De grootte en plaatsing van vragen wijzigen

U kunt de positie of opmaak van vragen op een pagina wijzigen om vragen naast elkaar weer te geven of op verschillende delen van de pagina.

U kunt als volgt de lay-out van de vragen aanpassen:

1. Klik op het tabblad Enquête ontwerpen.
  2. Klik op een vraag om deze te bewerken.
  3. Klik op de tab Opties.
  4. Klik op Vraaglay-out aanpassen.
  5. Configureer de opties op de vereiste wijze.
  6. Klik op Opslaan.

De beschikbare lay-outopties variëren afhankelijk van het vraagtype dat u bewerkt.

Optie
Beschrijving
Plaatsing van vraagU kunt kiezen uit de volgende opties:
  • Vraag op een nieuwe rij beginnen (standaard): De vraag wordt direct onder de vorige vraag weergegeven.
  • Vraag naast de vorige vraag plaatsen: De vraag wordt naast de vorige vraag weergegeven.
Breedte van vraagVragen vullen standaard de paginabreedte volledig op. U kunt het percentage veranderen voor de pagina die door de vraag wordt opgevuld. De breedte van de vraag wordt dynamisch aangepast in verhouding tot de breedte van de pagina. Of u kunt een vast aantal pixels voor de breedte instellen. Dit verandert niet bij een andere paginabreedte.
Tussenruimte voor vragenVoeg extra tussenruimte toe boven, rechts, onder of links van de vraag. Voer de waarde in pixels in.
Breedte van labelsU kunt de labelbreedte aanpassen voor elk vraagtype dat een rijlabel links van de antwoordvelden heeft, zoals meerdere tekstvakken. Kies hiervoor welk percentage van de totale vraagbreedte u met het label wilt opvullen.
Breedte van tekstvakkenU kunt de grootte van enkelvoudige tekstvakken, meerdere tekstvakken en commentaarvakken met vragen aanpassen door een tekenbreedte te kiezen: hoeveel tekens passen in de breedte van het tekstvak. Deze selectie heeft geen gevolgen voor hoeveel tekens de respondent in het veld kan invoeren.
Lay-out van vragen op mobiele apparaten Om de best mogelijke ervaring voor respondenten te garanderen, stellen we automatisch bepaalde lay-outopties in wanneer u deelneemt aan een enquête op een tablet of een mobiel apparaat. Als u de vragen bijvoorbeeld naast elkaar hebt georganiseerd, wordt dit verschoven naar een vraag per rij op kleinere schermen.

De lay-out van antwoordkeuzen wijzigen (alleen meerkeuzevragen)

U kunt de manier wijzigen waarop de antwoordkeuzen voor een meerkeuzevraag worden gerangschikt.

U kunt als volgt de lay-out van antwoordkeuzen wijzigen:

1. Klik op het tabblad Enquête ontwerpen.
  2. Klik op een vraag van het type Meerkeuze om deze te bewerken.
  3. Klik op de tab Opties.
  4. Selecteer De lay-out wijzigen van hoe keuzen worden weergegeven.
  5. Selecteer de gewenste lay-outoptie.
    • 1 kolom
    • 2 kolommen
    • 3 kolommen
    • Horizontaal
  6. Klik op Opslaan.
U kunt de positie of opmaak van vragen op een pagina wijzigen om vragen naast elkaar weer te geven of op verschillende delen van de pagina. U kunt ook de wijze wijzigen waarop de antwoordkeuzen voor een meerkeuzevraag worden gerangschikt.