Tekst opmaken

Wanneer u een enquête ontwerpt, kunt u in de meeste tekstvelden de RTF-editor gebruiken om het uiterlijk van tekst te wijzigen en om afbeeldingen, video's of koppelingen toe te voegen. Voor sommige velden is er een geavanceerde editor die meer opmaakopties biedt.

De beschikbare opties in de RTF-editor zijn per vraagtype en veld anders. Als u de beschikbare opties voor een bepaald veld wilt weergeven, klikt u rechtstreeks in het veld.

Tekst opmaken:

1. Ga naar de sectie Enquête ontwerpen.
  2. Klik in een veld of markeer de tekst in een veld.
  3. Gebruik de werkbalk voor opmaak. In sommige velden kunt u op klikken om de geavanceerde editor te openen.

TIP! Als u Internet Explorer 9 gebruikt, klikt u op Opmaak bewerken rechtsboven in het tekstveld om de RTF-editor te gebruiken. Meer info: Ondersteunde browsers

Thema's versus de RTF-editor

Thema's stellen u in staat om opmaak toe te passen op uw gehele enquête. Met de RTF-editor kunt u tekst in afzonderlijke velden bewerken, waarbij deze telkens slechts voor één veld wordt geopend.

Wanneer u de RTF-editor gebruikt in velden waarin typografische opmaak (zoals vet of cursief) op themaniveau is toegepast, worden deze opmaakopties vooraf geselecteerd en automatisch toegepast op alle tekst die u in het desbetreffende veld invoert. De opmaak wordt pas op de tekst toegepast nadat u uw wijzigingen hebt opgeslagen.

U kunt de typografische instellingen van uw thema wijzigen als u de algemene lettertype-instellingen voor de gehele enquête wilt wijzigen.

Specifieke woorden in vraagtekst vet weergeven

In bepaalde standaardthema's wordt vraagtekst standaard vet weergegeven. In dit geval moet u de typografische instellingen van uw thema wijzigen en Vet uitschakelen onder Vraagtekst zodat u kunt teruggaan om bepaalde woorden in uw vraag vet te maken.

Ondersteunde HTML

Voor sommige delen van de enquête, zoals het aangepaste dankwoord, het bericht over de gesloten enquête of uitnodigingen per e-mail kunt u tekst opmaken in HTML.

U kunt tekst opmaken en deze vet, cursief, onderstreept of als hyperlink weergeven of u kunt het lettertype, de tekenkleur of de tekstgrootte van woorden wijzigen. In sommige thema's wordt de tekst van vragen standaard vet weergegeven. Deze instelling kunt u beheren in de typografische instellingen voor uw thema.