Uitgeschreven contactpersonen of onbezorgbare contactpersonen

Sommige van uw contactpersonen of geadresseerden worden mogelijk aangeduid met Uitgeschreven of Onbezorgbaar in Contactpersonen, verzamelprogramma's voor uitnodiging per e-mail of verzamelprogramma’s voor sms-berichten.

Ga naar...

Wat zijn contactpersonen die deelname hebben afgewezen of geweigerde adressen hebben?

Uitgeschreven

Alle berichten die via SurveyMonkey worden verzonden, moeten informatie bevatten over hoe geadresseerden zich kunnen uitschrijven en zich kunnen afmelden voor toekomstige uitnodigingen voor enquêtes.

Uitnodigingen per e-mail
  • Een geadresseerde die op een uitschrijfkoppeling klikt, wordt aangeduid met uitgeschreven in uw verzamelprogramma voor uitnodiging per e-mail en Contactpersonen.
  • Als iemand zich uitschrijft, kunt u ze geen berichten sturen via het verzamelprogramma voor uitnodiging per e-mail.
  • Om de uitgeschreven status te wijzigen, moet de eigenaar van het e-mailadres zich weer inschrijven om toekomstige uitnodigingen per e-mail te ontvangen.
Sms-berichten
  • Een geadresseerde die STOP antwoordt op uw uitnodiging via sms-bericht, wordt aangeduid met uitgeschreven in uw verzamelprogramma voor sms-berichten en Contactpersonen.
  • Als iemand zich uitschrijft, kunt u ze geen berichten sturen via het verzamelprogramma voor sms-berichten.
  • Om de uitgeschreven status te wijzigen, moet de eigenaar van het telefoonnummer START antwoorden op de oorspronkelijke uitnodiging via sms-bericht.

Verwijder uitgeschreven geadresseerden binnen 10 dagen uit Contactpersonen om aan ons antispambeleid te voldoen.

Onbezorgbaar

Onbezorgbaar (bounce) betekent dat er een permanente reden is waarom een e-mail of sms-bericht niet kan worden afgeleverd. Onbezorgbaar treedt meestal op als de contactinformatie ongeldig is (deze bestaat bijvoorbeeld niet of bevat een typefout) of als de ontvangende e-mailserver onze IP-adressen of domeinen blokkeert.

• Een geadresseerde bij wie een bericht niet kon worden bezorgd op het e-mailadres of telefoonnummer, wordt aangeduid met onbezorgbaar in uw verzamelprogramma voor uitnodiging per e-mail of verzamelprogramma voor sms-berichten en Contactpersonen.
  • Als op een e-mailadres of telefoonnummer een bericht dat van een SurveyMonkey-account werd verzonden, niet kon worden bezorgd, kan niemand anders met een SurveyMonkey-account berichten naar hen verzenden.
Wij controleren uitgaande berichten die worden verzonden via verzamelprogramma's voor uitnodiging per e-mail om ervoor te zorgen dat wij voldoen aan de bedrijfstaknormen voor percentages onbezorgbare berichten. Als u een zeer hoog percentage onbezorgbare berichten hebt, schorten wij mogelijk uw e-mailmachtigingen binnen SurveyMonkey op.

Contactpersonen bekijken die deelname hebben afgewezen of geweigerde adressen hebben

Uitnodigingen per e-mail of sms-berichten

U kunt uitgeschreven of onbezorgbare contactpersonen opnemen in het veld Verzenden naar. We evalueren echter de lijst met geadresseerden voordat een uitnodiging wordt verzonden en geadresseerden die zich eerder hebben uitgeschreven of onbezorgbaar waren worden verwijderd. Hierdoor wordt uw uitnodiging misschien naar minder geadresseerden verzonden dan u hebt toegevoegd.

U kunt als volgt de specifieke ontvangers bekijken die zich hebben uitgeschreven of die onbezorgbaar waren:

1. Ga naar het tabblad Overzicht van uw verzamelprogramma.
  2. Klik op het tabblad Geadresseerden.
  3. Klik op Alle geadresseerden en selecteer de status in het vervolgkeuzemenu. Als u een uitnodiging per e-mail bekijkt, zorgt u dat Alle berichten is geselecteerd.

U kunt ontvangers die zich hebben uitgeschreven of die onbezorgbaar waren niet verwijderen uit bestaande verzamelprogramma's. U kunt dergelijke ontvangers wel verwijderen uit Contactpersonen zodat u ze niet toevoegt aan toekomstige verzamelprogramma's.

Contactpersonen

Bij het toevoegen of importeren van contactpersonen kunt u uitgeschreven of onbezorgbare e-mailadressen toevoegen aan Contactpersonen. De contactpersonen worden echter automatisch aangeduid als uitgeschreven of onbezorgbare contactpersonen.

U kunt als volgt de uitgeschreven of onbezorgbare contactpersonen bekijken en verwijderen:

1. Klik rechtsboven op uw gebruikersnaam.
  2. Selecteer Contactpersonen.
  3. Klik in de linkerzijbalk van Contactpersonen op Uitgeschreven of Onbezorgbaar.
  4. Vink het vakje aan naast de contactpersonen die u wilt verwijderen in uw lijst met contactpersonen.
  5. Klik op Permanent verwijderen boven aan de lijst.

Bij het verwijderen van contactpersonen binnen Contactpersonen worden deze niet verwijderd uit uw bestaande verzamelprogramma's. U kunt ze echter niet meer toevoegen in toekomstige verzamelprogramma's.