teamleden die ze al hebben gemaakt.

De licentie van teamleden beperkt mogelijk ook het toegangsniveau dat zij voor een specifieke sectie van een enquête hebben.

Wat eigenaren van een enquête kunnen doen

Als uw primaire beheerder heeft geselecteerdWat kunt u verwachten
Volledige toegang (vereist)

Standaard is uw accountbrede instelling Volledige toegang (vereist). Uw enquêtes worden automatisch gedeeld met machtigingen voor volledige toegang.

U kunt dit niet wijzigen.

Volledige toegang

Standaard is uw accountbrede instelling Volledige toegang. Uw enquêtes worden automatisch gedeeld met machtigingen voor volledige toegang.

U kunt deze instelling bewerken om het toegangsniveau van anderen tot uw enquête te wijzigen.

Als u uw enquêtes niet automatisch met uw team wilt delen, selecteert u Geen toegang.

Alleen weergeven

Standaard is uw accountbrede instelling Alleen weergeven. Uw enquêtes worden automatisch gedeeld met machtigingen voor alleen weergeven.

U kunt deze instelling bewerken om het toegangsniveau van anderen tot uw enquête te wijzigen.

Als u uw enquêtes niet automatisch met uw team wilt delen, selecteert u Geen toegang.

Individuele gebruikersvoorkeuren

Standaard is uw accountbrede instelling Volledige toegang. Uw enquêtes worden automatisch gedeeld met machtigingen voor volledige toegang.

U kunt deze instelling bewerken om het toegangsniveau van anderen tot uw enquête te wijzigen.

Als u uw enquêtes niet automatisch met uw team wilt delen, selecteert u Geen toegang.

Instellingen voor Enterprise-abonnementen

Als u deel uitmaakt van een Enterprise-abonnement, worden teamenquêtes met niemand gedeeld, tenzij de eigenaar van de enquête hiervoor kiest.

Primaire beheerders kunnen een teambrede instelling kiezen die bepaalt of eigenaren van een enquête de optie hebben om opnieuw delen in te schakelen. Breid een sectie uit voor informatie hoe u dit doet.

Een instelling voor teambreed opnieuw delen instellen (voor primaire beheerder)

De optie Opnieuw delen voor Enterprise-eigenaren van een enquête is standaard uitgeschakeld. De instelling voor teambreed opnieuw delen weergeven en bewerken:

1. Ga naar Instellingen onder Mijn team.
  2. Klik op Delen beheren.
  3. Selecteer Aan om eigenaren van een enquête toe te staan anderen te machtigen om hun enquête met meer mensen opnieuw te delen of Uit zodat alleen eigenaren van een enquêtes kunnen delen.

Enquêtetoegang aanvragen

Op zoek naar teamenquêtes?

U hebt mogelijk al gedeelde enquêtes in uw account nadat u lid van een team bent geworden. Vraag uw primaire beheerder en teamgenoten om enquêtes te delen, zodat u toegang hebt tot bestaande enquêtes van het team als dat niet het geval is.

Wilt u meer toegang tot een gedeelde enquête?

Leden van hetzelfde team kunnen volledige toegang aanvragen voor een specifieke sectie van de enquête die met hen wordt gedeeld.

Een hoger toegangsniveau aanvragen:

1. Ga naar Mijn enquêtes en open de enquête waarvoor u een hoger toegangsniveau wilt aanvragen.
  2. Klik in de sectie Enquête ontwerpen, Reacties verzamelen of Resultaten analyseren op het vervolgkeuzemenu met uw huidige toegangsniveau in de rechterbovenhoek (zoals Geen toegang of Alleen weergeven). U ziet een lijst met de afzonderlijke secties van de enquête en uw huidige toegangsniveau.
  3. Klik naast de sectie waarvoor u een hoger toegangsniveau wilt aanvragen op Toegang aanvragen.

De enquête-eigenaar krijgt een e-mail over de aanvraag en kan kiezen of hij of zij uw toegangsniveaus wil wijzigen. U kunt geen specifiek toegangsniveau aanvragen. Het is aan de eigenaar van de enquête om te bepalen welk toegangsniveau hij of zij u geeft.

Uw licentie beperkt mogelijk ook het toegangsniveau dat u voor een specifieke sectie van een enquête kunt hebben.

U kunt enquêtes delen met mensen binnen of buiten uw team als u een Enterprise-account hebt of een licentie met volledige toegang in een team. Uw abonnementstype bepaalt hoe u enquêtes kunt delen, of mensen uw enquêtes opnieuw kunnen delen en of u automatisch enquêtes kunt delen met uw hele team of werkgroep.