Tekst opmaken

Bij het ontwerp van een enquête kunt u in de meeste tekstvelden met de RTF-editor het uiterlijk van tekst wijzigen en afbeeldingen, video's of koppelingen toevoegen. Voor sommige velden is er een geavanceerde editor met meer opmaakopties.

De beschikbare opties in de RTF-editor zijn per vraagtype en veld anders. Als u de beschikbare opties voor een bepaald veld wilt weergeven, klikt u rechtstreeks in het veld.

Tekst opmaken:

1. Ga naar de sectie Enquête ontwerpen.
  2. Klik in een veld of markeer de tekst in een veld.
  3. Gebruik de werkbalk voor opmaak. In sommige velden kunt u op klikken om de geavanceerde editor te openen.

TIP! Als u Internet Explorer 9 gebruikt, klikt u op Opmaak bewerken rechtsboven in het tekstveld om de RTF-editor te gebruiken. Meer info: Ondersteunde browsers

Thema's versus de RTF-editor

Dankzij Thema's kunt u opmaak toepassen op uw gehele enquête. Met de RTF-editor kunt u tekst in afzonderlijke velden bewerken, waarbij deze telkens slechts voor één veld wordt geopend.

Als u de RTF-editor gebruikt in velden waarin typografische opmaak (zoals vet of cursief) op themaniveau is toegepast, worden deze opmaakopties vooraf geselecteerd en automatisch toegepast op alle tekst die u in het desbetreffende veld invoert. De opmaak wordt pas op de tekst toegepast nadat u uw wijzigingen hebt opgeslagen.

U kunt de typografische instellingen van uw thema wijzigen als u de algemene lettertype-instellingen voor de gehele enquête wilt wijzigen.

Specifieke woorden in vraagtekst vet weergeven

In bepaalde standaardthema's wordt vraagtekst standaard vet weergegeven. In dit geval moet u de typografische instellingen van uw thema wijzigen en Vet uitschakelen onder Vraagtekst. Daarna kunt u teruggaan en bepaalde woorden in uw vraag vet maken.

Ondersteunde HTML

Voor sommige delen van de enquête, zoals het aangepaste dankwoord, het bericht over de gesloten enquête of uitnodigingen per e-mail, kunt u tekst opmaken in HTML.

U kunt tekst opmaken en deze vet, cursief, onderstreept of als hyperlink weergeven. Of u kunt het lettertype, de tekenkleur of de tekstgrootte van woorden wijzigen. In sommige thema's wordt de tekst van vragen standaard vet weergegeven. Deze instelling kunt u beheren in de typografische instellingen voor uw thema.