m

Contactpersonen die deelname hebben afgewezen of geweigerde adressen hebben

Sommige van uw ontvangers of contactpersonen worden mogelijk aangeduid met Afgewezen of Geweigerd in uw verzamelprogramma voor e-mailuitnodiging of Contactpersonen.

Afgewezen

In berichten die u verzendt via SurveyMonkey, moet u een afwijzingskoppeling opnemen om respondenten in staat te stellen alle uitnodigingen voor enquêtes te weigeren die vanuit uw account via het verzamelprogramma voor e-mailuitnodiging worden verzonden.

 • Elke ontvanger die op deze koppeling klikt wordt aangeduid met Afgewezen in uw verzamelprogramma voor e-mailuitnodiging en Contactpersonen.
 • Nadat iemand deelname heeft afgewezen, kunt u deze ontvanger geen berichten meer toesturen via het verzamelprogramma voor e-mailuitnodiging.
 • Als u de status Afgewezen wilt verwijderen, moet de eigenaar van het e-mailadres het deelnameproces doorlopen.

Zoals uitgelegd in ons antispambeleid, vragen wij u ontvangers die hebben afgezien van deelname binnen tien dagen uit Contactpersonen te verwijderen.

Geweigerd

Een harde weigering (bounce) betekent dat er een permanente reden is waarom een e-mail niet kan worden afgeleverd. Een harde weigering treedt waarschijnlijk op als het e-mailadres ongeldig is (niet bestaat of een typfout bevat) of als de ontvangende e-mailserver onze IP-adressen of domeinen blokkeert.

 • Elke ontvanger wiens e-mailadres een bericht hard heeft geweigerd, wordt aangeduid met Geweigerd in uw verzamelprogramma voor e-mailuitnodiging en Contactpersonen.
 • Als een e-mailbericht een bericht heeft geweigerd dat is verzonden vanuit een willekeurige SurveyMonkey-account, kan niemand bij SurveyMonkey berichten naar deze ontvanger sturen via het verzamelprogramma voor e-mailuitnodiging.
 • Als u de status Geweigerd wilt verwijderen, moet de eigenaar van het e-mailadres het deelnameproces doorlopen.

Wij controleren tevens uitgaande berichten die worden verzonden via verzamelprogramma's voor e-mailuitnodiging om ervoor te zorgen dat wij voldoen aan de industrienormen voor weigeringspercentages. Als u de weigeringspercentages overschrijdt, schorten wij mogelijk uw e-mailmachtigingen binnen SurveyMonkey op.

Contactpersonen bekijken die deelname hebben afgewezen of geweigerde adressen hebben

E-mailuitnodigingen

Bij het opstellen van een uitnodiging kunt u contactpersonen die deelname hebben afgewezen of geweigerde adressen hebben toevoegen in het veld Verzenden naar. Wij bekijken echter de lijst met ontvangers voordat het bericht wordt verzonden en verzenden geen berichten naar e-mailadressen die eerder hebben afgezien van deelname of zijn geweigerd.

Het tabblad Overzicht van elk willekeurig verzamelprogramma voor e-mailuitnodiging bevat een diagram met het aantal ontvangers dat deelname heeft afgewezen of geweigerde adressen heeft.

U kunt als volgt de specifieke ontvangers bekijken die deelname hebben afgewezen of geweigerde adressen hebben:

 1. Ga naar het tabblad Ontvangers.
 2. Klik op Alle ontvangers en selecteer de status in het vervolgkeuzemenu.

U kunt geen ontvangers die deelname hebben afgewezen of geweigerde adressen hebben verwijderen uit het verzamelprogramma, maar u kunt dergelijke ontvangers wel verwijderen uit Contactpersonen zodat ze niet worden toegevoegd aan toekomstige verzamelprogramma's.

Contactpersonen

Bij het toevoegen of importeren van contactpersonen kunt u e-mailadressen van contactpersonen die deelname hebben afgewezen of geweigerde adressen hebben toevoegen aan Contactpersonen. De contactpersonen worden echter automatisch aangeduid als contactpersonen die deelname hebben afgewezen of geweigerde adressen hebben.

U kunt als volgt de ontvangers die deelname hebben afgewezen of geweigerde adressen hebben bekijken en verwijderen:

 1. Klik op de linkerzijbalk van Contactpersonen op de blauwe groep Afgewezen of de rode groep Geweigerd.
 2. Vink het vakje aan naast de contactpersonen die u wilt verwijderen.
 3. Klik op Permanent verwijderen boven aan de lijst.

Bij het verwijderen van contactpersonen binnen Contactpersonen worden deze niet verwijderd uit bestaande verzamelprogramma's, maar wordt voorkomen dat u deze toevoegt in toekomstige verzamelprogramma's.

Ontvang antwoorden