Eén vraag per keer

Dankzij de instelling Eén vraag per keer kunt u enquêtes sneller en eenvoudiger invullen. Deelnemers aan enquêtes kunnen hun aandacht richten op één vraag die in het midden van het scherm wordt weergegeven. Wanneer ze deze vraag hebben beantwoord, schuift de enquête automatisch naar de volgende vraag die ze moeten beantwoorden.

Eén vraag per keer wordt automatisch ingeschakeld voor alle nieuwe enquêtes die u maakt.

Eén vraag per keer inschakelen of uitschakelen:

1. Klik op het tabblad Enquête ontwerpen.
  2. Klik op de linkerzijbalk op Opties.
  3. Klik op Eén vraag per keer.
  4. Klik op Eén vraag per keer inschakelen om deze instelling in of uit te schakelen..
  5. Klik op Gereed.

De knop OK

Als u niet wilt dat de enquête naar de volgende vraag verspringt voordat u de huidige vraag hebt beantwoord, is bij sommige vraagtypen (zoals Commentaarvak) de knop OK opgenomen. U moet hierop klikken om naar de volgende vraag te schuiven.

U kunt de tekst van de knop ook aanpassen.

De tekst van de knop bewerken:

1. Klik op het tabblad Enquête ontwerpen.
  2. Klik op de linkerzijbalk op Opties.
  3. Klik op Eén vraag per keer.
  4. Voer in het veld Knoptekst aanpassen de gewenste tekst in.
  5. Klik op Opslaan.

Voortgangsbalk

Wanneer Eén vraag per keer wordt ingeschakeld, wordt de voortgangsbalk automatisch geactiveerd. Worden beide instellingen tegelijk ingeschakeld, dan is de voortgangsbalk onderdeel van de voettekst in plaats van de koptekst. Ook wordt de voortgang gemeten op basis van hoeveel vragen (van het totaal) u tot nu toe hebt beantwoord in plaats van hoeveel pagina's er zijn voltooid.

U kunt de voortgangsbalk altijd uitschakelen terwijl Eén vraag per keer wel ingeschakeld blijft.

Niet-ondersteunde instellingen

Wanneer de instelling Eén vraag per keer wordt ingeschakeld, kan de vraaglay-out niet worden gewijzigd. Dit geldt niet voor meerkeuzevragen en vragen van het type Selectievakje.

De instelling Eén vraag per keer richt zich op één vraag per keer in het midden van het scherm. Zodra u een vraag hebt beantwoord, schuift de enquête automatisch naar de volgende vraag.