m

Een live enquête bewerken

U kunt bepaalde onderdelen van een enquête bewerken nadat u deze hebt verzonden. Als de enquête geen reacties heeft, kunt u deze volledig bewerken.

Als de enquête live is en al reacties heeft, zijn de bewerkingsopties beperkt. U kunt het volgende doen:

 • Nieuwe vragen toevoegen
 • Bestaande tekst bewerken
 • Antwoordkeuzen toevoegen, bewerken of verbergen
 • Antwoordkeuzen in alfabetische of willekeurige volgorde sorteren
 • Een vraag verwijderen. Hierbij worden reacties op de vraag in uw resultaten verwijderd
 • Vragen of pagina's verplaatsen. Houd wel rekening met eventueel toegepaste logica voor overslaan
 • De puntwaarde van een quizvraag wijzigen
 • Rij- en kolomlabels van een matrixvraag/vraag met beoordelingsschaal bewerken
 • Nieuwe rijen toevoegen aan een matrixvraag/vraag met beoordelingsschaal
 • Vraagopties toevoegen of verwijderen, zoals het verplicht stellen van een antwoord of tekstvalidatie

De wijzigingen die u aanbrengt in het enquêteontwerp, worden na het opslaan meteen doorgevoerd. De enquêtekoppeling verandert niet. U hoeft dus geen nieuwe koppeling te sturen of iemand op de hoogte te stellen dat de enquête is bewerkt.

Als u bewerkingen uitvoert terwijl mensen uw enquête invullen, wordt de enquêtepagina automatisch vernieuwd en worden hun antwoorden niet opgeslagen. Gebeurt dit, dan wordt bij de enquêtedeelnemers een bericht weergegeven waarin staat dat ze de enquête opnieuw moeten invullen.

Beperkingen bij het bewerken

Als u al reacties hebt verzameld, worden de opties voor bewerken beperkt. Ingrijpende veranderingen in het enquêteontwerp hebben namelijk invloed op uw vermogen om de resultaten op correcte wijze te analyseren. U kunt een antwoordkeuze niet meer verwijderen zodra er reacties zijn op de vraag. Wel kunt u de antwoordkeuze verbergen OF de vraag in zijn geheel (inclusief alle reacties) verwijderen en dan opnieuw toevoegen.Als u bewerkingen moet uitvoeren op de enquête die niet mogelijk zijn vanwege de beperkingen, hebt u een aantal opties:

Reacties wissen en de bestaande enquête bewerken
 1. Exporteer de enquêtegegevens, zodat u een kopie hebt van de huidige reacties.
 2. Wis alle enquêtereacties om de enquête volledig te bewerken (of alleen een specifieke vraag uit het ontwerp te verwijderen).
 3. Voer de gewenste bewerkingen door.
 4. Voer (met de export als referentie) een handmatige upload uit van de reacties die u hebt verwijderd (of bewerk individuele reacties om de verwijderde reacties opnieuw toe te voegen als u alleen een specifieke vraag hebt verwijderd).
Een kopie van de enquête maken en deze opnieuw versturen
 1. Maak een kopie van de enquête.
 2. Voer de gewenste bewerkingen door.
 3. Stuur de oorspronkelijke enquête opnieuw naar de respondenten. De enquête heeft een nieuwe koppeling, aangezien u een nieuw verzamelprogramma moet maken.

Live enquêtes bewerken in de mobiele app

De mobiele app van SurveyMonkey is ideaal om snel kleine wijzigingen in uw enquêtes aan te brengen, zoals het corrigeren van tikfouten of het toevoegen van nieuwe vragen. Nadat u reacties op uw enquête hebt verzameld, is het daarentegen slimmer om bewerkingen op onze website uit te voeren. Als bijvoorbeeld een antwoordkeuze wordt verwijderd in de app, worden de bijbehorende reacties ook uit de enquête gewist. Wees dus voorzichtig.

Als u een antwoordkeuze wilt verbergen voor toekomstige respondenten, gebruikt u onze website.

U kunt een live enquête bewerken, maar de bewerkingsopties zijn beperkt als u al reacties hebt verzameld.

Ontvang antwoorden